Google risca sa primeasca cea mai mare amenda data vreodata in Europa

Luni, 16 Mai 2016, ora 15:35
5184 citiri
Google risca sa primeasca cea mai mare amenda data vreodata in Europa
Foto: Pixabay

Gigantul american Google este pe cale sa primeasca de la Comisia Europeana cea mai mare amenda din istorie, intr-un caz legat de incalcarea principiilor concurentiale.

Compania americana ar putea fi amendata cu 3 miliarde de euro pentru promovarea propriilor servicii de marketing in rezultatele afisate de motorul de cautare Google, anunta Reuters.

Agentia de presa citeaza surse care au dezvaluit pentru The Telegraph ca, saptamana aceasta, autoritatile europene ar putea da verdictul intr-un dosar deschis impotriva gigantului IT inca din 2010.

Mai multe surse din interiorul CE au afirmat ca Google nu are de gand sa mai caute o intelegere amiabila cu inspectorii de concurenta din Europa, dupa ce trei astfel de tentative au fost sortite esecului.

Comisia ar putea cere companiei IT sa nu mai afiseze intre primele rezultate din motorul sau de cautare site-uri pe care sunt promovate servicii Google, mai informeaza publicatia britanica.

CE poate aplica amenzi de pana la 10% din cifra vanzarilor anuale ale unei companii, in cazul Google amenda maxima putand urca pana la 6 miliarde de euro.

Recordul in privinta amenzilor dictate de inspectorii de concurenta din UE este detinut in prezent de Intel, amendata cu 1,1 miliarde de euro in 2009.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#amenda CE, #amenda Google, #legislatie concurenta UE , #Cifra de afaceri