Afla cum poți să începi o afacere chiar dacă nu ai bani?

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 13:14
636 citiri
Afla cum poți să începi o afacere chiar dacă nu ai bani?
afaceri FOTO: imfs.ro

Cu toate că s-ar putea să crezi că ai nevoie de un capital pentru a-ți începe o afacere în acest moment, în special dacă ai o idee bună și multă voință, află că există soluții să mergi mai departe pentru a-ți manifesta ideea într-o afacere.

De foarte multe ori există șansa să începi un business și cu bani puțini sau chiar fără investiții, în funcție de ideea pe care vrei să o transformi într-o afacere.

Bineînțeles că pentru a-ți dezvolta ulterior afacerea ai nevoie de fonduri suplimentare, de parteneri, investitori și un plan foarte bine pus la punct, însă strict pentru a începe s-ar putea să nu fie necesar de un buget prea mare.

Dacă afacerea la care te gândești are nevoie de susținere financiară pentru a începe iată ce poți face.

Află exact de ce ai nevoie și ce poți face

Atunci când ne dorim să facem un lucru care pare complicat, de cele mai multe ori tindem să ne creăm motive pentru a ne pune piedici în loc să căutăm soluții.

Astfel că lipsa unui buget inițial nu trebuie să te împiedice să faci acest pas dacă îți dorești cu adevărat o afacere și crezi în ideea ta. Mai degrabă pune pe listă tot ceea ce presupune ca și costuri inițiale acest business și care ar fi soluțiile la care ai putea apela. Vezi exact ce poți face pentru a începe și lasă cheltuieli care nu sunt prioritate pentru mai târziu. Identifică dacă există lucruri sau oportunități de care te poți folosi fără a plăti.

Spre exemplu a-ți crea o pagină de Facebook sau Instagram unde să te faci cunoscut este complet gratuit. Sau poate mergi spre platformele de profil dacă ai nevoie de un magazin unde să îți vinzi produsele, precum Marketplace, Etsy, Amazon etc.

Apoi identifică ce anume poți face tu, cum ar fi să îți scrii propriile texte, să faci design-uri pentru rețelele de socializare sau să îți creezi un blog gratuit.

Trece pe listă tot ceea ce ai nevoie pentru început și caută apoi variante gratuite de care te poți folosi, pentru că ai o varietate de oportunități la îndemână. Ulterior te poți reorienta către variantele premium sau cele de promovare plătită.

Solicită susținere din partea familiei sau prietenilor

Chiar dacă unora dintre membrii familiei tale sau prietenilor tăi li se va părea o nebunie să demarezi o afacere fără bani, nu este cazul să renunți. Cu siguranță vei găsi cel puțin un susținător.

Chiar dacă nu vei găsi pe cineva să te ajute neapărat din punct de vedere financiar roagă-i să te susțină cu alte lucruri la care se pricep foarte bine, precum cu crearea unui site pe care să îl achiți ulterior, cu o colaborare sau promovare.

Dacă găsești chiar și oameni care te vor susține financiar asigură-i că le vei înapoi banii imediat ce afacerea ta va începe să funcționeze.

Solicită împrumut pentru start-up-uri

Afacerile mici sunt din ce în ce mai susținute de bănci prin credite persoane juridice. Dacă ai nevoie de mai mult capital decât ai preconizat pentru a începe, atunci apelează la o astfel de soluție pentru că vei avea șanse mult mai mari să primești susținerea de care ai nevoie fără a face gaură în buget familiei tale sau prietenilor.

Aplică pentru granturi sau proiecte pentru afaceri mici

Există numeroase proiecte și granturi care oferă sprijin micilor afaceri. Tot ce ai de făcut este să urmărești aceste proiecte să să aplici.

În funcție de industria în care îți dorești să intri și de business-ul tău poți primi chiar finanțări consistente sau bugete pentru a face anumite achiziții de care ai nevoie.

4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
În ultima vreme, tot mai multe persoane au înțeles că un spațiu de birou prietenos, care oferă tot confortul, este esențial pentru atragerea și retenția angajaților. Însă, nu doar...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#afaceri, #companii, #startup , #Stiri Companii