Cum alegi locul potrivit în care să-ți muți afacerea și de unde să începi

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 18:03
630 citiri
Cum alegi locul potrivit în care să-ți muți afacerea și de unde să începi
echipa FOTO: pexels.com

Deschiderea unei afaceri este visul oricărui antreprenor aspirant. Acest lucru implică și o serie de schimbări esențiale, pe care antreprenorul alege să le facă pentru a profita de un nou stil de viață, de un segment de clienți potrivit și de împrejurări adecvate pentru dezvoltarea activității.

Un nou oraș este adesea o opțiune pe care o iau în considerare cei care vor să deschidă sau să extindă un start-up sau o afacere mică. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Care sunt costurile

Mutarea, extinderea sau înființarea unei companii implică diverse costuri și unul dintre cele mai mari poate fi chiria spațiului de birouri. De asemenea, dacă te muți cu întreaga familie într-un nou oraș, va trebui să te adaptezi la condițiile cerute de acesta. Caută apartamente de vanzare in Cluj pentru a-ți face o idee despre opțiunile pe care le ai dacă ești interesat de o mutare în această zonă.

Cu ajutorul unei agenții imobiliare poți găsi și o locație bună pentru spațiul de birouri, la prețuri avantajoase pentru o afacere mică sau medie. De asemenea, ține cont și de costurile de trai, pentru a putea oferi salarii realiste angajaților tăi. În prezent, atât locuirea, cât și cheltuielile de zi cu zi se ridică la sume substanțiale în toate orașele mari din țară.

Ce oameni locuiesc acolo

Deoarece ai nevoie de angajați de top pentru a-ți dezvolta afacerea, ghidează-te și după oamenii pe care îi găsești în orașul respectiv. Ține cont de centrele universitare importante, dar și de companiile care există deja în oraș. În acest fel îți poți face o idee despre nivelul de pregătire al oamenilor care activează în domeniu și oportunitățile de care s-au bucurat de-a lungul timpului. Aceștia vor fi, cu siguranță, interesați de o companie nouă care le poate oferi noi provocări și șanse de a avansa într-un mediu inovativ. De asemenea, analizează și creșterea de care s-a bucurat sectorul business, în special în domeniul în care activează și compania ta. Acest aspect poate să cântărească cel mai mult în decizia pe care o iei.

Care este nivelul calității vieții

Un oraș potrivit pentru nevoile tale personale și profesionale este și unul care oferă standarde înalte ale calității vieții. La acest capitol intră:

  • infrastructura;
  • sistemul de transport în comun;
  • grădinițele și școlile;
  • programele de învățământ;
  • evenimentele sociale;
  • siguranța.

Este important să găsești un oraș cu care te identifici și care nu implică schimbarea drastică a stilului tău de viață. Mai mult decât atât, într-un oraș în care nu te simți ca acasă sau care nu se ridică la standardele tale poți ajunge cu ușurință într-o stare de burnout. În acest caz, afacerea ta poate avea de suferit. Fii cât mai pragmatic atunci când analizezi acești factori și fă o listă cu ce e cel mai important pentru tine. Cu cât ești mai strict în acest proces, cu atât mai repede îți vei atinge scopurile.

Indiferent de intențiile pe care le ai față de afacerea ta, alegerea unui oraș pentru a-ți desfășura activitatea este un proces care implică introspecție și analiză. Ia în calcul toate aspectele menționate și bucură-te de noi provocări.

Sursa foto: Pexels.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#afacere, #mutare afacere, #echipa , #Stiri Companii