5 motive sa investesti intr-o spalatorie auto self service

Luni, 06 Martie 2023, ora 18:36
417 citiri
5 motive sa investesti intr-o spalatorie auto self service
FOTO: unsplash.com

În multe orașe din vestul Europei spălătoriile auto sunt complet automatizate. Dacă vrei să îți cureți mașina ai la dispoziție două alternative: varianta cu perii din incinta benzinăriilor sau self service. Aceasta din urmă este relativ nouă în țara noastră, însă ideea de business este într-o continuă dezvoltare. Iată câteva motive pentru care merită să investești într-un astfel de proiect:

Cerința mare a pieței

Dacă locuiești sau treci în fiecare zi pe lângă o spălătorie auto self service vei vedea că aproape niciodată nu este goală și de multe ori este aglomerat. Așadar, cerere există. Motivul este simplu: oamenii doresc să controleze în detaliu procesul de întreținere a mașinii. Echipamentele potrivite și soluțiile de spălare de cea mai bună calitate reprezintă mijlocul prin care poți atrage clienți noi în spălătoria ta.

Număr redus de angajați

Forța de muncă este o mare problemă pentru majoritatea angajatorilor, iar domeniul serviciilor auto nu face excepție. Marele avantaj al spălătoriilor self service se regăsește chiar în denumirea afacerii: clientul își spală singur mașina. Prin urma, nu trebuie să angajezi, să pregătești și să supraveghezi o echipă pentru aceste servicii. Reducerea costurilor cu personalul îți oferă oportunitatea de a investi mai mult într-o spălătorie tunel în care tu pui la dispoziție tot instrumentarul, iar clientul se ocupă de îngrijirea propriei mașini.

Soluții adaptate în orice condiții

Spălătoriile auto self service sunt disponibile într-o gamă atât de variată încât acoperă orice condiții de spațiu. Trebuie doar să găsești modelul potrivit pentru configurația terenului pe care îl vei amplasa. Există spălătorii exclusiv pentru autoturisme, SUV, camionete și furgonete, dar și instalații de mari dimensiuni pentru camioane sau autocare. Acestea din urmă nu vor fi foarte solicitate în zonele centrale, însă pentru o spălătorie într-o parcare pentru TIR sau la intrarea în oraș reprezintă o idee de afacere excelentă.

Varietatea programelor atrage clienți noi

Cu cât investești în tehnologii mai noi și mai moderne, cu atât vei putea rămâne la un nivel ridicat din punct de vedere calitativ. Sistemele echipate cu mai multe programe de spălare oferă oamenilor ceea ce caută când vine vorba de servicii: flexibilitate. În funcție de timpul pe care îl au la dispoziție, clienții pot alege între o spălare rapidă înaintea unui drum urgent sau un program detaliat și diversificat, pentru curățenia generală săptămânală a mașinii. Cu cât oferta de programe este mai generoasă, cu atât vei putea fideliza clienții prin practicarea unor reduceri de preț atrăgătoare pentru anumite cicluri de spălare.

Posibilitate de funcționare 24/7

Lipsa timpului este principala scuză pentru cei mai mulți oameni care nu ajung cu mașina la spălătorie. Dacă ne referim la un oraș sufocat de traficul urban, lucrurile sunt și mai complicate. În același timp, există un segment de piață foarte activ pe timp de noapte. Tinerii, taximetriștii și șoferii de ride sharing preferă să-și spele mașinile în afara orelor normale de lucru, când traficul este liber și nu pierd timp prețios. Potențialul de creștere a profiturilor este așadar semnificativ, mai ales că cheltuielile de funcționare sunt aceleași ca în timpul zilei.

Pentru mulți șoferi, mersul la spălătoria auto self service îmbină utilul cu plăcutul. Aceștia intră cu mașina murdară în spălătoria ta, petrec timp de calitate cu o activitate ce îi relaxează și pleacă mulțumiți cu mașina curată. Dacă aparatele funcționează corespunzător și soluțiile de spălare sunt eficiente, cu siguranță drumurile la spălătorie vor deveni o rutină în programul lor săptămânal. Asigură-te că le pui la dispoziție cele mai bune servicii pentru ca ideea ta de afacere să fie una profitabilă, cu clienți mulțumiți.

Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni
Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni
O nouă unitate de producție va fi construită la Sibiu de grupul german Continental. Aceasta va costa în jur de 45 de milioane de euro, o parte din bani urmând să vină din fonduri de stat...
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
Se creează noi locuri de muncă pentru români. O mare companie din Europa deschide o nouă fabrică. De'Longhi, producătorul italian de mici electrocasnice, extinde afacerile sale în...
#spalatorie auto, #spalatorie, #investitie , #Stiri Auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție