Actiunile Erste ajung la un maxim al ultimelor 5 luni la Viena

Luni, 04 Mai 2009, ora 15:14
1509 citiri
Actiunile Erste ajung la un maxim al ultimelor 5 luni la Viena

Titlurile grupului bancar austriac Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), s-au apreciat puternic luni la Bursa din Viena, pana la un nivel maxim de la finalul lui noiembrie 2008, dupa ce unele mari case de brokeraj au majorat pretul tinta al actiunilor, potrivit Reuters.

Decizia de majorare usoara a pretului tinta a analistilor de la unele mari case de brokeraj, intre care UBS, Deutsche Bank si Citigroup, a venit dupa publicarea rezultatelor financiare ale Erste, in 30 aprilie. Totusi, unele ingrijorari legate de venituri si de calitatea activelor Erste s-au mentinut, precizeaza Newsin.

"In ciuda afisarii de catre Erste a unui set mixt de rezultate pentru primul trimestru, ne mentinem o atitudine pozitiva asupra actiunilor", a spus analistul Simon Nellis, de la Citigroup, intr-o nota publicata vineri, 1 mai, cand bursa din Viena era inchisa.

Analistul de la Citigroup a mentinut recomandarea de cumparare pentru actiunile Erste.

Insa raportul Citi mentioneaza ca rezultatele din primul trimestru au fost de mai slaba calitate, fiind datorate in buna masura unor profituri mari din tranzactii si constituirii unor provizioane pentru pierderi mai mici decat se estima.

"Pe de ata parte, am devenit mai putin pesimisti in privinta perspectivelor pentru veniturile din comisioane ... si suntem de asemenea incurajati de controlarea cresterii costurilor", se mai spune in raport.

Erste a afisat pentru primul trimestru al acestui an un profit net dupa plata intereselor minoritare de 232,1 milioane euro, mai mic cu 26,5% fata de aceeasi perioada din 2008, dar care a depasit estimarile. In primul trimestru al anului trecut, Erste obtinuse un profit net de 315,6 milioane euro.

Analistii estimau, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, ca Erste sa afiseze pentru primul trimestru un profit net intre 57 si 297 milioane euro, media estimarilor fiind de 170 milioane euro.

In jurul orei 14:15, ora Romaniei, titlurile Erste se tranzactionau cu 17,25 euro la bursa din Viena, in crestere cu 7,81% fata de pretul de referinta, dupa ce au atins in timpul sedintei un pret maxim de 17,54 euro, potrivit datelor bursei vieneze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #apreciere, #erste, #profit , #stiri Citigroup