Primăria Sectorului 4 a anunţat, joi, 3 noiembrie, că a fost dată în folosinţă şoşeaua care face legătura între Cartierul Berceni şi ieşirea către localitatea Jilava.
„Strada Pogoanele, o străduţă neînsemnată până nu demult, a fost prelungită până în strada Drumul Dealul Frumos, care a fost recent amenajată de la zero, devenind astfel una dintre principalele căi de acces spre judeţul Ilfov. În plus, noua stradă asigură fluidizarea traficului în zona de sud-vest a sectorului 4, preluând un număr mare de maşini care tranzitează acum artere precum Şoseaua Giurgiului şi strada Luică”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.
Astfel, constructorii au finalizat, miercuri, marcajele rutiere, au montat semnele de circulaţie, au delimitat sensurile de circulaţie, au pus la punct iluminatul public de tip LED, iar în zilele caree urmează, strada Drumul Dealul Frumos va fi configurată pe hărţiile google şi va apărea în toate aplicaţiile de navigaţie, inclusiv în WAZE. Mai mult decât atât, a fost refăcută şi extinsă reţeaua de transport a energiei electrice.
Totodată, această rută este folosită ca alternativă în perioada finalizării pasajului rutier suprateran ”Europa Unită” de la intersecţia străzii Alexandru Obregia cu bulevardul Metalurgiei, mai indică sursa citată.
...citeste mai departe despre "Cum arată noua șosea care a fost inaugurată în București. Asigură... mai mult
Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 15:43
O noua sosea de munte spectaculoasa a fost finalizata si poate fi "incercata" de soferi, biciclisti si pietoni.
Desi are doar trei kilometri in Tinutul Padurenilor din judetul Hunedoara, se numara printre cele mai spectaculoase drumuri din regiune.
Transalpina padurenilor este un fost drum forestier transformat intr-o sosea moderna, care leaga satele Poienita Voinii, Bunila si Cernisoara Florese. Investitia estimata initial la 2,5 milioane de lei a fost derulata prin Programul National de Dezvoltare Locala II si a reprezentat primul drum asfaltat din istoria comunei.
Acum reprezinta un traseu turistic pentru cei care vor sa admire privelistile din Tinutul Padurenilor si ale Muntilor Poiana Rusca, asupra carora vegeheaza, din departate, varfurile Masivului Retezat.
Bunila se afla la circa 30 de kilometri de Hunedoara are in componenta satele Bunila, Poienita Voinii, Alun si Vadu Dobrii, pe culmile versantilor, si Cernisoara Florese, in valea paraului Valarita.
Catunele vechi de sapte secole au fost legate printr-o retea de drumuri anevoioase de pamant, pe care localnicii le strabateau pe jos, pe cai sau cu carute. Starea proasta a cailor de comunicatii si izolarea comunitatlor a contribuit la depopularea si izolarea asezarilor, unde in urma cu jumatate de secol, traiau aproape 1.500 de oameni.
Tinutul Padurenilor, o regiune pitoreasca marginita de Muntii Poiana Ruscai si invecinata Hunedoarei, Tarii Hategului si Devei, are in componenta comunele... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 01:56
Aproape jumatate de milion de masini second hand s-au inmatriculat de la inceputul anului in Romania, dupa ce in februarie a fost eliminat timbrul de mediu. Pentru multe dintre aceste autoturisme vechi, insa, romanii ar putea plati din 2018, anual, o taxa impovaratoare.
Parcul auto din Romania era imbatranit inca dinaintea eliminariii timbrului de mediu. Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) aferente structurii parcului auto din 2016, jumatate dintre masinile care circulau pe soselele tarii erau deja mai vechi de 11 ani.
Mai exact, din cele 5.470.578 de autoturisme deja inmatriculate in ianuarie, o cincime (1.148.191 unitati) erau mai vechi de 20 de ani. In plus, alte aproape 30% dintre autoturisme (1.589.892 unitati) iesisera pe poarta fabricilor in urma cu mai mult de 11 ani.
In schimb, doar 7,6% dintre masini (419.074 unitati) erau mai noi de 5 ani.
Cu 70% mai multe masini second-hand
Varsta medie a parcului auto din Romania era in ianuarie cu 4,5 ani mai mare decat a celui din UE. Mai precis, varsta medie a unui autoturism din UE era de 8,5 ani, iar a unuia din Romania, de 13 ani. Iar lucruri s-au schimbat mult in rau de la acel moment.
Din februarie pana la inceputul acestei luni se inscrisesera in trafic nu mai putin de 474.000 de autoturisme second-hand, cu 58% mai multe decat in intreg anul 2016, informeaza Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA).
Cei mai multi... mai mult
Marti, 26 Decembrie 2017, ora 08:52
Incepand de luni, 3 iulie, parintii pot depune documentele pentru obtinerea stimulentului financiar pentru nou nascuti, de 2.500 lei.
Astfel, familiile din Bucuresti primesc un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare nou nascut, indiferent daca s-a nascut in maternitate de stat sau privata.
Stimulentul va fi acordat pentru copiii nascuti incepand cu data de 26 iunie 2017.
Cererile vor fi depuse la:
- sediul Centrului de Informare si Consiliere pentru Cetateni din Sos. Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2
- si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din str. Foisorului, nr.56-58, sector 3, de luni-vineri intre orele 9:00 - 15:00.
Conditii care trebuie indeplinite pentru acordarea stimulentului financiar:
- Cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau rezidenta in municipiul Bucuresti
- Nasterea sa fi fost inregistrata intr-o maternitate de pe raza municpiului Bucuresti (publica sau privata)
Parintii trebuie sa se prezinte cu urmatoarele acte, in termen de maxim o luna de la data nasterii copilului:
- dosar cu sina
- certificatul de nastere al copilului, original si copie sau nr. de inregistrare care contine CNP-ul copilului de la Biroul de inregistrare nasteri de la Oficiul de Stare Civila, in cazul in care nu s-a eliberat certificatul de nastere ( dosarul se completeaza cu copie certificat nastere copil imediat ce este emis, cel mai tarziu in data in care se vireaza stimulentul)
- biletul de... mai mult
Duminica, 02 Iulie 2017, ora 16:16
Daca esti un impatimit al traseelor imposibile pe patru roti, atunci afla ca exista o firma, in Marea Britanie, care pune la dispozitie astfel de itinerarii, lungi de doua zile, lasandu-te sa alegi si masina cu care vrei sa faci cursa.
Esti pus sa alegi intre 22 de trasee, unul mai periculos decat altul. Totul, e drept, pentru un pret cam piperat: 385.000 de dolari. Dar cand asta ti-e pasiunea, banii reprezinta doar un detaliu.
In aceasta suma intra si zborul cu un avion personal catre hotelul de lux, de cinci stele, unde iti vei petrece noaptea, dar si un instructor experimentat.
Daca suma ti se pare prea mare, poti alege oricand sa mergi pe cont propriu pe una dintre cele mai pline de adrenalina rute din lume. O prima propunere a Huffington Post este Canionul Skippers din Noua Zeelanda, unde ai nevoie de un permis special pentru a putea circula.
Soseaua Pali din Oahu, Hawaii, mai ales pe ...citeste mai departe despre "Esti imbatabil pe patru roti? Cele mai periculoase sosele ale lumii (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 16:25
Un proiect de dezvoltare a Bucurestiului prevede construirea unei noi artere de circulatie in jurul Lacului Morii, ce va beneficia de piste pentru biciclisti si zone verzi.
Proiectul prevede construirea unei sosele cu doua benzi pe sens, care sa lege Calea Crangasi de Soseaua de Centura a Bucurestiului, potrivit Hotararii Consiliului Local al sectorului 6, scrie b365.realitatea.net.
Lucrarea prevede tronsoane de drum de 7,6 kilometri, iar lucrarile ar putea demara anul viitor, in primavara.
Potrivit directorului de Investitii din cadrul Primariei Sectorului 6, Florin Preda, investitia pentru tronson se ridica la aproximativ 23,5 milioane de euro, cheltuilelile fiind impartite in mod egal, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Consiliul Sectorului 6. mai mult
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 10:17