Liviu Taloi, Data Managing Director la DWF și specialist cu o experiență de peste 15 ani în Data Insights & Analytics vă prezintă parcursul de migrare a datelor de la GA3 la GA4, ca să realizați rapid și eficient trecerea la noua configurație de Analytics pe care o impune Google în viitorul apropiat.
Trebuie precizat că trecerea la versiunea nouă de Google Analytics reprezintă mai mult decât o simplă migrare, așa cum a fost translatarea automată a GA2 în versiunea GA3, în perioada 2012-2015.
În prezent saltul de la GA3 (Universal Analytics) la GA4 implică o schimbare majoră a abordării interacțiunii între utilizatori și site, însoțită de o modificare a modalităților de măsurare a acestei interacțiuni.
De aceea, migrarea de la GA3 la GA4 trebuie realizată din timp, ca nouă implementare de tracking, pornind de la zero pentru reconfigurarea tuturor elementelor ce definesc prezența online a unui business (website, aplicații ș.a.). Iată care sunt pașii de urmat pentru redefinirea structurii de Analytics, conform cerințelor GA4.
Pasul 1 - Crearea proprietății de tip Google Analytics 4
Se impune crearea unei proprietăți de tip Google Analytics 4 (GA4) și plasarea codului de tracking in site. Astfel vor putea fi monitorizate în Analytics afișările de pagină, sesiunile și evenimentele primare, ce constituie indicatori de bază în noul GA.
Recomandarea DWF este instalarea Google Tag Manager (GTM) pe site-ul de business... mai mult
Luni, 16 Mai 2022, ora 19:05
O campanie Google Ads rentabila este atunci cand cheltui X RON, vei primi in schimb XX RON, adica cel putin dublul investitiei. Asa ca pentru fiecare ban cheltuit trebuie sa primesti 2 bani in schimb.
Acest lucru este un beneficiu al unei astfel de promovari online pentru fiecare afacere. Dar nu este usor, deoarece nu poti doar sa realizezi si sa setezi un anunt pe Google Ads si apoi gata, adica sa speri ca oamenii vor cumpara produsul sau serviciul de la tine.
Acesta este unul din motivele pentru care au aparut agentii PPC specializate. Ele gestioneaza multiple campanii proprii, dar mai ales pentru clientii acestora, se informeaza periodic de schimbarile care pot interveni pe platforma, incearca diferite metode de optimizare si audiente pentru fiecare cont, campanie, anunt in parte etc.
Dar de ce sa apelezi la o agentie PPC specializata? Iata 5 beneficii ale apelarii la o astfel de agentie:
1. Optimizarile pe care le poate realiza
Agentia de PPC poate optimiza campaniile mult mai rapid decat tine. De ce? Pentru ca are timp sa analizeze, stie unde sa caute ce poate fi optimizat, are experienta pe mai multe conturi cu diverse domenii sau afaceri.
2. Targetare exacta
Targetarea exacta sau specifica se creaza atunci cand ai un anumit profil de client care doresti sa iti achizitioneze produsele sau serviciile.
In plus, aceasta targetare te ajuta sa ajungi mai repede la persoanele interesate de produsele ori serviciile tale.
3. Targetare ampla... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 15:54
In fiecare zi, milioane de oameni cauta pe Google informatii legate de calatorii si vacante. Aceste cautari ajuta afacerile sa intre in contact cu clientii, dar ne si ajuta sa intelegem entuziasmul oamenilor atunci cand vine vorba de planurile de vacanta.
In mod traditional, estimarea destinatiilor turistice foloseste date istorice, insa sezoanele anterioare nu pot anticipa cu acuratete unde vor oamenii sa calatoreasca acum si care va fi "noul normal" in care afacerile din turism vor functiona.
Asa ca, Google a lansat Travel Insights with Google, un portal cu mai multe instrumente care furnizeaza date locale, care pot ajuta industria turismului sa inteleaga mai bine cererea in domeniu si sa ia decizii argumentate.
"Destination Insights" este unul dintre aceste instrumente, care ofera informatii despre destinatiile pe care oamenii dintr-o tara le cauta, in interiorul sau in afara ei, precum si date despre zonele unde sunt persoane interesate sa calatoreasca in tara selectata.
In cazul Romaniei, vedem ca cel mai cautat oras pentru cazare din Romania este Bucuresti (in ultima luna). Cele mai mari cresteri in cautari inregistreaza Constanta.
Cel mai mare interes in cautari pentru a calatori in Romania (in ultima luna) vine din Germania, urmata de Italia, Marea Britanie, Spania si Israel.
Destinatiile internationale preferate ale romanilor, prin interesul manifestat in cautari in ultima luna, sunt Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt si Spania.
Daca selectam ca... mai mult
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 13:31
Reprezentantii guvernului australian au anuntat ca Facebook va relua distribuirea stirilor in Australia, adaugand ca legea care a generat aceasta intrerupere o sa fie amendata.
Australienii nu au mai avut acces la stiri pe Facebook dupa ce a fost introdus un proiect de lege care obliga marile companii de tehnologie sa plateasca editorilor pentru continut.
Potrivit legii, Facebook si Google ar fi trebuit sa incheie acorduri comerciale cu agentiile de stiri, conform BBC.
Reprezentantii Facebook au declarat ca legea "intelege in mod funadmental gresit" relatia dintre compania tech si publisheri.
Legea a fost, initial, elaborata pentru echilibrarea situatiei, spun autoritatile australiene, in sensul ca editorii de presa sa primeasca bani pentru continutul furnizat de la platformele tehnologice. Potrivit autoritatilor, din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiti in publicitatea digitala in mass-media din Australia, 91 ajung la Facebook si Google.
Pe de alta parte, Google a semnat acorduri de plata cu trei companii mass-media australiene.
Decizia Facebook de a relua difuzarea stirilor furnizate de publicatiile din Australia ar urma sa se traduca prin plata acestui tip de continut. Reprezentantii Facebook au declarat ca intelegerea cu guvernul australian presupune ca gigantul tehnologic poate decide ce furnizori de stiri apar pe platforma, fara a fi fortat sa difuzeze toate stirile postate. Cei de la Facebook spun ca lucreaza la o modalitate de plata care sa... mai mult
Marti, 23 Februarie 2021, ora 08:57
Compania specializata in servicii complete de optimizare SEO si marketing online iAgency prezinta recomandari si sfaturi pentru afacerile fortate sa-si opreasca activitatea in aceasta perioada de criza.
Analiza a fost facuta de Ovidiu Joita, fondator iAgency si JediSEOSchool, care explica de ce renuntarea la SEO in perioada aceasta poate avea efecte devastatoare pe termen lung.
"Cu totii intelegem ca trecem printr-o perioada unica in istoria moderna. Se vorbeste deja de o criza economica puternica si, de data asta, are drept factor declansator o situatie medicala severa care afecteaza intreaga planeta.
Cel mai negru scenariu e o criza financiara si, asa cum o stim de la precedenta, care a avut loc in urma cu un deceniu, unele afaceri vor iesi de pe piata.
Insa lupta nu este pierduta inca, pentru ca acum este momentul cand antreprenorii trebuie sa ia masuri de scadere a costurilor si sa se asigure ca nu dispar din atentia clientilor", a explicat Ovidiu Joita.
Ce se intampla cu un site care este vizibil in Google, daca intrerupe serviciile de SEO?
Activitatea de SEO (Search Engine Optimization), cunoscuta si drept "optimizare SEO", trebuie privita ca o cursa nesfarsita de maraton. Toti alearga dupa pozitii fruntase in Google, pentru a fi gasiti de clientii lor pe cat mai multe cuvinte de cautare.
In momentul in care o afacere se opreste din "alergare", este depasita de ceilalti "alergatori". Daca are un avans important, devansarea se poate intampla... mai mult
Joi, 19 Martie 2020, ora 15:15
Google a incheiat un acord amiabil cu un actionar care a contestat in instanta o decizie de restructurare a capitalului, care prevede ca fondatorii Larry Page si Sergey Brin sa aiba garantat controlul grupului pentru tot restul vietii, potrivit Financial Times.
Procesul deschis de actionarul Brockton Retirement Board a impiedicat Google sa puna in practica decizia actionarilor referitoare la cei doi fondatori. Intelegerea amiabila trebuie avizata si de justitia americana.
Modificarile in structura capitalului, anuntate pentru prima data in aprilie 2012, prevad emiterea de catre Google a unor titluri clasa C, fara drept de vot, detinatorilor de actiuni tranzactionate pe bursa.
Google va compensa actionarii in cazul in care titlurile C se vor tranzactiona la un pret mai sub cel al actiunilor listate
Pe langa dublarea numarului de actiuni existente, planul Google creeaza o noua clasa de titluri, care pot fi folosite pentru achizitii sau plata angajatilor, fara sa dilueze participatiile detinute de Page si Brin, de 58% in total.
Desi planul a fost aprobat prin vot de actionari, implementarea a fost oprita dupa deschiderea procesului.
Acordul amiabil cu Brockton Retirement Board prevede ca Google sa compenseze actionarii in cazul in care titlurile C se tranzactioneaza la un pret mai mic decat cele listate. De asemenea, grupul a acceptat unele restrictii in privinta emisiunii de titluri categoria C.
Directorii independenti ai Google vor avea putere de... mai mult
Marti, 18 Iunie 2013, ora 15:55
Google este aproape de un acord in scandalul Street View, in care gigantul IT este acuzat ca ar fi colectat ilegal informatii personale pentru dezvoltarea serviciului Street View.
Compania a ajuns la o intelegere de principiu cu peste 30 de state din SUA, prin care se obliga sa plateasca despagubiri de aproximativ sapte milioane de dolari, a declarat o sursa confidentiala Bloomberg.
Timp de trei ani, incepand cu 2007, Google a adunat "informatii personale sensibile", inclusiv e-mail-uri, mesage text, parole sau istoricul navigarii pe internet al utilizatorilor din retelele Wi-Fi nesecurizate, a anuntat Comisia Federala de Comunicatii SUA (FCC) anul trecut.
Compania se afla in acest moment in atentia autoritatilor din majoritatea tarilor lumii in legatura cu modul in care administreaza informatiile personale. FCC a amendat Google in 2012 cu 25.000 de dolari pentru lipsa de cooperare in cadrul unei investigatii privind colectarea de date.
"Depunem multe eforturi in cadrul Google pentru a trata intr-un mod satisfacator informatiile private", a declarat Nadja Blagojevic, purtator de cuvant al colosului din industria IT.
"Dar in acest caz (n.r. Street View) nu am facut acest lucru, iar de aceea ne-am ocupat rapid de problema si am impus proceduri mai severe in sistem", a mai precizat aceasta. Blagojevic a refuzat insa sa comenteze cu privire la o posibila intelegere in acest caz. mai mult
Duminica, 10 Martie 2013, ora 10:23
Comisarul european pentru concurenta Joaquin Almunia a anuntat marti ca a "decis continuarea procesului vizand semnarea unui acord" cu compania Google, pe care Comisia o banuieste ca a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata, transmit AFP si EFE.
Joaquin Almunia, care a discuat marti la Bruxelles cu patronul Google, Eric Schmidt, subliniaza intr-un comunicat ca de la demararea discutiilor, in cursul lunii iulie, "au fost reduse semnificativ divergentele" intre compania care detine cel mai popular motor de cautare pe internet si Comisie.
Aceasta apropiere se refera la "fiecare din cele patru motive de preocupare privind concurenta, semnalate de catre Comisie", a declarat Joaquin Almunia.
In luna iulie 2012, compania a fost obligata sa prezinte UE un set de propuneri revizuite, care sa abordeze preocuparile autoritatilor europene in domeniul concurentei. Comisarul european pentru concurenta a solicitat Google sa clarifice unele din propunerile formulate la inceputul lunii iulie 2012.
Daca va considera propunerile Google satisfacatoare pentru remedierea problemelor legate de concurenta, dosarul ar putea fi inchis. In caz contrar, Comisia ar putea amenda Google cu pana la 10% din cifra ei de afaceri. mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 08:55
Samsung discuta, marti, cu Google, ultimele detalii privind lansarea unui televizor care sa utilizeze plaforma software a gigantului american, potrivit declaratiilor factute de un oficial al companiei.
Yoon Boo-Keun, presedintele diviziei de visual display a refuzat sa dea mai multe detalii despre momentul lansarii, mentionand doar ca Samsung nu va prezenta noul model La Consumer Electronics Show care va avea loc in luna ianuarie, la Las Vegas, scrie AFP.
Google TV le va permite utilizatorilor sa navigheze pe Internet, sa isi verifice e-mail-ul si sa acceseze retelele sociale, exact ca pe computerul personal sau pe smartphone.
Samsung este cel mai mare producator de televizoare cu ecran plat din lume, insa isi doreste sa vina pe piata cu televizoare avansate din punct de vedere tehnologic, precum Smart TV, pentru a-si spori profiturile afectate de competitia globala a preturilor. mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 09:43