Adio, HTC! Rezultate financiare dezastruoase si o posibila ruptura de Microsoft

Joi, 07 Iunie 2012, ora 12:30
1974 citiri
Adio, HTC! Rezultate financiare dezastruoase si o posibila ruptura de Microsoft

HTC se confrunta cu efectele crizei financiare. Dupa ce a anuntat o scadere a profitului net cu 70% in primul trimestru, cea mai mare scadere a actiunilor din ultimii doi ani, Microsoft ar putea renunta la parteneriatul cu HTC.

HTC ar putea pierde startul in fata altor competitori in ceea ce priveste lansarea de tablete cu Windows 8, sustin persoane apropiate companiei, ducand la taierea unei alte surse de venituri pentru companie, dupa ce HTC a anuntat o scadere a vanzarilor cu 13% pentru al doilea trimestru al anului, scrie Bloomberg.

Microsoft renunta la HTC in dezvoltarea produselor cu cea mai noua versiune a sistemelor de operare, din cauza temerilor legate de faptul ca HTC nu vinde suficient de multe device-uri sau nu are o experienta ampla in producerea tabletelor.

Decizia Microsoft ar putea mentine HTC, producatorul primului smartphone in competitia care vizeaza in mod special scoaterea din cursa a Apple.

Microsoft planuieste sa lanseze cea mai noua versiune a sistemului de operare Windows, primul care ruleaza pe cipuri ARM in perioada verii. Versiunea destinata dispozitivelor cu procesor ARM a noului soft a fost creata pentru a rula pe tabletele concurente ale iPad-ului, este numit Windows RT.

Sistemul de operare Windows 8 urmeaza sa fie lansat in a doua jumatate a anului si va rula pe device-uri ale unor companii precum Toshiba sau Asustek Computer.

"HTC este un partener important pentru Microsoft si in prezent, si in viitor", a precizat un reprezentant Microsoft care a refuzat insa sa comenteze informatiile aparute legate de o posibila "ruptura" intre cei doi giganti IT.

Actiunile HTC, la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani

HTC, producatorul taiwanez de smartphone-uri a inregistrat joi cel mai scazut nivel al actiunilor din ultimii doi ani dupa ce compania si-a redus tinta de profit pentru trimestrul al doilea, deoarece investitorii se tem ca va fi dificil pentru HTC sa concureze cu Apple si Samsung, transmite Reuters.

Actiunile producatorului taiwanez de smartphone HTC au scazut joi cu 7%, dupa ce reprezentantii companiei au anuntat scaderea cu 70% a profitului sau net in primul trimestru, in conditiile in care iPhone 4S, ultimul smartphone al Apple, a fost lansat pe piata in luna octombrie a anului trecut.

Reprezentantii HTC au resus tinta de profit pentru trimestru al doilea, punand rectificarea pe seama scaderiii vanzarilor din Europa. Cu toate acestea, companii anunta vanzari peste asteptati in China, si rezultate bune si in SUA.

Recent, HTC a anuntat ca SUA nu va mai fi principala sa piata in acest an, adaugand ca nu va reveni la zilele in care 50% din vanzarile sale erau realizate pe piata din SUA.

"Speranta ca HTC sa revina la perioada de glorie de altadata este din ce mai redusa. Cel mai bun scenariu ar fi sa devina un jucator regional, dar nu mai poate fi un lider global, care sa concureze cu Apple sau Samsung", a declarat Alex Hu, vicepresedinte al Mega Securities, citat de Agerpres.

HTC a inceput sa produca telefoane mobile sub propria marca in 2006 iar in 2010 a devenit cel mai mare producator de smartphones care utilizeaza sistemul de operare Android din SUA cu o cota de piata de 11,8%. La inceputul acestui an insa HTC a pierdut pozitia sa de top in SUA in favoarea rivalului sud-coreean Samsung.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, in trimestrul patru 2011 Apple si Samsung controlau aproximativ jumatate din piata mondiala de smartphone. Apple detinea o cota de piata de 23,8%, Samsung urma cu o cota de 22,6% iar cota de piata a HTC se situa la 7,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parteneriat HTC, #parteneriat Microsoft HTC, #HTC profit, #actiuni HTC , #Componente hardware