Lumina de la capătul tunelului? – TradeVille

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 10:13
0 citiri
Lumina de la capătul tunelului? – TradeVille
FOTO: tradeville.ro

Tentativa De Fraudă

BNR a avertizat cu privire la apariția, pe mai multe platforme și rețele de socializare, a unor postări care îl implică pe guvernatorul Mugur Isarescu. Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții pe o platforma inexistenta. (Sursa: Bursa.ro)

Cifra De Afaceri Din Comerțul Cu Amănuntul Creste

În luna decembrie 2023, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut față de cea precedentă, ca serie brută cu 3.9%, iar ca serie ajustată in funcție de numărul de zile lucrătoare si de sezonalitate, cu 0.2%. Comparativ cu aceeași lună din 2022, dinamica este de +0.1% ca serie brută și de +1.5% ca serie ajustata. Per total, in 2023, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut fata de 2022 cu 1.9%. (Sursa: INS)

Lumina De La Capătul Tunelului?

Indicii principali din China au înregistrat creșteri in ședința de ieri, in contextul in care autoritățile de la Beijing au intensificat eforturile de a stopa o criza prin intermediul unei serii de anunțuri politice, inclusiv prin promisiunea unui fond de stat care sa achiziționeze acțiuni listate. Indicele de referință CSI 300 a crescut cu pana la 2.8%, oferind astfel un răgaz investitorilor care au fost nevoiți sa se confrunte cu oscilații bruște ale pieței in ultimele doua ședințe de tranzacționare. (Sursa: Bloomberg)

Comenzile Fabricilor Din Germania, In Ușoara Creștere

Comenzile fabricilor germane au crescut neașteptat în decembrie, indicând o ușoară revenire, în timp ce economia europeană încă se confruntă cu o scădere industrială. În ciuda estimărilor, care anticipau un declin de 0.2%, cererea a urcat cu 8.9% fata de luna anterioara, datorită comenzilor majore. Cu toate acestea, sectorul manufacturier german rămâne tensionat, cu colapsuri in industria auto si inginerie mecanica, iar perspectivele creșterii producției rămân slabe. (Sursa: Bloomberg)

Transgaz Pret curent 19.28 RON (0.84% ) MCap 3.63B P/E 30.38

Prime Transaction a oferit un preț țintă de 19.8054 RON pentru acțiunile transportatorului național de gaza naturale. Analiștii se așteaptă la o apreciere de doar 3.15% pentru următoarele 12 luni. Transgaz urmează sa raporteze rezultatele anuale preliminare pe data de 29 februarie. (Sursa: ZF )

One United Properties Pret curent 0.997 RON (0.00% ) MCap 3.78B P/E 8.885

ONE United Properties a oferit primul Trading update din istoria companiei. Liderul pieței imobiliare de lux a vândut si pre-vândut 953 de apartamente si 1,584 de locuri de parcare, obținând un venit de 274.9 mil. EUR pe parcursul anului trecut. In 2023, ONE a finalizat 1,430 de unități rezidențiale la ONE Verdi Park, ONE Floreasca Vista, ONE Timpuri Noi si ONE Cotroceni Park. Comparativ cu 2022, veniturile obținute sunt cu 62% mai mari. (Sursa: BVB)

Ubs Group Ag Pret curent 28.15 USD ( -5.51% ) MCap 89.6B

Gigantul bancar elvețian UBS a raportat o pierdere neta atribuibila acționarilor de 279 mil. USD, a doua consecutiva, din cauza costurilor de integrare a rivalului Credit Suisse. Cu toate acestea, analiștii chestionați de LSEG se așteptau la o pierdere si mai mare, in valoare de 372 mil. USD. UBS a anunțat si reluarea programului de răscumpărări de acțiuni, in valoare de pana la 1 mld. USD, in a doua parte a acestui an. (Sursa: CNBC)

British Petroleum Pret curent 4.7895 GBP (5.46% ) MCap 89.9B

British Petroleum a depășit estimările cu privire la profitul obținut in trimestrul 4. Compania, cu sediul in Londra, care activează in domeniul petrolului si gazelor naturale, a declarat ca va răscumpăra acțiuni in valoare de 1.75 mld. USD in fiecare trimestru in prima jumătate a anului. Rezultatele vin in contextul in care companiile din Big Oil, precum Exxon Mobil, Chevron si Shell au raportat peste așteptările analiștilor. (Sursa: Bloomberg)

Toyota Motor Corporation Pret curent 218.86 USD (7.80% ) MCap 297B

Toyota Motor a raportat un profit net, în cel de-al treilea trimestru, în creștere cu 87%, iar proiecția pentru întregul an fiscal, indica o creștere a acestuia cu 84%. Veniturile au crescut cu 23%, cu o prognoza redusa pentru vânzările de vehicule din cauza problemelor înregistrate la Daihatsu. Toyota se așteaptă la o creștere a veniturilor cu 17% pentru întregul anul fiscal, susținută de un yen slab. Acțiunile companiei au crescut cu 4.8% după publicarea rezultatelor, stabilind un nou record. (Sursa: WSJ)

Eli Lilly and Company Pret curent 705.03 USD ( -0.17% ) MCap 632B P/E 97.41

Acțiunile companiei Eli Lilly au crescut după ce compania a raportat câștiguri trimestriale si venituri peste așteptări. In trimestrul patru, Lilly a înregistrat un profit pe acțiune de 2.49 USD (+19%) si venituri de 9.35 mld. USD (+28%). Medicamentul nou împotriva obezității al companiei, Zepbound, a generat venituri de 175.8 mil. USD. Lilly estimează, pentru întregul an 2024, venituri cuprinse in intervalul 40.4 – 41.6 mld. USD si un profit pe acțiune cuprins intre 12.20 – 12.70 USD. Acțiunile Lilly au înregistrat o creștere de 3.0% in tranzacționarea premarket. (Sursa: Barron’s)

Spotify Technology Pret curent 231.92 USD (3.88% ) MCap 44.9B

Spotify a raportat, pentru trimestrul patru, rezultate mai bune decât se așteptă, cu o creștere de 23% a numărului de utilizatori activi lunar si o creștere de 15% a numărului de abonați premium. Creșterea veniturilor companiei, deși semnificativa, de 16%, a fost sub așteptări din cauza pierderilor din schimburile valutare. De asemenea, compania s-a extins către serviciile de podcast-uri si cărți audio, si are ca scop atingerea a 1 mld. utilizatori pana in 2030. (Sursa: Reuters)

Deschide Cont la TradeVille

Aceasta prezentare factuala este realizata de Departamentul de Analiza Tradeville. Cotațiile afișate sunt cele de la sfârșitul zilei precedente de tranzacționare. Investiția in instrumente financiare presupune riscuri specifice; performantele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziție si fluctuațiile valutei pot influenta randamentul investiției.

Nu exista instrument financiar fără risc (citeste). SSIF Tradeville SA, Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, București, +40 21 318 75 55, help@tradeville.ro. Autorizația CNVM 2225/15.07.2003. Reglementata de ASF

Grafice afișate pe baza datelor BVB/IRES/CBOE.

...citeste mai departe despre "Lumina de la capătul tunelului? – TradeVille" pe Ziare.com

Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Tranzacții Cu 70% In Creștere, La BVB Cei mai activi 10 brokeri de la BVB au intermediat tranzacții de 7.6 mld. RON în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 70% față de aceeași...
#bursa, #analiza, #analiza bursiera a zilei , #Stiri Macroeconomie