Microsoft a raportat venituri si profit in urcare pentru perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului fiscal 2014, compania adaptandu-se la declinul pietei PC-urilor prin cresterea vanzarilor de console Xbox, software de business si servicii cloud.
Veniturile Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, au urcat cu 15% in perioada anlizata raportat la intervalul corespunzator din 2012, de la 16 miliarde de dolari la 18,52 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat de companie.
Profitul net a avansat cu 17%, de la 4,46 miliarde de dolari la 5,24 miliarde de dolari.
Veniturile si profitul au depasit estimarile analistilor, datorita cererii mai ridicate pentru suita de software Office si pentru servere si baze de date, transmite Bloomberg.
Reorganizarea Microsoft
Microsoft traverseaza o perioada de schimbare profunda. Compania cauta un nou CEO si desfasoara o reorganizare prin care vrea sa focuseze afacerile pe dispozitive si servicii si sa reduca dependenta de sistemul de operare Windows si de piata PC-urilor, aflata in declin odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor.
Dupa ce a lansat anul trecut tabletele Surface, primul computer produs de companie, Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, pentru a-si consolida pozitia pe piata smartphone-urilor, dominata de Samsung, Apple si Google.
Actiunile companiei au crescut cu pana la 7,4% in prelungirea sedintei... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 10:53
In 2012, piata IT a trecut printr-o serie de schimbari, fiind influentata de mai mult factori, printre care se numara vanzarile in scadere ale computerelor, spre deosebire de segmentul tabletelor si cel al smartphone-uri, care a inregistrat o crestere considerabila.
Un alt moment important a fost lansarea Windows 8. Iata un sumar al veniturilor obtinute de cele mai importante companii de tehnologie din lume:
Samsung Electronics
Lasand la o parte faptul ca a pierdut un proces impotriva Apple, in urma caruia trebuie sa plateasca peste un miliard de dolari, ultimele rezultate financiare inregistrate de Samsung Electronics au relevat un profit net de 5,97 miliarde de dolari in trimestrul trei al acestui an si un profit operational de 7,4 miliarde de dolari.
Estimarea companiei in fata investitorilor fusese un profit operational de 7,28 miliarde de dolari, valoare aproape dubla fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile foarte bune inregistrate de producator s-au datorat smartphone-urilor Galaxy S III. In acelasi timp, compania a avut vanzari profitabile si la nivelul pietei TV, dar si la nivelul pietei tabletelor.
Samsung a vandut peste 58 de milioane de telefoane mobile in trimestrul trei, fata de 26,9 milioane de unitati vandute de catre cel mai mare competitor al sau, Apple.
Intel Corp
Intel Corp, cel mai mare producator de procesoare din lume, a inregistrat un profit net de 3 miliarde de dolari, in scadere cu 14% in trimestrul trei din 2012,... mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 14:57
Nokia a inregistrat pierderi de aproape un miliard de euro in trimestrul al treilea al acestui an, vanzarile smartphone-urilor Lumia coborand puternic fata de perioada aprilie-iunie.
Trimestrul al treilea din 2012 este al saselea consecutiv in care Nokia inregistreaza pierderi, conform Mediafax.
Nokia a raportat joi o pierdere neta de 969 milioane euro pentru trimestrul al treilea, fata de 68 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, iar rezervele companiei s-au redus la 3,6 miliarde euro, de la 4,2 miliarde euro la jumatatea anului.
Volumul vanzarilor smartphone-urilor Lumia a coborat la 2,9 milioane unitati, de la patru milioane in trimestrul anterior.
Compania va lansa, in luna noiembrie, cea de-a doua generatie Lumia, cu Windows Phone 8.
Nokia lanseaza modelele Lumia. Afla preturile
Primele smartphone-uri Lumia, lansate la inceputul acestui an, au primit recenzii pozitive in presa, dar nu au reusit sa lase o amprenta semnificativa pe o piata dominata de Android si iPhone.
Veniturile companiei au scazut cu o treime de la inceputul anului 2011, cand Nokia a trecut la o noua strategie, adoptand sistemul de operare Windows Phone al Microsoft.
Conducerea companiei a concediat peste 20.000 de angajati si a inchis mai multe fabrici si centre de cercetare.
In primele noua luni ale acestui an, Nokia a inregistrat pierderi de aproximativ patru miliarde euro, fata de un minus de 412 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului... mai mult
Joi, 18 Octombrie 2012, ora 16:03
Microsoft a apelat in ultimii ani la manevre fiscale internationale agresive pentru a evita plata unor impozite de cel putin 6,5 miliarde dolari in Statele Unite, potrivit unui raport al unui comitet din Senatul american.
Microsoft s-a folosit de o serie de tranzactii cu subsidiare din Puerto Rico, Irlanda, Singapore si Bermuda pentru a nu plati taxele catre statul american, potrivit raportului.
Pe de alta parte, Hewlett-Packard a inregistrat la randul sau o serie de imprumuturi interne pe termen scurt care au permis companiei sa foloseasca fonduri offshore pentru operatiuni interne fara sa plateasca taxe.
Presedintele subcomitetului pentru investigatii din Senat, Carl Levin, a declarat ca acest tip de abuzuri genereaza costuri uriase, pentru ca transfera povara taxelor asupra cetatenilor si a altor companii.
Purtatorii de cuvant al Microsoft si Hewlett-Packard nu au comentat informatia.
Microsoft a anuntat pierderi de 492 milioane de dolari in cel de-al doilea semestru al acestui an, comparativ cu profitul de 5,9 miliarde de anul trecut.
Microsoft, la primele pierderi din ultimele decenii
Venitul operational in divizia care include sistemul de operare Windows a scazut cu 17,5 procente i T2. In divizia care se ocupa de produsele Office, venitul operational a crescut cu noua procente. Divizia de Internet a Microsoft si cea care supravegheaza dezvoltarea consolei de jocuri Xbox au avut pierderi in cel de-al doilea trimestru din 2012. mai mult
Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 10:00
Nokia a anuntat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, afisand o pierdere operationala totala de un miliard de dolari (826 milioane de euro).
Compania finlandeza isi avertizase initial investitorii in legatura cu rezultatele din cel de-al doilea trimestru, spunand ca acestea vor fi similare sau sub nivelul pierderii operationale din primul trimestru al acestui an, respectiv 1,3 miliarde de euro, potrivit The Verge.
Nokia, companie care a dominat la un moment dat piata telefoanelor mobile, nu se mai poate lansa acum pe piata smartphone si a pierdut in ceea ce priveste cota de piata in fata gigantilor Apple si Samsung Electronics.
Nokia a incercat sa se relanseze prin noile telefoane care folosesc software-ul Windows de la Microsoft, dar modelele Lumia nu au fost apreciate pe piata si au avut un succes scazut in randul consumatorilor, care au preferat sa aleaga iPhone-urile Apple si telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android de la Google.
Numerarul net al companiei a crescut cu 102 milioane de euro, in urma platilor brevetelor si a primirii cecului trimestrial de la Microsoft.
Vanzarile Lumia au ajuns la patru milioane de unitati, dublu fata de cele inregistrate in primul trimestru al anului.
In schimb, vanzarile Nokia in celelalte sectoare au scazut puternic. Compania finlandeza a vandut 83,7 milioane de telefoane, in crestere comparativ cu cele 82,7 milioane de telefoane trimestrul trecut. Vanzarile de telefoane... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 14:58
Investitorii Nokia se asteapta ca producatorul finlandez de telefoane sa raporteze vanzari scazute pentru cel de-al doilea semestru al acestui an. Nivelul vanzarilor este crucial pentru revenirea financiara a companiei si evolutia rezervelor cash ale acesteia.
Nokia, companie care a dominat la un moment dat piata telefoanelor mobile, nu se mai poate lansa acum pe piata smartphone si a pierdut in ceea ce priveste cota de piata in fata gigantilor Apple si Samsung Electronics, potrivit Reuters.
Nokia a incercat sa se relanseze prin noile telefoane care folosesc software-ul Windows de la Microsoft, dar modelele Lumia nu au fost apreciate pe piata si au avut un succes scazut in randul consumatorilor, care au preferat sa aleaga iPhone-urile Apple si telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android de la Google.
Analistii se asteapta ca Nokia sa anunte vanzari de patru milioane de telefoane cu sistem de operare Windows in cel de-al doilea trimestru din acest an, o cifra aproape dubla fata de primul trimestru. Cu toate acestea, vanzarile Nokia sunt foarte mici comparativ cu estimarile in ceea ce priveste livrarile Apple - 30 milioane iPhone-uri sau cele ale companiei Samsung - 50 milioane smartphone-uri.
Actiunile Nokia, care au inregistrat o scadere de 84% de la anuntarea lansarii telefoanelor cu sistem de operare Windows, au inchis la 1,37 de euro la bursa de la Helsinki miercuri, dupa ce au atins si o valoare de 1,33 de euro la inceputul sedintei.
Pana in... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 09:50
Microsoft se confrunta cu un an financiar greu, probabil cel mai important in acest sens de pana acum. Actiunile companiei stagneaza de mult timp si nu exista prea multe sperante in privinta cresterii lor.
Cea mai mare companie de software din lume, ale carei actiuni pe bursa au ramas in jurul valorii de 30 de dolari, a pregatit mai multe directii pentru a se lansa pe segmentul dispozitivelor mobile dominat de Apple si Google, potrivit Reuters.
Compania a anuntat luni o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari a unei companii de publicitate achizitionata in 2007, astfel ca va fi nevoie de amortizarea acesteia.
Microsoft va anunta rezultatele financiare pe data de 19 iulie
Microsoft va prezenta rezultatele financiare pe data de 19 iulie 2012, iar analistii se asteapta ca atunci sa fie anuntata prima pierdere trimestriala a companiei din 1986.
"Acest tip de pierdere masiva ne aduce aminte ca politicile de alocare a capitalului in cazul Microsoft nu au fost mereu cele mai bune", spune Todd Lowenstein, directorul Highmark Capital.
Gigantul software are perspective pentru a castiga diverse segmente de piata
Microsoft are o strategie de piata diversa pentru urmatoarele 12 luni: lansarea noului sistem de operare Windows 8, prima sa tableta, o noua versiune de Office si restructurarea software-ului pentru telefoane.
Ziarul Wall Street considera ca Microsoft are sanse sa isi recapete... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:10