Sediul Google din Paris a fost luat cu asalt de 100 de inspectori fiscali

Marti, 24 Mai 2016, ora 18:06
8496 citiri
Sediul Google din Paris a fost luat cu asalt de 100 de inspectori fiscali
Foto: Flickr/Roman Boed

O suta de inspectori fiscali din Franta au navalit pe 24 mai in sediul din Paris al gigantului american Google, intr-o razie de proportii neobisnuite cauzata de investigatiile privind o posibila frauda fiscala.

Reprezentantii guvernului francez sustin ca gigantul IT a evitat plata unor impozite in valoare de 1,6 miliarde euro, dupa cum anunta BBC. Surse din interiorul politiei pariziene au confirmat interventia, dar reprezentantii Google nu au facut niciun comentariu asupra incidentului.

Corporatiile internationale prezente in Europa au intrat in vizorul autoritatilor statale si comunitare, dupa ce au fost descoperite mai multe cazuri in care acestea reuseau sa isi transfere incasarile de pe o piata in sucursale deschise in alte tari, cu un regim fiscal mai lax.

In cazul Google, regimul fiscal din Marea Britanie ii permite sa dirijeze veniturile in Irlanda, unde impozitele sunt mult mai mici.

Prinsa cu ocaua mica in Regatul Unit, corporatia americana a negociat in ianuarie o intelegere pentru plata unor despagubiri de 130 de milioane de lire sterline catre guvernul de la Londra.

Insa Corpul Expertilor Contabili din Marea Britanie a reactionat imediat, afirmand ca suma este "disproportionat de mica" in raport cu dimensiunea afacerilor facute de Google in regat.

Comisia Europeana a reactionat la scandalurile privind evitarea impozitelor, in care apar nume ale unor corporatii internationale, prin adoptarea unui pachet legislativ care prevede o transparenta mai mare in ceea ce priveste regimul fiscal de care beneficiaza acestea in toate statele membre UE.

Controlul inspectorilor fiscali ai CE se va desfasura in fiecare tara in parte, vizand firme care inregistreaza cifre de afaceri de peste 750 de milioane de euro fiecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frauda fiscala Google, #impozite UE, #paradisuri fiscale Europa , #Cifra de afaceri