Ugur Yesil, CEO si Executive Board Member Kanal D, a fost desemnat CEO-ul anului, in cadrul Galei Business Arena Awards for Excellence 2019.
Performanta Kanal D a fost celebrata in cadrul evenimentului care premiaza, an de an, personalitati din diverse domenii de activitate, care s-au facut remarcate prin rezultate exceptionale.
In acelasi timp, Business Arena a sarbatorit cei 10 ani de cand publicatia a aparut pe piata media din Romania.
La eveniment au fost prezente si vedete Kanal D, precum Cosmin Cernat, Ilinca Vandici si Silvia Ionita, precum si persoane din managementul statiei.
Kanal D este un jucator important pe piata media din Romania, s-a remarcat prin rezultate spectaculoase si printr-o crestere constanta, de la an la an. In 2019, in primele zece luni ale anului, Kanal D s-a plasat pe locul doi in audiente, pe targetul National, in Prime Time 20:00-24:00.
Succesul incontestabil din punct de vedere al veniturilor inregistrate, audientei si al perceptiei publice este rezultatul unui management performant, al viziunii unui lider care a reusit, intr-o piata extrem de concurentiala, sa isi motiveze echipa si sa o conduca spre indeplinirea obiectivelor.
mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 13:03
Cel mai bine vezi schimbarea intr-o companie atunci cand faci reconfigurarea arhitecturii organizationale. Cel mai subtil insa o vezi atunci cand faci diversificarea rolurilor pe care fiecare functiune o are. Din aceasta perspectiva, extrem de importanta prin dimensiune si impact este diversificarea rolului pe care il are directorul financiar in aceasta perioada de transformare digitala.
Vechea titulatura de contabil sef poarta un parfum vetust de economie centralizata, decizie concentrata la varf ce reduce rolul acesta la un simplu executant de calcule si la marginalitate.
Astazi remodelarea afacerilor si mediul lor de operare globala si digitala obliga nu doar la redenumirea, ceea ce s-a intamplat deja de mult timp, dar si la o modificare a fisei postului directorului financiar.
Rolurile noi ale Directorului Financiar
Potrivit unui studiu realizat de compania McKinsey privind evolutia functiei financiare in companii, functia directorului financiar trece in continuare prin schimbari accelerate. Daca in urma cu doi ani, patru erau rolurile care raportau catre directorul financiar, astazi cel putin sase roluri raporteaza directorului financiar.
Acestea difera in functie de industrie, de la persoanel in departanmentul de achizitii, IT sau operatiuni, la cei responsabili de relatia cu investitorii.
In timp ce mare parte din timp este alocata activitatilor consacrate, directorii financiari produc valoare si din roluri noi, netraditionale pentru aceasta... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 11:08
HTC Corporation anunta astazi numirea lui Yves Maitre in functia de CEO al HTC, cu efect imediat.
Yves se alatura companiei HTC, anterior ocupand pozitia de Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Echipamente si Parteneriate destinate consumatorilor in cadrul Orange, una dintre cele mai importante companii de telecomunicatii din lume, unde acesta a supravegheat implementarea strategiei companiei franceze.
Experienta lui Yves include colaborarea cu cele mai mari branduri de electronice de larg consum din lume, precum si detinerea unui intreg portofoliu de servicii mobile conectate. De asemenea, Yves a fost membru al grupului de inovatie tehnologica al Orange, fiind insarcinat cu dezvoltarea oportunitatilor de venituri disruptive.
Cher Wang va continua in functia de Presedinte al HTC, unde aceasta se va concentra pe viitoarele tehnologii care se aliniaza cu portofoliul extins al HTC, dar si cu viziunea VIVE Reality.
"Acum patru ani, cand am preluat functia de CEO, mi-am propus sa reinventez compania HTC, devenind astfel un ecosistem complet, dar si sa creez conditiile pentru ca HTC sa infloreasca in ceea ce priveste 5G-ul si XR-ul. Prin urmare, acum este momentul perfect sa predau conducerea unui lider puternic pentru a ne ghida in urmatoarea etapa a calatoriei noastre," a declarat Cher Wang, Presedinte HTC. "Sunt foarte incantata ca Yves preia fraiele; acesta are o legatura veche cu HTC si impartaseste pasiunea noastra pentru inovatie. Cred cu tarie ca Yves este... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 14:13
Daca Facebook apare pe primele locuri ale multor liste ale celor mai dezirabile locuri de munca, fondatorul si directorul general al companei, Mark Zuckerberg, conduce topul celor mai iubiti directori generali de companii, din perspectiva angajatilor.
Astfel, Mark Zuckerberg este cel mai iubit CEO, potrivit unui top realizat de Glassdoor si preluat de Business Insider.
Seful Facebook este de multe ori descris drept "ciudat", insa odata ce se obisnuiesc, angajatii devin loiali.
Lista celor mai iubiti sefi este dominata de executivi din domeniile IT, consultanta si financiar. Din 50 de "directori iubiti", singura femeie care apare pe lista este Sharen Turney, CEO la Victoria's Secret, pe locul 42.
Zuckerberg este urmat in top de co-directorii producatorului german de software SAP, Bill McDermott si Jim Hagemann Snabe.
Pe locul al treilea se gaseste Dominic Barton de la McKinsey and Co., urmat de Jim Turley, CEO-ul Ernst & Young.
Paul Jacobs, directorul general al Qualcomm, devenit cel mai mare producator de microprocesoare din lume odata cu explozia smartphone-urilor si tabletelor, este pe locul 8. Pe pozitia a 11-a se gaseste cofondatorul Google Larry Page.
Tot in domeniul IT, angajatii Nvidia sunt atasati de CEO-ul Jen Hsun Huang, care s-a clasat pe locul 15. Jeff Bezos de la Amazon.com apare pe locul 16, urmat imediat de Hans Vestberg, seful Ericsson. Directorul general al Apple, Tim Cook, este pe 18.
Seful Intel, Paul Otellini, este pe locul 21... mai mult
Duminica, 17 Martie 2013, ora 17:03
Sistemul bancar romanesc isi va schimba unele dintre cele mai importante varfuri de lance in 2012. Sfarsit de mandat, neintelegeri intre CEO si administratie, fuziune cu alta institutie sau, pur si simplu, nevoia de noutate sunt motivele care stau la baza modificarilor din top managementul bancilor.
Banca Transilvania - pleaca CEO Robert Rekkers
Cea mai spectaculoasa schimbare din peisajul bancar romanesc este, de departe, cea de la Banca Transilvania. CEO Robert Rekkers si-a dat recent demisia, acesta conducand institutia din toamna anului 2002.
Rekkers va fi inlocuit cu Peter Franklin, reprezentantul BERD in consiliul de administratie. Franklin va coordona activitatea BT pana la numirea unui alt director general.
Motivele plecarii lui Rekkers sunt necunoscute, mandatul acestuia urmand sa expire in luna aprilie. S-a vehiculat faptul ca neintelegerile dintre acesta si administratie se datoreaza respingerii cererii lui Rekkers de prelungire a mandatului.
BCR - pleaca CEO Dominic Bruynseels
Vestile despre plecarea lui Dominic Bruynseels de la conducerea celei mai mari banci dupa active din Romania circula inca din toamna trecuta. Actionarii Erste nu le-au confirmat, insa este clar ca la BCR bate un vant puternic de schimbare.
Britanicul Bruynseels conduce BCR din vara anului 2008, fiind adus de Andreas Treichl, seful Erste, pentru a creste compania. Insa acesta a trebuit sa faca fata unei perioade extrem de grele pentru piata bancara, sistemul trecand... mai mult
Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 18:12
La sfarsitul anului se trage linie, iar managerii celor mai mari companii multinationale primesc "note" pentru stilul de management pe care l-au avut in ultimul an. In 2011, compania producatoare de gadget-uri Blackberry, Researh in Motion a avut cel mai incompetent CEO, potrivit analistilor internationali.
Pe lista neagra a celor mai blamati manageri de companie s-a aflat seful Netflix sau fostul sef al Avon. Iata care sunt in topul listei cei mai incompetenti manageri ai anului:
Balsillie and Lazaridis, Research in Motion
Problemele companiei au inceput acum cativa, atunci cand a fost judecat gresit impactul iPhone al Apple si apoi sistemul de operare Android al Google. In opinia analistilor din piata, cei doi CEO au gresit in privinta a doua aspecte extrem de importante.
In primul rand, au subestimat modul in care consumatorii din corporatii vor privi produsele Apple in detrimentul Blackeberry. Apoi, o alta mare greseala pe care cei doi manageri au facut-o a fost alegerea unui sistem de operare slab pentru Blackberry.
Anul 2011 a fost unui tragic pentru cei doi, incepand cu esecul unui interviu acordat de Lazaridis la BBC la inceputul anului si continuan cu deciziile luate. Lovitura de final pentru companie a fost data de actiunile companiei, care s-au stabilit in jurul valorii de 75%, iar perspectivele sunt in scadere.
Reed Hastings, Netflix
Una din cele mai mari gafe facute a fost incercarea companiei de a desparti divizia de DVD de cea de... mai mult
Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:24
Rupert Murdoch, proprietarul NewsCorp, si Warren Buffett, proprietarul Berkshire Hathaway , sunt doi dintre "veteranii directorilor generali", ajungand la o varsta neobisnuita pentru aceasta functie. Murdoch ocupa pozitia sapte, urmat de Buffett, in topul celor mai in varsta CEO din lume, care continua sa conduca giganti corporatisti cu o capitalizare de piata de peste 500 de milioane de dolari, conform Forbes.In lume, exista 25 de ani directori generali a caror varsta a trecut de 75 de ani.„Colegii” lui Murdoch, aflati in fruntea unor companii media sunt considerati, de catre Forbes, moguli seniori. Seful Viacom Summer Redstone are 88 de ani, cel de la Newhouse of Advance Communications are 83.Ei au continuat sa munceasca si sa ocupe functiile de presedinti ale companiilor, dar le-au permis si colegilor mai tineri sa se ocupe de gestionarea cotidiana.Inainte sa te gandesti ca Murdoch este prea batran, pentru meseria sa, trebuie sa iei in considerare faptul ca se afla nu doar pe lista celor mai batrani CEO din lume, dar si in clasamentul celor mai puternici directori de companii. Abilitatile, talentele si experienta sa isi spun cuvantul.Warren Buffett este un alt senior cu greutate. Compania pe care o conduce, Berkshire Hathaway, a fost evaluata de publicatia americana la 188 miliarde de dolari. Investitiile strategice pe care le-a facut miliardarul american i-au majorat averea personala cu 3 miliarde de dolari, incasati anul trecut.Experienta acumulata cu... mai mult
Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:57
Putini din miliardarii lumii de astazi au avut asigurata calea spre succesul financiar. Cei mai multi au plecat de jos si au facut sacrificii enorme pentru a atinge varful ierarhiilor din companii. Din povestile lor putem invata ca saracia, daca nu te pune la pamant, iti poate intari vointa de a reusi. Iata care sunt cei mai cunoscuti miliardari americani care au trecut de la "zdrente" la miliarde, potrivit CNBC:Lloyd Blankfein
Lloyd Blankfein este presedinte si CEO la compania Goldman Sachs.
Fiu al unui postas si al unei receptionere, Blankfein s-a nascut in cartierul rau-famat Bronx, din New York, si a copilarit in Brooklyn.
CEO-ul de astazi a lucrat prima data ca vanzator ambulant pe stadionul Yankee.
Dupa ce a obtinut o diploma de jurist la Harvard Law School, Blankfein s-a angajat ca avocat la J Aron & Co, o filiala Goldman Sachs.
Nu s-a lasat pana nu a ocupat fotoliul de CEO, pozitie ce i-a adus peste 70 de milioane de dolari in 2007.
Oprah Winfrey
Nascuta din parinti tineri, necasatori, Oprah a fost crescuta doar de mama sa in Milwaukee. Primul sau job a fost ca vanzatoare la un aprozar, unde nu avea voie sa vorbeasca.
Dupa ce a terminat liceul, Oprah s-a angajat la radio, ca prezentatoare a jurnalului de seara.
Emisiunea care a facut-o vedeta a fost talk-show-ul Oprah Winfrey Show, care i-a adus o avere indeajuns de mare pentru a fi clasata drept cea mai bogata afro-americana in 2009.
Howard Schultz
Nu a creat celebra companie Starbuck, insa el a transformat-o... mai mult
Vineri, 15 Iulie 2011, ora 17:25
In ciuda crizei financiare, acesti oameni au reusit sa castige cel putin 200 milioane de dolari din 2006 pana in 2010, potrivit calculelor din raportul anual privind veniturile celor cu functie de CEO, publicat de Forbes. Cinci din cei sapte aflati in topul celor mai bine platiti directori de companii conduc afaceri care au astazi o valoare mult mai mare pe piata de capital, fata de acum cinci ani.Lawrence J. Ellison, Oracle: 960.7 milioane de dolari
Fondatorul Oracle este CEO din anul 1977 dar si dezvoltator de software pentru baze de date si sisteme hardware, iar compania poarta numele bazei de date pe care Ellison a creat-o la inceputul carierei sale pentru CIA.
In 2010 CEO-ul Oracle ocupa locul 6 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o valoare neta de 28 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
Oracle a inregistrat o crestere de 154% pe indicele bursier, din 2006 pana acum.
Steven P. Jobs, Apple: 661.2 milioane dolari
Jobs a devenit de-a lungul timpului un “zeu” in lumea afacerilor, dupa ce compania Apple a lansat produse ca iPod, iPhone, iPad sau iTunes, revolutionand modul in care folosim tehnologia.
El este co-fondatorul companiei din 1976 care a fost dat afara in 1985 si a revenit in companie in 1996 cu titlul de CEO, singurul impediment in calea evolutiei sale spectaculoase pe viitor ramanand starea precara a sanatatii sale.
Cresterea inregistrata de Apple pe pietele de capital este de 555%, in ultimii cinci ani.
Aubrey K. McClendon,... mai mult
Vineri, 13 Mai 2011, ora 12:49