Reducerea costurilor prin solutii IT

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 22:58
1759 citiri
Reducerea costurilor prin solutii IT

Daca anul acesta cuvantul de ordine in zona managementului a fost „reducerea costurilor prin intermediul solutiilor IT”, in 2010 situatia se schimba si companiile vor fi obligate sa investeasca mai mult in IT decat pina acum, spune compania americana de analiza Gartner in cel mai recent raport bazat pe opiniile a cateva sute de executivi din Statele Unite si Marea Britanie.

Solutiile IT nu mai sunt doar strategia de a depasi perioada dificila, ci de acum inainte tehnologia va fi principalul motor pentru relansarea afacerilor, spun specialistii interogati de Gartner.

In 2009 prioritatea pentru majoritatea managerilor a fost reducerea costurilor, iar aici tehnologia s-a dovedit extrem de eficienta.

Acum, cira 71% dintre manageri spun ca prioritatea este revenirea la afaceri pe crestere, iar 62% spun ca sunt convinsi de faptul ca segmentul IT este un element cheie pentru a obtine acest lucru.

Doar 43% spun ca vor creste cu siguranta investiile in IT, fata de 45% care mentin acelasi nivel al investitiilor ca si in 2009.

“Liderii din economie cauta prin orice metoda sa obtina cresterea dupa o lunga perioada in care aproape si-au tinut respiratia, de aceea probabil ca in perioada post-recesiune vor creste investiiile in IT”, apreciaza analistii Gartner.

Circa 13 % dintre manageri sustin ca anul viitor sunt obligati sa reduca si investitiile in IT.

Studiul Gartner, care da ca sigura cresterea investitiilor in IT anul viitor, vine dupa ce o cercetare similara realizata de banca UBS a scos la iveala ca este posibila ca in medie investitiile IT sa fie cu 1% mai mici anul viitor.

Totusi, studiul Gartner este mai extins ca numar de repondenti, directori si CEO din companii de peste 1 miliard de dolari. Gartner nu a luat in calcul firme din IT sau agentii guvernamentale, tocmai pentru a da o imagine mai buna asupra tendintelor din economie.

“Acest rezultate vor ajuta si mai multe companii importante sa isi reorienteze strategiile spre directiile pozitive, pentru a obtine crestere anul viitor”, spun analistii Gartner. “Liderii din afaceri se orienteaza acum spre obtinerea cresterii afacerilor, iar noi ne asteptam ca acest lucru sa creasca importanta solutiilor IT”, a explicat oficialul companiei de analiza.

Din sutele de manageri intervievati, circa 29% au declarat ca prioritatea numarul unu o reprezinta cresterea vanzarilor. Numai 10% au spus ca nu vad posibilitatea de a creste incasarile, amanand declaratiile optimiste pentru 2011.

Analistii Gartner spun ca investitiile in IT vor creste anul viitor cu cel putin 3,3 procente.

Pe langa focusul pe cresterea afacerilor, peste 85% dintre manageri spun ca anul viitor vor fi mai atenti la ceea ce spun clientii lor.

Pe locul al treilea ca importanta se afla recrutarea de tinere talente sau oameni cu experienta foarte mare in companii si industrii similare.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#companii, #costuri, #investitii, #it, #reducere , #Investitii IT