Planifică viitorul afacerii tale: cum îți finanțezi afacerea mică

Marti, 04 Iulie 2023, ora 18:08
992 citiri
Planifică viitorul afacerii tale: cum îți finanțezi afacerea mică
FOTO: pexels.com

Ai pășit de curând în lumea afacerilor sau deții deja o afacere mică, dar bine stabilită? Cu siguranță că dezvoltarea business-ului tău este o prioritate, iar fiecare pas pe care îl faci pentru a-ți extinde sau a-ți consolida activitatea necesită sprijin financiar. Cu susținerea financiară necesară, vei putea trece de la idee la un plan pe care să îl poți pune în aplicare, pentru a-ți conduce afacerea la nivelul următor.

Indiferent că ai nevoie de achiziționarea de noi echipamente, de diversificarea afacerii sau de investiții în tehnologie, un credit pentru afaceri mici ar putea fi răspunsul pentru finanțarea extinderii organizației tale.

Există numeroase soluții financiare pe care băncile le pot pune la dispoziția întreprinderilor mici și mijlocii de astăzi. Printre acestea, creditele pentru afaceri, liniile de credit, scrisorile de garanție bancară sau creditele rapide pentru firme reprezintă variante accesibile de sprijin financiar pentru afacerea ta. Alege-o pe cea care ți se potrivește pentru a accelera dezvoltarea afacerii tale.

O linie de credit pentru capitalul de lucru? Soluția pentru a avea la timp banii de care ai nevoie

O linie de credit pentru firma ta se va traduce în flexibilitatea financiară de care ai nevoie în gestionarea fluxului de numerar și a nevoilor de capital de lucru în diferite perioade. Poți utiliza aceste fonduri pentru a acoperi cheltuielile curente, cum ar fi plata furnizorilor, salariile angajaților sau alte costuri operaționale.

Linia de credit te va ajuta să treci cu bine peste deficitele temporare de numerar. De exemplu, dacă ai câteva întârzieri la plată ale clienților, acestea nu te vor afecta foarte mult. Banii aferenți liniei de credit îți vor permite să plătești salariile și facturile către furnizori, păstrându-ți reputația intactă, dar și puterea de negociere cu noii și vechii furnizori.

Această variantă de creditare este mai avantajoasă în general decât un credit pentru firme, pentru că poți utiliza banii atunci când ai nevoie și plătești dobândă doar la suma pe care ai retras-o. Poți profita în acest mod de oportunitățile pieței, iar costurile sunt în general fixe și ușor de gestionat pentru business-ul tău.

Îți duci afacerea la nivelul următor cu ajutorul unui credit pentru investiții

Vrei să îți extinzi afacerea prin achiziționarea de echipamente, deschiderea unei locații noi sau îmbunătățirea infrastructurii și diversificarea produselor și serviciilor oferite? Un credit pentru investiții ar putea fi soluția de finanțare pentru toate acestea! Acesta te va susține în eforturile tale de a îmbunătăți productivitatea și eficiența, de a te adapta la schimbările de pe piață sau de a-ți consolida un eventual avantaj competitiv.

De exemplu, accesând creditul pentru firme Patria Micro, destinat investițiilor, ai aprobare rapidă, un credit personalizat în funcție de afacerea ta, condiții flexibile de rambursare și te poți bucura de o finanțare de până la 600.000 euro (echivalent în lei). Vei rambursa sumele împrumutate lunar, în rate egale sau personalizate în funcție de sezonalitatea afacerii tale. Structura de garanții pentru acest tip de împrumut este flexibilă, fiind acceptate diverse garanții mobiliare sau imobiliare, inclusiv garanții din partea Fondurilor de Garantare.

Ai nevoie de un credit fără garanții? Microfinanțarea prin Creditului Microfinance Invest EU ar putea fi soluția ta

Dacă ai o microîntreprindere cu activitate de minim șase luni, minim 9 angajați și maxim 2 milioane euro cifră de afaceri anuală/ total active, poți obține creditul Invest EU, cu o garanție gratuita din partea Uniunii Europene. Prin Patria Bank, de exemplu, poți obține prin creditul Microfinance Invest EU până la 240.000 de lei, fără avans și fără garanții.

Costurile creditului Invest EU fără garanții sunt mult mai avantajoase decât cele ale unui credit obișnuit și vor fi calculate în avantajul afacerii tale, conform prevederilor legale. Consilierii Patria Bank te vor susține în fiecare etapă a obținerii Creditului Microfinance Invest EU, în funcție de afacerea ta.

Așadar, o soluție de creditare pentru firme mici este o resursă valoroasă și utilă pentru dezvoltarea și susținerea business-ului tău. Vei avea oportunitatea de a accesa capital suplimentar, de a gestiona fluctuațiile de numerar, de a profita de oportunități de creștere și de a investi în eficiență și inovație.

E important însă să abordezi cu prudență și responsabilitate obținerea și utilizarea unui credit pentru afacerea ta. Evaluează-ți cu atenție nevoile financiare, calculează costurile și rambursările, pentru ca împrumutul să te susțină în îndeplinirea viselor tale, fără a deveni o povară.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#viitor afacere, #afacere, #planificare viitor afacere , #Stiri Companii