Olanda a retras sute de mii de masti importate din China si distribuite in spitalele olandeze pentru a face fata pandemiei de COVID-19, deoarece nu raspundeau criteriilor de calitate, a informat sambata Ministerul Sanatii, noteaza AFP.
Dupa ce a primit la 21 martie "o livrare a unui fabricant chinez de masti cu un certificat de calitate KN95, ministerul a fost avertizat ca, in cursul inspectarii, calitatea acestei incarcaturi nu a corespuns criteriilor", a declarat ministerul intr-un comunicat remis agentiei France Presse.
O parte a acestei incarcaturi a fost livrata unor prestatori de servicii de sanatate, restul incarcaturii a fost pus imediat in asteptare si nu a mai fost distribuit, a adaugat documentul.
"Al doilea test a dezvaluit ca mastile nu corespund normelor de calitate. S-a luat decizia de a nu se mai folosi integral acest transport", a declarat ministerul, adaugand, ca pe viitor, "noile livrari vor fi supuse unui test suplimentar".
Masura a afectat aproape jumatate dintr-un lot de 1,3 milioane de masti de tip FFP2, 600.000 de unitati, potrivit televiziunii publice olandeze NOS.
Mastile defecte nu se inchid corect pe fata ori au membrane - filtre foarte fine care trebuie sa opreasca particulele virale - care nu functioneaza corect, a subliniat NOS.
Sambata, ministrul francez al sanatatii, Olivier Veran, a anuntat ca a comandat "peste un miliard" de masti, in principal din China, pentru a face fata pandemiei de COVID-19. ...citeste mai departe... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 12:24
Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) din Statele Unite a anuntat ca unele avioane Boeing 737 MAX ar putea avea componente fabricate incorect, care trebuie sa fie inlocuite, aceasta fiind o noua problema pentru grupul Boeing.
Potrivit FAA, pana la 148 de voleti (aripioare mobile asezate pe intradosul aripii unui avion pentru a-i mari sustentatia - n.red.) fabricati de un furnizor al Boeing sunt afectati. Acest tip de voleti sunt montati pe 133 de avioane 737 NG si 179 de 737 MAX la nivel mondial, transmite Reuters.
Defectarea completa a acestor voleti nu ar avea ca efect pierderea totala a avionului, dar aeronava ar fi deteriorata in zbor.
Pe de alta parte, Boeing trebuie sa prezinte FAA o actualizare software pentru 737 Max pentru a obtine reluarea zborurilor, dupa doua accidente produse intr-un interval de mai putin de cinci luni. Boeing nu a comentat imediat informatiile.
Citeste si:
Boeing incearca sa readuca in trafic aeronavele 737 MAX, consemnate la sol dupa doua tragedii aviaticeCNN: Boeing stia de problemele modelului 737 Max cu un an inainte de prabusirea primului avion, dar a ales sa nu ia masuriValoarea Boeing ar putea sa se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX ...citeste mai departe despre "Noi probleme pentru Boeing: Unele avioane 737 MAX ar avea componente defecte" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 Iunie 2019, ora 12:17
Dacia se afla in topul masinilor cu cele mai multe defecte.
In clasamentul intocmit de TUV Germania, un control periodic obligatoriu la nemti, similar cu ITP-ul din Romania, dar mult mai drastic, Dacia are nu mai putin de 3 modele in Top 10!
La categoria masini cu vechime de 2-3 ani, Dacia Logan se regaseste chiar pe podium, pe pozitia a 3-a, cu o medie de nu mai putin de 12,2 defecte depistate la 100 de masini controlate.
Dar iata locurile ocupate de cele trei modele Dacia la testele TUV:
Locul 3: Dacia Logan, cu 12,2 defecte la 100 de masini;Locul 6: Dacia Sandero, cu 9,6 defecte la 100 de masini;Locul 7: Dacia Duster, cu 8,9 defecte la 100 de masini:
Prima pozitia e ocupata surprinzator de Kia Sportage (12,6 defecte), in timp ce Fiat Punto (12,3 defecte) se afla pe locul doi, noteaza Profit.
Mercedes SLK (2 defecte), Volkswagen Golf Sportsvan (2,5 defecte) si Mercedes Clasa B (2,6 defecte) sunt primele trei clasate la polul opus, cu cele mai putine defecte.
I.G. ...citeste mai departe despre "Rezultate ingrijoratoare din Germania: Cate defecte au depistat nemtii la Logan, Sandero si Duster" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 15:07
Romania are nevoie de un sistem integrat de avertizare care sa permita alarmarea unui numar mare de cetateni, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu, precizand ca din numarul total al echipamentelor de avertizare si alarmare, pe timpul exercitiilor desfasurate, gradul de audibilitate a fost de 48%.
Totodata, el a subliniat necesitatea cresterii de echipamente de avertizare si alarmare si a atras atentia ca este nevoie de cai alternative pentru transmiterea mesajelor catre populatie.
Prezent la conferinta, secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a atras atentia ca, desi se cunosteau date despre exercitiu - zile, ore - nu exista un sistem eficient de alertare al populatiei, una dintre probleme fiind activarea sirenelor.
"Nu putem spune ca dispunem de un sistem de alertare eficient. La nivel local au fost greutati in pornirea sirenelor, mai mult din caza factorului uman. Centralizarea comenzii sirenelor este foarte importanta. Am incercat solutii alternative, una fiind aplicatia departamentului care functioneaza, dar raspandirea este limitata la acest moment", a aratat oficialul MAI.
Din totalul de 6.680 de sirene actionate pe timpul exercitiului, aproape 10 la suta (635) au prezentat defectiuni tehnice, potrivit raportului.
Astfel, numarul sirenelor functionale a fost de 6.045, dintre care 2.643 au fost verificate de personalul ISU, iar 3.402 au fost raportate de... mai mult
Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 13:44
Nascuta din dorinta unei lumi fara accidente auto, masina care se conduce singura are exact efectul opus in prezent.
Vehiculele fara sofer sunt implicate in mai multe accidente decat cele conduse de oameni, iar motivul este surprinzator la prima vedere: respectarea regulilor de circulatie, fara nicio exceptie, noteaza Bloomberg.
Pare modul corect de a programa un robot sa conduca o masina, dar un astfel de stil este dificil de integrat in traficul haotic de pe autostrazile aglomerate, unde limita de viteza este frecvent depasita.
In contextul in care au loc tot mai des accidente, desi pana acum nu au fost inregistrate decat unele zgarieturi minore, specialistii iau in considerare ideea de a invata masinile cum sa comita din cand in cand 'infractiuni', pentru a evita problemele.
Conform unui studiu al Institutului de Cercetare privind Transporturile din cadrul Universitatii Michigan, rata accidentelor este de doua ori mai mare pentru vehiculele autonome comparativ cu cele ...citeste mai departe despre "A iesit la iveala un defect major al masinilor care se conduc singure" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 07:42
National Arena, cel mai mare si mai scump stadion din Romania, are un defect major de constructie, care ar putea provoca o adevarata tragedie.
Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, spune ca parcarea de la subsolul stadionului nu este dotata cu scari, iar cei care ajung acolo o pot parasi doar cu lifturile.
"Corleone" acuza firmele constructoare ca au exclus scarile spre parcare pentru a reduce costurile, acestea existand in proiectul initial al National Arena.
"Nu are usi, nu are scari, de acolo se urca doar cu liftul. Daca explodeaza o masina acolo, cei de acolo mor ca sobolanii... Fotbalistii nu au cum sa ajunga cu autocarul la vestiare si isi cara 200 de metri sacosa. N-au unde sa iasa decat in stadion.
Nu e de vina Primaria, ci ...citeste mai departe despre "Defect major la National Arena: Mor ca sobolanii" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 07:14
Cel mai nou si mai modern tanc al armatei ruse, mandria fortelor armate ale tarii, aratat publicului pentru prima data la inceputul acestei luni, s-a defectat in timpul repetitiei finale pentru mult-asteptata parada de Ziua Victoriei.
Tancul T-14 Armata ar trebui sa depaseasca orice versiune occidentala deoarece are un tun controlat prin telecomanda si ofera protectie sporita echipajului. T-14 inlocuieste modelele T-72 si T-90 si va intra in probe anul viitor, scrie AP.
Joi, prin centrul Moscovei au rulat cele mai moderne arme ale tarii, pentru repetitia finala a paradei militare ...citeste mai departe despre "Cel mai nou tanc al Rusiei s-a defectat la repetitia pentru parada de Ziua Victoriei" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Mai 2015, ora 20:28
Wintek, compania producatoare de iPhone 5, intampina probleme la producerea ecranelor tactile pentru noul dispozitiv, potrivit publicatiilor de specialitate.Cu putin timp inainte de lansarea iPhone 5, surse citate de stie-ul DigiTimes afirma ca Wintek ar fi gasit un defect pe care l-au numit "delayed bubble" la cateva dintre ecranele produse pentru respectivul dispozitiv. Desi sursa nu a precizat ce presupune acest defect, DigiTimes scrie ca apare doar dupa laminarea ecranului tactil si intimpul asamblarii.Wintek, producatorul din Taiwan, este considerata singura companie care creaza ecrane pentru noul produs Apple, iPhone 5. Potrivit surselor DigiTimes, Wintek va livra pana la 25% din toate ecranele touchscreen pentru iPhone 5, in timp ce RPK Holding din Taiwan va produce pana la 65% dintre display-urile telefonului.Unii specialisti considera ca defectul ar putea sa impiedice Wintek sa respecte conditiile Apple de livrare. Sursele citate de DigiTimes spun ca defectul va afecta primele livrari de telefoane, in timp ce reprezentantii Wintek sustin ca livrarile nu vor fi afectate.In pus, daca dam crezare surselor DigiTech, productia iPhone 5 este asemanatoare cu cea a iPhone 4, ceea ce ar insemna ca va dura foarte mult pana la repararea defectului.Faptul ca Wintek ar putea avea probleme in productia de ecrane pentru iPhone 5 nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni. De-a lungul anilor, partenerii de productie au intampinat dificultati in a realiza produsele Apple,... mai mult
Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 18:06
Intr-o perioada in care tot mai putine job-uri sunt puse pe piata si toti mai multi oameni au nevoie de un loc de munca, trebuie sa faci tot posibilul sa iesi in evidenta la interviu. Daca stii cum sa te promovezi, cum sa iti pui in lumina calitatile si sa prezinti defectele cat mai sincer si cosmetizat, vei avea o bila alba in fata concurentilor. Acest articol iti ofera sursele necesare descoperirii punctelor tale slabe si forte.
Fa-ti un test de personalitate
Cea mai usoara cale de a-ti gasi punctele forte si punctele slabe este prin intermediul unui profil al personalitatii.
Cu o simpla cautare pe Google, vei gasi o multitudine de astfel de teste, ale caror rezultate vor exprima personalitatea ta intr-un mod clar si concis.
Daca ai profil de Facebook, poti incerca aplicatiile “My Type Personality”, “Original Color Quiz” si “What Should Your Major Be?”.
Noteaza-ti punctele slabe si cele forte
Aceasta este partea cea mai interesanta, in care trebuie sa analizezi rezultatele obtinute.
Noteaza calitatile si defectele, fara a incerca sa ascunzi descrierile care te dezavantajeaza si alcatuieste o lista care sa reflecte personalitatea ta.
Analizeaza-ti calitatile
Uita-te peste rezultatele testului si noteaza toate punctele forte care coincid cu descrierea jobului.
Poate ca iti cunosteai si pana acum calitatile, insa acum le poti descrie cu mai multa creativitate.
Este extrem de important sa ai mereu pregatit un exemplu din viata... mai mult
Marti, 06 Iulie 2010, ora 12:26