Top 10 cele mai mari salarii din România. Domeniul în care angajații câștigă lejer 2.000 de euro

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 11:26
682 citiri
Top 10 cele mai mari salarii din România. Domeniul în care angajații câștigă lejer 2.000 de euro
Bani FOTO: Pixabay.com

Diferenta dintre cele ai mari salarii si cele mai mici din Romania este de cateva mii bune de lei. Cel mai mult primesc angajatii din IT, iar cel mai putin, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica, angajatii din Horeca si cei din industria textila.

Salariul mediu net a ajuns, in noiembrie 2022 la valoarea de 4.141 lei, in crestere cu 133 lei (+3,3%) fata de luna anterioara, conform celor mai recente date transmise de Institutul National de Statistica (INS) citate de Wall Street. Sectorul IT conduce detasat topul industriilor cu cele mai mare salarii din economia romaneasca, cu un castig mediu net de 10.329 lei.

Industriile cu cele mai mari salarii din economie

Angajatii din IT sunt in fruntea listei cu cele mai mari salarii din Romania. In luna noiembrie, angajatii din sectorul IT au castigat, in medie, 10.329 de lei, fiind urmati de angajatii care lucreaza in informatii si comunicatii, cu 8.680 de lei. Angajatii care activeaza in activitati de editare ocupa locul al treilea in clasament, cu 8.077 de lei (castig net).

"IT-ul ramane de departe cea mai generoasa industrie din punctul de vedere al salarizarii. Este de altfel si cea mai fierbinte piata la nivel global, salariile practicate pe plan local fiind de multe ori superioare celor din alte piete raportat la `costul vietii`.Luand in calcul oferta salariala medie, cele mai `vanate` joburi de catre candidati ar putea fi, in 2023, Data Engineer / Inginer Date si Full Stack Developer, ambele cu o medie salariala de peste 3.000 euro/net lunar, DevOps Engineer si Dezvoltator software, cu o medie salariala de 2.500 euro net lunar si UX/UI Designer, cu o oferta salariala medie de 2.200 euro", a declarat pentru wall-street.ro, Andrei Frunza, CEO-ul platformei de recrutare BestJobs.

Daca vrei sa-ti calculezi salariul pentru a sti cu cati bani ramai in mana la final de luna, poti accesa acest Calculator de Salariu Net dezvoltat de wall-street.ro.

Cele mai mici salarii din Romania

Cele mai mici salarii din economia romaneasca, raman, in continuare in HoReCa, sector despre care specialistii arata ca si-a revenit dupa pandemie, insa dificultatile in atragerea si retentia de forta de munca raman in continuare o problema. In luna noiembrie, un angajat care lucra in hoteluri si restaurante a castigat, in medie, 2.258 de lei, in crestere, totusi cu ...citeste mai departe despre "Top 10 cele mai mari salarii din Romania. Domeniul in care angajatii castiga lejer 2.000 de euro" pe Ziare.com

#cele mai mari salarii Romania, #cele mai mici salarii romania, #salarii IT, #salarii horeca , #Stiri Locuri de munca