Gigantii tech raporteaza venituri in crestere. Economia mondiala isi revine

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 10:35
2007 citiri
Gigantii tech raporteaza venituri in crestere. Economia mondiala isi revine
IBM, rezultate financiare in crestere

Rezultatele financiare facute publice, astazi, de mari corporatii tehnologice precum Intel, IBM si Microsoft arata ca starea de tensiune este pe cale sa dispara din economie, iar companiile cresc cheltuielile pe IT.

IBM, cea mai mare companie de servicii tehnologice din lume, a raportat un profit pe al patrulea trimestru peste asteptarile Wall Street si se asteapta la o crestere cu 10% a castigurilor pe anul acesta, conform Reuters.com.

Intel, cel mai mare producator de microcipuri din lume, a anuntat planuri de investitii ambitionase, dupa ce a facut publice rezultate trimestricale ce au depasit estimarile analistilor. Compania a inregistrat un venit net de 3,4 miliarde de dolari, sau 64 de centi pe actiune, in crestere fata de 3,2 miliarde de dolari, in aceeasi perioada a anului trecut, conform New York Times.

La fel de bine sta si Microsoft, care a crescut pe segmentul de servere si instrumente de afaceri, lucru ce a compensate scaderea inregistrata de Windows si PC-uri.

Microsoft, IBM si Intel au o capitalizare de piata compinata de aproximativ 580 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 15% din indicele industrial Dow Jones.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii tehnologie, #ibm intel microsoft, #rezultate financiare ibm, #rezultate financiare intel, #rezultate financiare microsoft, #cele mai mari companii, #top companii , #Calculatoare