Un an dificil pentru Microsoft - O analiza Reuters

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:10
1643 citiri
Un an dificil pentru Microsoft - O analiza Reuters

Microsoft se confrunta cu un an financiar greu, probabil cel mai important in acest sens de pana acum. Actiunile companiei stagneaza de mult timp si nu exista prea multe sperante in privinta cresterii lor.

Cea mai mare companie de software din lume, ale carei actiuni pe bursa au ramas in jurul valorii de 30 de dolari, a pregatit mai multe directii pentru a se lansa pe segmentul dispozitivelor mobile dominat de Apple si Google, potrivit Reuters.

Compania a anuntat luni o depreciere contabila de 6,2 mld. de dolari la divizia de servicii online, din cauza performantelor sub asteptari a unei companii de publicitate achizitionata in 2007, astfel ca va fi nevoie de amortizarea acesteia.

Microsoft va anunta rezultatele financiare pe data de 19 iulie

Microsoft va prezenta rezultatele financiare pe data de 19 iulie 2012, iar analistii se asteapta ca atunci sa fie anuntata prima pierdere trimestriala a companiei din 1986.

"Acest tip de pierdere masiva ne aduce aminte ca politicile de alocare a capitalului in cazul Microsoft nu au fost mereu cele mai bune", spune Todd Lowenstein, directorul Highmark Capital.

Gigantul software are perspective pentru a castiga diverse segmente de piata

Microsoft are o strategie de piata diversa pentru urmatoarele 12 luni: lansarea noului sistem de operare Windows 8, prima sa tableta, o noua versiune de Office si restructurarea software-ului pentru telefoane.

Ziarul Wall Street considera ca Microsoft are sanse sa isi recapete vechea glorie si sa aduca noi investitori, precum Lowenstein, insa acestia au nevoie de motive puternice pentru a plati mai mult de 30 de dolari pentru actiunile gigantului software.

Rick Sherlund, analist in cadrul Nomura Securities International, este de parere ca exista un mare potential pentru dezvoltarea Microsoft, iar acest lucru nu inseamna neaparat faptul ca aceasta companie va depasi giganti ca Apple, ci este mai degraba o evolutie in sensul inovatiei, pe o piata unde exista loc pentru fiecare.

Microsoft a cumparat AQuantive in 2007 pentru aproximativ 6,2 miliarde de dolari, incercand sa prinda din urma Google pe piata publicitatii online. Tranzactia nu a adus cresterea anticipata la divizia de servicii online a Microsoft, iar pierderile acestor operatiuni nu pot fi recuperate atat de repede cum se astepta compania.

Microsift va lansa tableta Surface anul acesta

Microsoft va lansa tableta Surface in a doua jumatate a acestui an, dispozitivul urmand sa ruleze sistemul de operare Windows 8. Tableta Surface are chipuri ARM Holding care vor concura cu procesorul Intel Corp, reprezentativ pentru iPad-ul de la Apple.

Analistii nu isi pun prea multe sperante in faptul ca Microsoft poate sa produca un dispozitiv suficient de scump care sa ameninte iPad-ul, dar admit ca Microsoft ii provoaca pe producatorii Acer si Samsung sa lanseze pe piata dispozitive performante.

Noul sistem de operare al Microsoft nu a generat interesul scontat, dar chiar daca Windows 8 nu va reprezenta o lovitura pe piata, contractele companiei pe termen lung cu corporatiile, care platesc pentru cea mai recenta versiune de Windows chiar daca nu o folosesc, semnifica faptul ca afacerea Windows nu se va prabusi.

"Windows nu numai ca nu va disparea, dar va ocupa locul al doilea pe segmentul sistemelor de operare pentru tablete si locul intai pe segmentul sistemelor de operare pentru tablete si notebook-uri", spune Mark Moerdler, analist la Bernstein Research.

In ceea ce priveste segmentul de software pentru telefoane, Microsoft detine 4% din piata smartphone din Statele Unite ale Americii, potrivit celor mai recente date ale companiei de cercetare Comscore.

Microsoft a anuntat in urma cu doua saptamani o noua versiune a software-ului sau Windows Phone 8 pentru telefoane.

Wall Street: Microsoft va inregistra o pierdere trimestriala de 366 mil. de dolari

Analistii de pe Wall Street estimeaza ca Microsoft va inregistra o pierdere trimestriala de 366 milioane de dolari, iar aceasta va fi anuntata in data de 19 iulie 2012, cand compania va raporta castigurile anuale. Initial, oficialii Microsoft anuntasera ca se asteapta sa inregistreze un profit net de 5,25 miliarde de dolari.

In acelasi timp, analistii se asteapta ca gigantul software sa inregistreze cresteri de 10% ale vanzarilor pentru 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft strategie de piata, #Microsoft lansare tableta Surface, #Microsoft Windows 8, #Microsoft rezultate financiare , #Rezultate financiare