HTC iese de pe piata din Coreea, infranta de Samsung si LG

Luni, 30 Iulie 2012, ora 13:31
1462 citiri
HTC iese de pe piata din Coreea, infranta de Samsung si LG

Compania taiwaneza HTC se retrage de pe piata din Coreea, din cauza concurentei puternice din partea operatorului national Samsung si altor companii, printre care se numara si LG.

HTC a inregistrat vanzari scazute in Coreea, anunta agentia de stiri Yonhap, citata de The Next Web.

Samsung este cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, iar saptamana trecuta a anuntat un profit record de 5,9 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an. Vanzarile de telefoane din seria Galaxy au ajutat producatorul sa depaseasca Apple.

Racheta Samsung: Profit record, datorita telefoanelor Galaxy

Samsung detine o cota de 26% din industria mobila globala, pe baza cifrelor privind livrarile detinute de Strategy Analytics.

Potrivit estimarilor analistilor, Samsung a vandut cel putin 50,5 milioane de smartphone-uri in T2 si a comercializat 93 milioane de telefoane in aceasat perioada. La doua luni de la lansare au fost vandute zece milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy S III.

HTC nu se numara printre primii cinci producatori de telefoane mobile din lume, anunta Strategy Analytics. In ciuda volumelor mici de vanzari, telefoanele din seria HTC One, recent lansate, au fost primite pozitiv de catre consumatori, dar nici unul din aceste modele nu va rivaliza cu Samsung Galaxy S III si nici nu va genera vanzari de amploarea celor anuntate de giganul coreean. Recent, compania a anuntat ca smartphone-urile din seria HTC One vor primi update la Jelly Bean.

Oficial: HTC One X si One S vor primi update la Jelly Bean

HTC a anuntat o scadere a vanzarilor cu 13% pentru al doilea trimestru al anului.

Adio, HTC! Rezultate financiare dezastruoase si o posibila ruptura de Microsoft

#HTC retragere Coreea, #HTC piata Coreea, #HTC competitie Samsung Coreea, #Samsung rezultate financiare T2, #HTC rezultate financiare T2 , #Telefoane mobile