Nokia domina piata dispozitivelor care ruleaza Windows Phone

Marti, 21 August 2012, ora 14:44
1502 citiri
Nokia domina piata dispozitivelor care ruleaza Windows Phone

Dispozitivele Nokia care ruleaza sistemul de operare Windows Phone reprezinta 59% din telefoanele cu Windows Phone din intreaga lume. 32% dintre aceste dispozitive se gaseau in Marea Britanie, luna trecuta.

Microsoft si Nokia au multe de castigat din parteneriatul lor in industria mobila, dupa ce Nokia nu mai ocupa primul loc in topul producatorul de smartphone-uri, iar Microsoft incearca sa castige o cota de piata importanta prin activitatea sa in acest domeniu, potrivit >The Next Web.

Alianta dintre cele doua companii a avut rezultate pozitive pana in prezent, dupa ce Nokia - care a primit 750 milioane de dolari, pentru a deveni partener al Windows Phone - domina piata dispozitivelor care ruleaza cel mai recent sistem de operare al companiei Microsoft, iar cota sa de piata a crescut foarte mult de la o prezenta modesta la inceputul anului 2012, de 22%.

Nokia a lansat primul sau telefon cu Windows Phone in luna noiembrie 2011.

In luna iulie, la nivel global, dispozitivele Samsung cu Windows Phone aveau o cota de piata de 13%, in scadere de la 23% in luna ianuarie, iar dispozitivele HTC care ruleaza Windows Phone aveau o cota de piata de 21%, in scadere de la 44% in ianuarie, conform unei analize efectuate de Localytics.

In SUA, dispozitivele Nokia cu Windows Phone inregistrau o cota de piata de 32% in luna iulie, telefoanele Samsung aveau o cota de piata de 26%, iar dispozitivele HTC detineau 36% din aceasta piata.

La inceputul lunii august, Nokia a anuntat ca va scoate la vanzare divizia Digia, care administreaza platforma Qt, ce permite programatorilor sa creeze aplicatii pentru device-urile cu Symbian si meeGo, pe masura ce se bazeaza din ce in ce mai mult pe relatia cu Microsoft.

Nokia merge pe mana Microsoft: Renunta la divizia de aplicatii

Oficialii Nokia au declarat ca primele smartphone-uri cu Windows 8 ar putea fi lansate in septembrie.

Primele smartphone-uri Nokia cu Windows 8 ar putea fi lansate in septembrie

Microsoft a anuntat pierderi de 492 milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al acestui an, fiind primul eveniment de acest tip din istoria gigantului IT de la listarea companiei pe bursa in 1986.

Microsoft, la primele pierderi din ultimele decenii

Sistemele de operare Android si iOS domina piata smartphone, fiind prezente pe 85% din aceste dispozitive in cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#parteneriat nokia microsoft, #Nokia telefoane Windows Phone, #Nokia colaborare Microsoft, #Nokia Windows Phone, #piata dispozitive Windows Phone , #Investitii