Alexandra Popescu conduce Oxette, un business grecesc in Romania, care nu a fost afectat de situatia economica din Grecia, aflandu-se chiar in crestere, in 2012.
Pentru 2013 estimeaza o cifra de afaceri ce depaseste 1,2 milioane de euro si se mandreste cu un loc fruntas intre cele 25 de tari in care brandul grecesc si-a dezvoltat afacerea.
"Avantajul nostru este ca romancele apreciaza calitatea si frumusetea, fiind elegante in orice situatie", explica managerul Oxette, intr-un interviu acordat Business24.
In plus, fata de 2003, cand existau doar 2-3 jucatori in domeniu, acum piata este mult mai bine segmentata, spune Alexandra Popescu, subliniind ca asta inseamna ca avem de-a face cu o piata sanatoasa din punct de vedere economic, "diferentierea facandu-se prin calitatea produselor si a serviciilor oferite".
Pentru performantele sale a studiat foarte mult, nu s-a bazat doar pe intuitia sa de lider. Mai mult, a pus in practica tot ceea ce a invatat de la tatal sau, geolog de profesie, dar si de la mama sa, de la care a invatat totul despre stil si bun gust.
Despre planurile de dezvoltare, despre piata magazinelor de bijuterii, dar si fiecare element care a contribuit la succesul afacerii sale pornita in urma cu zece ani a vorbit Alexandra Popescu, pentru Business24.
Pe ce loc se afla Romania, intre cele 25 de tari in care s-a dezvoltat Oxette pana acum, din punct de vedere al vanzarilor?
In momentul de fata ne mandrim cu ocuparea unui loc fruntas in... mai mult
Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 00:00
Intr-o perioada de criza economica, cand efectele inca se resimt, unele afaceri prospera. Vanzarea hainelor second-hand s-a transformat intr-un business profitabil in tari dezvoltate precum Germania sau Marea Britanie.
Oamenii isi vand lucrurile pe care nu le mai folosesc unor organizatii care le sorteaza si apoi le vand in intreaga lume, in functie de cerere, potrivit Deutsche Welle
"Oamenii vor sa plateasca pentru hainele folosite, nu accepta sa le primeasca gratuit, este o chestiune de demnitate, chiar si in Africa", potrivit lui Andreas Voget, manager FairWertung, o organizatie caritabila din Germania.
Potrivit acestuia, oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca o mica parte din bugetul lor limitat pentru a-si alege singuri hainele de buna calitate, fiind ele chiar si la mana a doua. Lucrurile care nu sunt in stare destul de buna sunt transformate in carpe sau sunt folosite ca material pentru protectia saltelelor sau a scaunelor din masina.
Calitatea, la un pret bun
Acesta principalul motiv pentru care africanii cumpara haine importate din Europa sau America de Nord. S-a constatat ca europenii prefera brandurile cunoscute, care odata uzate pleaca in tari subdezvoltate si sunt vandute la mana a doua. Nici macar imbracamintea realizata de producatorii aiutohtoni si nici cea importata din China nu poate concura cu hainele second-hand primite din tari precum Germania sau Anglia.
Iar oamenii nu au nevoie de bani pentru a cumpara haine de firme. Din cauza... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2012, ora 19:16
Cornelia Rotaru, Administrator Pipcor Consult
Descrierea companiei
consultanta de afaceri,management in afaceri,organizare de evenimente
Portofoliu
confidential
Educatie
ASE,doctorat in economie
Job anterior
Director General CCI a Romaniei
Premii
Eurochambre-premiu pt comert electronic
•Importanta consultantei de afaceri in criza
•Necesitatea implicarii asociatiilor in dezbaterile publice
•Dezvoltarea dialogului societatilor civile cu intitutiile europene
Asa cum fiecare persoana are un doctor, un consultant este un doctor al intreprinderii respective. El trebuie sa cunoasca evolutia pacientului de-a lungul unei perioade de timp si sa puna un diagnostic corect, considera Cornelia Rotaru, Administrator Pipcor Consult.
mai mult
Joi, 04 Iunie 2009, ora 02:15