Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie din Romania, continua pregatirile pentru editia cu numarul cinci.
Organizatorii anunta ca au deplina incredere in capacitatea institutiilor statului de a readuce situatia la normal intr-un timp cat mai scurt si isi pastreaza optimismul ca evenimentul se va intampla intre 18-24 mai, la Radisson Blu Hotel si in Piata Universitatii, asa cum este planificat.
Insa, in eventualitatea evolutiei nefavorabile a situatiei generate de COVID-19, organizatorii sunt pregatiti sa reprogrameze evenimentul la o data care va fi comunicata ulterior.
Organizatorii evenimentului sunt informati in legatura cu efectele generate de COVID-19 si se afla in stransa legatura cu autoritatile, sustinand si respectand masurile luate de acestia pentru a preveni raspandirea virusului.
"Urmarim cu mare atentie evolutia crizei pandemice si recomandam cu tarie sa urmam toate recomandarile institutiilor statului cu privire la prevenirea raspandirii virusului pentru a depasi in siguranta acest moment de serioasa incercare.
Suntem in permanenta legatura, pe langa autoritati, si cu partenerii ce ni s-au alaturat deja si cu cei care inca ni se alatura pentru a identifica cea mai buna varianta pentru desfasurarea in bune conditii a evenimentului in aceasta primavara. Pregatim deja variante de back-up pentru reprogramare in cazul in care situatia ne impune.
Noi, Universum Events credem cu tarie ca avem o datorie evidenta fata de piata: sa... mai mult
Vineri, 13 Martie 2020, ora 12:05
In perioada 24-26 mai, Piata Universitatii devine locul unde bucurestenii isi dau intalnire cu tehnologia in cadrul celei mai ample expozitii de gadgeturi si solutii tehnologice inovatoare: Tech Expo.
Cu peste 60 de companii expozante si sute de produse care au integrate tehnologii de tip VR si AI, cea de-a patra editie a Tech Expo conecteaza oamenii cu tehnologia intr-o ampla desfasurare de forte. Expozitia din centrul capitalei se bazeaza pe un concept integrat in care vizitatorii pot sa descopere, sa testeze, sa ia legatura direct cu reprezentantii companiilor expozante si chiar sa achizitioneze direct gadgeturile de care sunt interesati.
O casa inteligenta iti poate imbunatati modul de viata...
Cine nu si-a dorit vreodata sa poata controla toate electrocasnicele din casa si chiar mediul ambiental cu ajutorul unui singur buton?
E.ON Romania aduce in premiera la Tech Expo solutiile smart home marca Tado, ce permit ajustarea temperaturii ambientale prin utilizarea unui termostat inteligent ce poate fi utilizat prin intermediul unei aplicatii mobile, pentru a seta temperatura optima si cea mai buna calitate a aerului din fiecare camera, chiar si de la distanta, ajungand la o economie de pana la 30% la factura de energie. Multe alte astfel de sisteme de tip Smart Home, prezentate de catre companii precum Salus Controls sau Netatmo pot fi testate in cadrul celei mai ample expozitii de tehnologie din Bucuresti.
Signify (denumita anterior Philips Lighting) ,... mai mult
Joi, 09 Mai 2019, ora 14:48
Bucuresti devine, timp de o saptamana, capitala tehnologiilor inovatoare si a solutiilor high-end ce vor fi prezentate in cadrul festivalului Bucharest Tech Week.
Cea de-a patra editie a festivalului are loc in perioada 20 - 26 mai 2019, in doua locatii principale ultracentrale, Radisson Blu Hotel si Piata Universitatii, si conecteaza profesionisti si pasionati cu cele mai recente inovatii tehnologice.
In fiecare an, zeci de organizatii preocupate de digitalizarea mediului de business se alatura festivalului creand astfel cea mai mare retea de evenimente partenere desfasurate simultan in tot Bucurestiul.
Bucharest Tech Week este cel mai mare festival de tehnologie din Romania care aduce impreuna dezvoltatori, profesionisti si pasionati de solutii si gadgeturi inovatoare intr-o comunitate din ce in ce mai conectata, unde vor avea ocazia sa testeze, sa afle cele mai importante trenduri si informatii de la specialisti internationali si chiar sa isi achizitioneze pe loc produsele care le fac viata mai usoara si ii conecteaza la viitor.
Cu zeci de expozanti si speakeri internationali si mii de vizitatori in fiecare an, evenimentul este si o importanta sursa de networking atat intre branduri si consumatorii acestora, cat si pentru facilitarea colaborarilor de business la cel mai inalt nivel.
Bucharest Tech Week 2019 aduce pe scena de business din Romania experti internationali de top, cu o puternica amprenta in tehnologizarea celor mai importante domenii de... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 16:08
Revista HR Manager organizeaza cea de-a doua editie a evenimentului HR [PLAY] Tech Marathon, pe 10 noiembrie 2016, singurul eveniment PLAYFUL din Romania care implica spirit de echipa, competitie, responsabilitate sociala si elemente de joc: inveti, "alergi" si daruiesti!
HR [PLAY] Tech Marathon 2016 vine cu noi provocari pentru managerii de Resurse Umane! Ultimele tendinte si solutii in recrutare, metode de engagement, learning, comp & ben, well-being si instrumente software de HR devin personajele unui joc de invatare dinamic si antrenant, sustinut de tehnologiile care au devenit deja o a doua natura pentru noi toti.
Cu un concept si design realizat de catre Equatorial, editia de anul acesta isi propune sa conecteze profesionistii din Resurse Umane cu furnizorii de servicii HR intr-un mod prietenos si eficace si sa faciliteze intelegerea si asimilarea solutiilor intr-o maniera distractiva, concentrandu-se pe beneficiile directe ale HR-ilor, pe modul in care acestia isi pot atinge obiectivele profesionale si maximiza rezultatele.
Evenimentul se desfasoara sub forma unui maraton de invatare cu regulament, provocari si premii specifice unei curse de anduranta. Participantii la eveniment sunt Alergatori, Antrenori de cursa si Organizatori.
Sala de joc este impartita in 4 zone de continut corespunzatoare celor mai importante preocupari ale Managerilor HR din zilele noastre:
1. Improve your employees experience;
2. Keep up with the new comers;
3. Embrace the... mai mult
Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 10:54
Adrian Gheara, Tech Startups Advisor & Investor, are o poveste deosebita in lumea afacerilor. La 7 ani scria programe de securitate, la 16 ani a inceput sa-si vanda creatiile, la 25 de ani investea in imobiliare, iar la 27 de ani a hotarat sa se retraga din partea executiva a companiilor pe care deja le fondase.
Astazi este un mentor si un investitor recunoscut din domeniul tehnologiei.
A fondat o serie de proiecte online, soldate cu exit-uri de succes, iar momentan ii ajuta pe antreprenorii locali sa-si dezvolte afacerile.
Investitor de tip Angel si consultant in tehnologie, Adrian are expertiza in Online Business Development, Software/Web Product Development si Project Management.
In cadrul How to Web Conference 2015, Adrian Gheara este implicat in competitia si programul de mentorat Startup Spotlight, acolo unde va lucra direct cu o parte dintre cele 32 de startup-uri finaliste.
Despre povestea sa si despre startup-urile pe care isi doreste sa le sustina in continuare vorbeste Adrian Gheara, intr-un interviu acordat Business24.
Prima pasiune au fost calculatoarele. Cand si cum s-a manifestat pasiunea aceasta?
Copil fiind mi-au placut mult video-jocurile. Am avut norocul sa am un calculator personal (un Tim-S si un HC, productie romaneasca, cu interpretor Basic, care acum ar putea sta intr-un muzeu) pe vremea cand asta era un lux. Intr-un timp relativ scurt m-am plictisit de a consuma doar jocuri si am inceput sa scriu singur niste jocuri.
Unde... mai mult
Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 00:00
1Multi viseaza sa scape de vacarmul de zi cu zi si sa aiba o oaza proprie de relaxare, in care sa se bucure de o priveliste care sa-ti taie respiratia si sa se relaxeze total. Un inginer din Noua Zeelanda nu a stat mult pe ganduri si a construit o "casuta din copac" mai putin obisnuita.
Jono Williams a realizat proiectul "The Skysphere" in trei ani de zile, intr-o zona impadurita din tara sa natala, iar investitia a fost de 50.000 de dolari, arata Gizmodo.
Constructia are 10 m inaltime si e realizata dintr-un tub de otel, in capatul caruia se afla o sfera. Spatiul de locuit este dotat cu geamuri de colo pana colo, astfel ca te poti bucura in liniste de priveliste.
Proiect nemaipomenit: Moara de vant cu parcare, camere de hotel si apartamente (Foto)
Doar ca neo-zeelandezul a vrut sa imbine utilul cu placutul, asa ca si-a dotat ...citeste mai departe despre "Casuta high-tech din "copac": Oaza de relaxare desprinsa din filmele SF, la 10 metri inaltime (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 28 Iulie 2015, ora 11:49
dcs plus, unul dintre principalii jucatori la nivel global de pe piata de tehnologie dedicata industriei de turism, si Earlybird, un fond european de investitii de capital, au incheiat o runda de investitii care va permite dcs plus sa intensifice eforturile in ceea ce priveste inovatia tehnologica in sectorul turistic si ii va oferi posibilitatea de a-si extinde si mai mult capabilitatile la nivel global.
"dcs plus este o companie specializata in oferirea de tehnologie specifica pentru industria de turism, in inovarea de produse si servicii care sa ii ajute pe profesionistii din travel sa isi dezvolte si mai mult business-ul deja existent", a declarat Cristian Dinca, fondator si CEO dcs plus.
"Inovatia este elementul cheie al business-ul nostru, iar industria de travel reprezinta un domeniu care ne pasioneaza si unde ne-am dovedit deja competentele. Suntem incantati sa colaboram cu Earlybird pentru a dezvolta noi produse si servicii care sa aduca un plus de valoare in industria de travel.
Focusul Earlybird asupra companiilor care au un cuvant de spus in industrie, care sunt curajoase si care ofera solutii de ultima generatie la nivel mondial a facut ca acest parteneriat sa fie o decizie perfecta de business pentru noi.
Earlybird a dovedit ca este partenerul ideal si ne bucuram sa crestem si sa inovam si mai mult impreuna", a adaugat Cristian Dinca.
"Industria de travel este un domeniu in continua crestere la nivel mondial, fiind una dintre categoriile de... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2015, ora 14:56
Startup-urile care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei mai au la dispozitie cateva zile pentru a aplica la programul de pre-accelerare MVP Academy.
Inscrierile se realizeaza pana luni, 9 martie, completand formularul de aplicatie disponibil online pe site-ul programului.
A doua editie MVP Academy se va desfasura in perioada 23 martie - 14 mai la TechHub Bucharest si va aduce impreuna 12 startup-uri in tehnologie cu potential la nivel global. De-a lungul celor 7 saptamani ale programului, acestea vor lucra la dezvoltarea produsului, vor invata cum sa acceseze oportunitatile existente pe piata internationala si vor dezvolta conexiuni valoroase cu reprezentanti ai comunitatii profesionistilor in tehnologie la nivel global.
Finalistii vor trece printr-un proces complex care le va oferi acces la mentori cu experienta relevanta, la "smart money" si la resurse educationale adaptate pentru a corespunde propriilor nevoi de dezvoltare. MVP Academy este un program organizat in parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum si Microsoft. Cele 12 startup-uri acceptate in program vor beneficia timp de 7 saptamani de o serie de activitati dedicate care vor facilita dezvoltarea lor ulterioara.
Workshop-uri practice sustinute de profesionisti consacrati
Participand la seria de workshop-uri organizate in cadrul programului, finalistii MVP Academy vor acumula competente esentiale de business care ii vor ajuta sa... mai mult
Vineri, 06 Martie 2015, ora 16:19
Stiu ce vrei sa zici! Nu e nimic nou! Exista deja camere de supraveghere IP care ajung pana la 8 megapixeli sau camere HD-SDI cu 1, 2, sau 3 megapixeli. Bineinteles ca exista deja dar nu sunt diponibile publicului larg.
Sistemele IP care au mai multe camere creeaza multe probleme chiar si instalatorilor cu experienta. IP-urile camerelor pot face conflict, arhitectura sistemului trebuie construita pe un cablu foarte bun, nu puteti creea sisteme pe distante lungi si pe langa toate acestea imaginea se vede decalata si niciodata in timp real. Sistemele de supraveghere HD-SDI incearca sa combata problemele camerelor IP insa cu putin succes, acestea sunt foarte scumpe, au nevoie de videobaluni speciali si sunt foarte greu de instalat.
Dar nu trebuie sa va faceti griji! Atu Tech aduce in premiera noile sisteme AHD (Analog HD). Acestea sunt cele mai noi sisteme de tip HD peste coaxial. Sistemele AHD functioneaza in acelasi mod in care functioneaza camerele de supraveghere analogice. Acestea transmit semnal video necomprimat de mare rezolutie pe cablu coaxial.
Sistemele de supraveghere AHD vor fi disponibile momentan in Romania la rezolutii 720P, 980P, sau 1080P respectiv 1 Megapixel, 1,3 Megapixeli, 2 Megapixeli. Exista diferite modele de camere pentru orice aplicatie specifica incepand de la camere de supraveghere de interior cu infrarosu mic intre 20-30 metri pana la camere de supraveghere de exterior , rezistente la apa, cu infrarosu pe distante lungi sau camere de... mai mult
Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 12:16