Veste bună pentru utilizatorii Android. Google pregătește o funcție mult așteptată

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 15:28
207 citiri
Veste bună pentru utilizatorii Android. Google pregătește o funcție mult așteptată
FOTO: Hepta

Google a început testele pentru o nouă funcționalitate în browserul Chrome Android, care permite organizarea mai eficientă a paginilor web deschise prin crearea de grupuri de tab-uri.

Această opțiune, deja disponibilă pe versiunea desktop a Chrome, ajută utilizatorii să mențină o mai bună ordine printre multitudinea de tab-uri deschise, facilitând accesul rapid la seturi de pagini folosite frecvent.

Noua caracteristică testată în versiunea Chrome Canary pentru Android diferă semnificativ de funcția de auto-arhivare a tab-urilor vechi, numită Android Tab Declutter. În loc să închidă sau să arhiveze automat tab-urile nefolosite pentru o perioadă îndelungată, noul sistem permite utilizatorilor să grupeze manual tab-urile în funcție de necesități.

Procesul este simplificat pentru interfața touch: utilizatorii pot trage tab-uri unul peste altul pentru a forma un grup, la care pot atribui un nume și o culoare distinctă, facilitând identificarea rapidă, scrie Android Authority.

Ce alte funcții mai pregătește Google

Momentan, Google nu a anunțat o dată oficială pentru lansarea acestei funcționalități pentru toți utilizatorii Android sau pentru posibila extindere către iOS. Aceasta este doar una dintre multiplele îmbunătățiri pe care gigantul tech le testează pentru a optimiza experiența de navigare pe dispozitive mobile. Alte modificări în teste includ mutarea barei de adrese în partea de jos a ecranului pentru a facilita accesul.

Recent, Google a introdus și o bară de adrese mai inteligentă, care oferă sugestii de completare automată pentru adresele web începute, precum și sugestii de acces direct la pagini deschise sau la bookmark-uri pe baza cuvintelor cheie introduse. De asemenea, o nouă funcție de autocorectare pentru adresele web încearcă să prevină accesul accidental pe site-uri de phishing, corectând greșelile de tastare care ar putea redirecționa utilizatorii către pagini periculoase.

...citeste mai departe despre "Veste bună pentru utilizatorii Android. Google pregătește o funcție mult așteptată" pe Ziare.com

Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor lansează Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori. Cum se poate accesa
Honor a anunțat disponibilitatea Android 15 Beta 1 pentru dezvoltatori începând cu 10 mai. Primele dispozitive care vor primi această actualizare sunt Honor Magic6 Pro și Honor Magic V2. Acest...
Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Google lansează Android 15 Beta 2 cu noi funcții. Lista completă de actualizări
Cu ocazia evenimentului Google I/O 2024, Google a lansat versiunea beta 2 pentru sistemul de operare Android 15. Aceasta este prima versiune care poate fi testată și pe alte dispozitive, nu doar...
#Android, #Samsung, #Chrome , #Stiri Internet