Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 14:10
147 citiri
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4

Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile deschid perspective interesante pentru piața de telefoane mobile.

Printre primele telefoane care ar putea fi dotate cu acest procesor se numără modelele din seria Xiaomi 15, continuând tradiția Xiaomi de a introduce primele dispozitive cu noile chipseturi Qualcomm, seria Xiaomi 14 fiind prima dotată cu Snapdragon 8 Gen 3.

De asemenea, alte dispozitive care ar putea beneficia de noul procesor sunt OnePlus 13 și iQOO 13, ambele parte a grupului BBK Electronics. Este de menționat că iQOO 13 nu este încă disponibil pe piața europeană, ceea ce ar putea limita accesul consumatorilor la această tehnologie, scrie GSM Arena.

Când se va lansa noul Snapdragon 8 Gen 4

Potrivit sursei, procesorul Snapdragon 8 Gen 4, primul de la Qualcomm pe 3 nm, va fi finalizat în aprilie și va ajunge la producători până în iunie, pentru a începe producția de masă în septembrie. Noua generație de procesor va avea o frecvență ce depășește 4GHz și va include versiuni care permit overclocking, deși aceasta va necesita baterii mai capacitive, de aproximativ 5500mAh, pentru a gestiona consumul crescut de energie.

În industria tech există o mulțime de comparații între procesoarele Apple și cele Snapdragon. Astfel, Snapdragon și Mediatek sunt presate să inoveze continuu pentru a oferi procesoare puternice și eficiente.

...citeste mai departe despre "Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4" pe Ziare.com

Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Cu ocazia evenimentului Google I/O 2024, Google a lansat versiunea beta 2 pentru sistemul de operare Android 15. Aceasta este prima versiune care poate fi testată și pe alte dispozitive, nu doar...
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Qualcomm anunță o creștere semnificativă a prețului pentru Snapdragon 8 Gen 4
Snapdragon 8 Gen 4 se pregătește să devină cel mai scump chipset pentru telefoane flagship. Qualcomm a informat utilizatorii prezenți la conferința Snapdragon Summit că noul procesor va...
#procesor, #Android, #apple , #Stiri Internet