1 din 2 romani din mediul urban ar vrea sa fie antreprenor, potrivit studiului realizat de iVOX in 2019. Acelasi studiu arata ca 70% dintre romani vad antreprenoriatul ca motorul cresterii economice pentru tara noastra. Dintre romanii salariati, mai mult de jumatate (50,6%) ar vrea sa devina antreprenori. 34% dintre angajati se gandesc sa isi deschida in tara propria afacere.
Tendinta este chiar mai puternica in randul tinerilor - Aproape 45% dintre studentii romani isi doresc ca dupa ce finalizeaza studiile sa porneasca o afacere, arata un studiu efectuat in cadrul unui proiect de integrare a studentilor pe piata muncii.
Statisticile vorbesc despre dorinta romanilor de a deschide o afacere si deveni antreprenori. Insa, de la dorinta si pana la realitate este uneori o cale lunga. Distanta dintre cele doua parti este uneori si mai mare pentru tineri, aflati la inceput de drum si cu multe intrebari.
Tinerii sub 23 de ani care conduc afaceri profitabile ne spun cum este antreprenoriatul la aceasta varsta
Alin Obaciu este la 20 de ani co-fondatorul Think AR, business-ul care realizeaza prin intermediul Realitatii Augmentate continut pentru brandurile care vor sa se diferentieze si sa se conecteze mai bine cu audienta lor. Afacerea condusa de Alin a generat in primele 5 luni de activitate incasari de peste 14.000 de lei.
"Pentru un antreprenor sub 25 de ani, un dezavantaj este castigarea increderii din partea primilor potentiali clienti. Un avantaj ar fi numarul... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2020, ora 15:28
Solutiile ce vizeaza izolarea fonica sunt la mare cautare si in acest sens afacerile cu produse profesionale au revolutionat piata din Romania. In ceea ce priveste acest tip de izolare, parerile sunt impartite. Termenul de izolare fonica se pare ca reprezinta ceva diferit de la o persoana la alta. Spre exemplu, o categorie de persoane considera ca izolarea fonica profesionala se adreseaza in special publicului care detine studiouri de inregistrari, in timp ce o alta parte a inteles deja ca izolarea fonica este utila si pentru birouri sau locuinte.
Pentru ca izolarea fonica sa fie eficienta trebuie inteles in primul rand rolul adus de fiecare material in parte si pasii ce trebuie urmariti in timpul montarii. Trebuie mentionat ca izolarea fonica nu se intersecteaza cu cea termica. Pentru a obtine rezultatele dorite, publicul interesat este invitat sa isi orienteze atentia spre produse profesionale de izolare fonica. Un punct reper ce a revolutionat piata de profil este Emexon System.
Ce produse au conturat evolutia afacerii Emexon System?
Pentru obtinerea linistei reconfortante este nevoie de produse profesionale de izolare fonica care sunt completate perfect de tratamente si folii acustice. Emexon System vine in intampinarea cerintelor publicului variat si astfel si-a construit renumele afacerii.
Practic, in cadrul magazinului se regasesc produse pentru izolarea fonica a peretilor, a tavanelor si a pardoselilor precum si tratamente acustice profesionale.
Este... mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 16:55
Angajat sau Antreprenor? Adevarul este ca dupa 5-10 ani de munca intr-o corporatie sau la stat te cam saturi de proceduri, regului, ierarhie, program, etc si parca ai nevoie de putina libertate.
Nu conteaza ce pregatire, experienta si nici ce meserie ai in prezent. Indiferent cat de satisfacatoare ar fi aceasta, atat din punct de vedere profesional, cat si material precum si din punct de vedere al timpului liber ori a consumului nervos cine are gena de antreprenor in el in cautarea continua a acelei idei de afaceri, care sa il ajute sa devina independent financiar.
Tinta multora este ca, eventual, sa poata intr-un final sa aiba un venit pasiv (venituri care vin singure fara ca tu sa faci ceva-si nu ne referim la pensie) suficient de mare, incat sa nu mai fie nevoie sa se trezeasca dimineata pentru a merge la job-ul full-time, sa aiba un program flexibil si sa nu aiba un sef care sa-i streseze zilnic si eventual fara o rutina zilnica care te uzeaza psihic.
Alegerea unei cai antreprenoriale si implicarea in punerea in practica unei idei de afaceri neverificate (desi in teorie o afacere poate parea foarte buna, dar o data pusa in practica apar cu siguranta noi provocari si probleme la care nu te-ai gandit) este, cu siguranta, mult mai riscanta si stresanta decat detinerea unui loc de munca cu program standard, de la 9 la 5.
Va fi nevoie sa faci o multime de sacrificii, si nu doar materiale, vei putea pierde multi bani, chiar toate economiile pentru zile negre si... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 11:29
Aripi de inger sau urechi supradimensionate? Nu conteaza! Desenele propriilor copii sunt de fiecare data motiv de mandrie pentru parinti. Unii le inrameaza sau le lipesc pe frigider. Altii le poarta ca pe veritabile bijuterii.
Doua artiste plastice din Turcia transforma "lucrarile" celor mici in amintiri pretioase, la propriu. Eforturile artistice sunt recreate cu cele mai intortocheate detalii sub forma de bijuterii precum coliere, bratari, cercei si chiar butoni.
Yasemin Erdin Tavukcu si Ozgur Karavit au infiintat in urma cu doi ani compania de bijuterii Tasarim Takarim, cu sediul in Instanbul. Amandoua au o experienta de mai multi ani in domeniul artelor plastice si sunt obisnuite sa lucreze cu copiii.
"Este ca si cum un singur moment din copilaria cuiva devine nemuritor", a explicat Yasemin Erdin Tavukcu, pictor, pentru Huffington Post.
Ideea s-a nascut cu primele desene ale fiicei sale. Proiectul s-a materializat datorita talentului lui Ozgur Karavit, sculptor si ...citeste mai departe despre "O idee inedita: Desenele copiilor sunt transformate in bijuterii (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 27 Decembrie 2016, ora 16:07
O descoperire accidentala, iar, mai departe, perseverenta si entuziasmul antreprenorial au stat la bazele dezvoltarii unei intregi industrii.
Tanarul Ed Lowe lucra in 1947 la firma de curierat a tatalui sau din sudul statului Michigan, cand a avut o idee stralucita: sa le vanda fermierilor locali un tip de argila sub forma de granule, ca asternut pentru pasari, scrie Bloomberg.
Fermierii nu au fost interesati, astfel incat Lowe detinea o cantitate mare de argila cand o localnica i-a cerut nisip pentru ladita pisicii sale. Din impuls, Lowe i-a oferit argila.
S-a dovedit ca aceasta putea absorbi mirosul de amoniac din urina pisicii, iar femeia s-a intors pentru mai mult. Au venit si cunostinte de-ale sale. Dupa ce a primit suficiente cereri, Lowe a pus argila in saci pe care a scris "Kitty Litter".
I-a sugerat proprietarului unui magazin local sa vanda sacii cu 65 de centi bucata, insa acesta a refuzat, in conditiile in care nisipul era mult mai ieftin, asa ca Lowe i-a spus ...citeste mai departe despre "Cum a fost creat un imperiu din pamant" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 08:46
Crina Grigore, de profesie sociolog si-a transformat meseria intr-o afacere care a inceput deja cu dreptul: a castigat un premiu de 10.000 de euro la un concurs pentru start-up-uri. Ideea de afacere pe care a "pariat" este Mr. Mentorus, un program de dezvoltare personala pentru copiii.
Mai exact, Mr. Mentorus este un program destinat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, care urmareste dezvoltarea abilitatilor personale prin ateliere, cursuri si evenimente periodice, cu traineri pentru copii.
"Mr. Mentorus are ca obiectiv principal sa ii ajute pe copii sa exerseze si sa educe abilitatile innascute, dar si sa dobandeasca altele noi, utile unui viitor adolescent si adult", a declarat pentru Business24 Crina Grigore, sociolog si fondatorul Mr. Mentorus.
Crina Grigore a castigat cu Mr. Mentorus locul intai la concursul The Big Pitch, sustinut de CNIPMMR si Scoala Antreman. Ideea ei de afacere a "castigat aprecierea" juriului format din 15 intreprinzatori de succes si reprezentanti ai mediului academic.
"Studiile arata ca abilitatile personale, neexersate pot fi pierdute. Prin intermediul programelor Mr. Mentorus, copiii pot intelege abilitatile pe care le au si pot invata cum sa le foloseasca in societate. Toate activitatile educative au caracter ludic, deci sunt atractive, amuzante si simple, pentru ca atunci cand esti copil ai mai mult curaj si poti invata lucruri mai usor si mai ales pentru ca poti evita dezamagirile de mai tarziu, ca adult", a... mai mult
Luni, 28 Octombrie 2013, ora 08:02
Azi va spunem povestea delicioasa a Madame Lucie, un brand care a pornit de la zero si a ajuns sa stabileasca standardele in Romania in ceea ce priveste micul si pretentiosul desert frantuzesc - macarons.
De profesie biolog, insa pasionata de prajituri, doamna Lucia s-a tranformat in 2010 in Madame Lucie. Pentru a o cunoaste mai bine, Ziare.com a stat de vorba cu fiul sau, care in urma cu trei ani a transformat pasiunea si talentul mamei sale intr-o afacere de succes.
Astfel, in primavara lui 2010, tanarul francez de origine romana Alexandre Gorj a inceput productia dulciurilor preferate ale Catherinei de Medicis intr-un laborator din Bucuresti, dupa o reteta desavarsita de insasi Madame Lucie.
Citeste mai multe despre Afacere de succes - De la doamna Lucia, la Madame Lucie, un business delicios pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 23 Iunie 2013, ora 09:08
Oficialii din Barcelona au ramas inmarmuriti cand au auzit de planurile unui arhitect de a construi un imens "hotel spatial", dotat chiar si cu spa-uri fara gravitatie, in care turistii pot levita.
Arhitectul spaniol Erik Morvan a proiectat un hotel smuls parca din viitor, pe care planuieste sa il construiasca pe o insula artificiala amenajata langa coasta Barcelonei, relateaza Dezeen.com.
Morvan sustine ca hotelul este destinat celor care "si-ar dori sa calatoreasca in spatiu". El le ofera alta varianta - un hotel de 1,5 miliarde de euro, cu peste 2.000 de apartamente si cu "mall spatial" deschis non-stop.
De asemenea, edificiul mai pune la dispozitia oaspetilor o zona de distractii cu numeroase parcuri, piscine si plaje. Un alt aspect revolutionar al proiectului este reprezentat de ferestre. Turistii nu vor vedea peisajele Barcelonei, ci niste peisaje spatiale, ca si cum ar fi in mijlocul unei galaxii. Desigur, acest sistem poate fi dezactivat si activat inapoi de cate ori se doreste, printr-o simpla apasare de buton.
Tarifele de cazare se estimeaza ca se vor incadra intre 300 de euro si 1.500 de euro pe noapte. De asemenea, vor exista si abonamente pe termen lung, cu care turistii pot beneficia de o saptamana de cazare pe an, timp de mai multi ani. Pretul unui astfel de pachet porneste de la 20.000 de euro.
In plus, investitorii vor scoate la vanzare si niste vile de lux de sase etaje, dotate cu piscina, heliport si parcare pentru iaht. Acestea vor costa... mai mult
Duminica, 26 Mai 2013, ora 10:46
In vremuri de criza, dominante de incertitudini, in care orice investitie trebuie analizata de multe ori inainte de a fi terminata, diamantele reprezinta o alternativa sigura si profitabila.
In aceste conditii, licitatia organizata de casa Christie's, in care vor fi expuse bijuteriile lui Elizabeth Taylor, este considerata, in acelasi timp, licitatia secolului si o oportunitatea de neratat pentru investitori, puncteaza Reuters.
Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai pasionate colectionare de bijuterii si a strans, de-a lungul celor 40 de ani in care s-a ocupat de aceasta pasiune, mai mult de 700 de piese.
"Pietrele veritabile sunt extrem de valoroase", spune Vera Waters, una dintre femeile de afaceri implicate in licitatie.
Aceasta prefera magazinele in detrimentul licitatiilor si prefera sa expuna bijuteriile doar clientilor premium. 80% dintre acestia sunt femei, dar, in ultimii ani, barbatii au inceput sa devina interesati de achizitionarea bijuteriilor.
Daca ai foarte multi bani si trebuie sa ii investesti in ceva, atunci diamantele devin un segment foarte atractiv.
"Ai nevoie de un fond solid, tangibil si avantajos", spune Rahul Kadakia, citat de publicatia amintita.
In Romania, unul dintre cele mai luxoase magazine care vinde bijuterii este reteaua din Danemarca, numita Pandora. Reteaua a fost deschisa la mijlocul lunii septembrie in Bucuresti si comercializeaza bijuterii de aur si argint, in care sunt montate pietre pretioase si... mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 19:08