Cât costă recondiționarea unei turbine?

Marti, 03 Octombrie 2023, ora 19:38
0 citiri
Cât costă recondiționarea unei turbine?
FOTO: yandex.com

Turbina, cunoscută și sub denumirea de turbosuflantă sau, mai simplu, turbo, joacă un rol crucial în creșterea puterii, a economiei de combustibil și a cuplului motorului mașinii tale. Vorbim despre o componentă esențială în motoarele cu ardere internă, componentă ce poate îmbunătăți performanța și eficiența acestora.

Totuși, odată cu trecerea timpului și din motive diverse, turbina va începe să își ceară dreptul la pensie, dacă putem spune așa. I-l oferi și o înlocuiești cu una nouă? Recomandarea noastră este să fii egoist în ceea ce o privește și să îi prezinți alternativa unei noi vieți, recondiționând-o. Ce presupune recondiționarea, cât costă și ce altceva este important să cunoști despre acest procedeu îți vom spune în rândurile ce urmează.

Ce înseamnă recondiționarea unei turbine?

Dacă nu a reușit nimeni până acum să îți explice clar ce înseamnă recondiționarea unei turbine, noi suntem siguri că vom reuși. Așadar, recondiționarea turbinei este un proces care implică revizuirea și restaurarea unei turbine pentru a-i restabili performanța și eficiența din vremurile bune.

Ca să fim cu adevărat clari, vom împărți întreg procesul de recondiționare în pași ușor de urmat:

Pasul 1

Turbina este dezasamblată pentru a inspecta și constata cauzele pentru care s-a defectat. Dacă aflăm ce a dus la defectarea turbinei, pe viitor se poate evita repetarea problemei.

Pasul 2

Piesele turbosuflantei se bucură de un tratament termic special. Rolul acestuia este de a îndepărta murdăria, reziduurile de carbon sau ulei, atât de pe interiorul subansamblelor turbinei, cât și de pe exteriorul acesteia.

Pasul 3

Pasul 3 prevede sablarea tuturor componentelor turbinei. Ce se urmărește prin sablare? Ei bine, înlăturarea tuturor urmelor de reziduu întărit, rugină superficială sau orice alt contaminant al suprafețelor turbosuflantei.

Pasul 4

Urmează verificarea stării de funcționare a actuatorului, fie el electronic sau vacuumatic.

Pasul 5

CHRA, ansamblul central, este înlocuit cu unul nou, iar orice piesă defectă ce nu mai poate fi salvată este înlocuită cu una nouă. Următorul pas este reasamblarea turbinei cu foarte mare atenție.

Pasul 6

Turbina nu este dată în folosință până când nu i se verifică funcționalitatea pe bancul de probe și nu beneficiază de reglajele specifice.

Dacă turbina trece toate probele, se întocmește certificatul aferent de garanție. Ultimul pas este pregătirea și transportul acesteia înapoi la client.

Cât costă recondiționarea unei turbine?

Despre pretul reconditionarii unei turbine trebuie să spunem încă de la început că este cu mult mai mic decât costul de achiziție al uneia noi. Depinde și de firma cu care alegi să colaborezi. Dacă îți dorești ca recondiționarea să fie una trainică, pentru care să primești și o garanție convingătoare, de până la 14 luni, atunci alege profesioniștii în domeniu.

Costul pentru recondiționarea unei turbine, la o firmă serioasă și cu prestanță în România, pornește de la 800 de lei. Acesta diferă în funcție de marca, modelul și motorul mașinii tale și nu numai. Există și alți factori care influențează prețul recondiționării unei turbine, dintre care amintim de:

Tipul și mărimea turbinei

Turbinele variază ca dimensiune și tip, ceea ce influențează direct costul recondiționării. Turbinele mai mari și mai complexe necesită mai mult timp și resurse pentru a fi recondiționate și, prin urmare, costă mai mult.

Starea turbinei

Starea inițială a turbinei are un impact semnificativ asupra costurilor. Dacă o turbină este grav uzată sau are multe componente defecte, automat crește costul total al recondiționării.

Tipul pieselor defecte

Costurile pieselor de schimb și materialelor utilizate în recondiționare sunt un alt factor important. Unele piese pot fi mai costisitoare sau mai greu de găsit decât altele.

Complexitatea recondiționării

Unele turbine pot necesita doar revizii minore și întreținere pentru a-și recăpăta performanța, în timp ce altele pot necesita o recondiționare completă. Așadar, complexitatea recondiționării influențează costurile.

Cum să reduci costurile pentru recondiționarea unei turbine?

Îți dorești o turbină ca nouă, dar fără să plătești o sumă exorbitantă? Se poate! Iată ce trebuie să faci:

  • mentenanță preventivă: Mentenanța regulată a turbinei poate preveni deteriorarea, deci reduce costurile de recondiționare pe termen lung;
  • compară ofertele: cere mai multe oferte de la mai mulți furnizori și compară-le pentru a afla cine îți oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Așadar, reține că este mult mai rentabil să recondiționezi o turbină decât să o înlocuiești cu una nouă. Vorbim de rentabilitate nu doar din punct de vedere al prețului, ci și al calității, având în vedere că poți obține garanție de 14 luni (pentru turbinele noi, garanția este, în medie, de 12 luni).

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#turbina, #reconditionare turbina , #Stiri Auto