La presiunile organizatiilor europene care militeaza pentru drepturile consumatorilor, Facebook nu mai colecteaza datele cetatenilor de pe Batranul Continent care folosesc aplicatia de mesagerie WhatsApp.
Reteaua sociala a oprit transferul de date saptamana trecute, dar informatia a aparut abia acum, fiind publicata de Financial Times.
Facebook a achizitionat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari in 2014 si a inceput sa colecteze datele personale ale utilizatorilor aplicatiei de chat in august 2016. Utilizatorii aveau de ales daca doresc ca datele lor sa ajunga la reteaua sociala sau nu, insa asta nu i-a operit pe utilizatorii din Europa sa se revolte.
Mai ales pentru ca s-au simtit tradati. In urma cu doi ani, cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, ...citeste mai departe despre "Facebook nu mai are acces la datele utilizatorilor WhatsApp din Europa" pe Ziare.com mai mult
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 12:14
Iti incepi dimineata verificand ce mesaje ai mai primit pe Facebook Messenger, ii scrii sefului pe WhatsApp sau vorbesti cu rudele din strainatate pe Skype? Serviciile de mesagerie au devenit atat de populare incat dam mai rar SMS-uri si apeluri telefonice, asa ca Uniunea Europeana vrea sa propuna un nou cadru legal pentru companiile care detin aceste aplicatii.
O serie de documente consultate de Financial Times arata ca UE vrea sa trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicatiilor.
Facebook Messenger ajunge din urma WhatsApp: Are un miliard de utilizatori
Asta dupa ce ani la rand companii precum Telefonica din Spania si operatorul francez Orange s-au plans ca se supun unor reglementari mult mai dure, in timp ce Facebook, Microsoft si Google au parte de tratament preferential.
Miscarea reprezinta un indiciu clar ca blocul comunitar incearca sa impuna unele masuri de control asupra unui domeniu dominat de giganti IT americani.
In prezent, ...citeste mai departe despre "UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 August 2016, ora 07:36
Populara aplicatie de mesagerie pentru telefonul mobil WhatsApp a anuntat, luni seara, ca a depasit pragul simbolic de un miliard de utilizatori, ceea ce inseamna ca si-a dublat audienta de la preluarea de catre Facebook la inceputul lui 2014.
"Incepand de astazi un miliard de persoane utilizeaza WhatsApp. Aproape o persoana din sapte din intreaga lume utilizeaza WhatsApp in fiecare luna pentru a ramane in contact cu cei apropiati, cu prietenii si cu familia", a informat grupul intr-un mesaj publicat pe blogul sau oficial.
Prioritatea anuntata de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, atunci cand a preluat WhatsApp, in ceea ce a fost cea mai mare achizitie derulata de reteaua de socializare, a fost cresterea numarului de utilizatori.
Facebook va face o schimbare majora ce vizeaza toti utilizatorii WhatsApp
Inainte de a fi preluata de Facebook, WhatsApp avea 450 de milioane de utilizatori lunari activi si realiza vanzari anuale de doar 10,8 milioane de dolari, majoritatea ...citeste mai departe despre "WhatsApp si-a dublat numarul de utilizatori de cand a fost preluata de Facebook" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Februarie 2016, ora 09:26
Aplicatia de mesagerie WhatsApp va incepe sa partajeze datele utilizatorilor sai cu compania-mama Facebook.
The Independent arata ca aceasta miscare va fi implementata odata cu urmatoarea actualizare.
Potrivit informatiilor disponibile pana acum, masura a fost luata "pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor" si va fi activata automat, fara a mai cere permisiunea acestora.
Momentan nu se cunosc mai multe detalii, astfel ca inca nu se stie ce fel de informatii ale celor care folosesc aplicatia de mesagerie WhatsApp for fi partajate cu reteaua sociala Facebook.
Cel mai probabil, cele doua servicii vor face schimb de liste de contacte si alte ...citeste mai departe despre "Facebook va face o schimbare majora ce vizeaza toti utilizatorii WhatsApp" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 13:18
Facebook a finalizat procesul de preluare a WhatsApp, dupa ce Uniunea Europeana a aprobat vineri neconditionat tranzactia, valoarea achizitiei ridicandu-se, in final, la 21,6 miliarde de dolari, peste sumele vehiculate anterior.
Initial, in luna februarie a acestui an, Facebook urma sa plateasca 16 miliarde de dolari pentru serviciul de mesagerie. Ulterior, suma despre care s-a vorbit a fost de 19 miliarde de dolari, pentru ca, in cele din urma, tranzactia sa coste gigantul american 21,6 miliarde de dolari, relateaza The Wall Street Journal, citat de Mediafax.
Motivul cresterii sumei finale este avansul important, de peste 13%, pe care actiunile Facebook l-au inregistrat de la mijlocul lunii februarie pana luni, cand a fost incheiata tranzactia.
Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 14,3 miliarde in actiuni. In februarie, cand a fost anuntata tranzactia, cele 183,9 milioane de actiuni valorau 12 miliarde de dolari. In plus, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de 3,57 de miliarde de dolari.
Saptamana trecuta, Comisia Europeana, autoritatea antitrust din Europa, a decis ca Facebook Messenger si WhatsApp, aplicatiile de mesagerie pentru smartphone-uri ale celor doua companii, nu sunt concurenti apropiati, astfel ca utilizatorii vor avea in continuare "o gama de optiuni" din care sa aleaga si in urma tranzactiei.
Preluarea WhatsApp de catre Facebook pentru 21,6 miliarde de dolari, anuntata in februarie, este cea mai... mai mult
Marti, 07 Octombrie 2014, ora 13:15
Uniunea Europeana a aprobat neconditionat preluarea de catre Facebook a serviciului de mesagerie WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari, tranzactia putand sa fie incheiata in orice moment, in ciuda opozitiei companiilor din industria telecomunicatiilor din Europa, relateaza The Wall Street Journal.
Comisia Europeana, autoritatea antitrust din Europa, a decis ca Facebook Messenger si WhatsApp, aplicatiile de mesagerie pentru smartphone-uri ale celor doua companii, nu sunt concurenti apropiati, astfel ca utilizatorii vor avea in continuare "o gama de optiuni" din care sa aleaga si in urma tranzactiei, transmite Mediafax.
"Am analizat cu atentie propunerea de achizitie si am ajuns la concluzia ca tranzactia nu va duce la impiedicarea competitiei pe aceata piata dinamica si in ascensiune", a declarat Joaquin Almunia, comisarul antitrust.
Operatorii din telecomunicatii din Europa au facut lobby impotriva acestei tranzactii, avertizand ca preluarea WhatsApp de catre Facebook ar putea oferi celor doua companii un control sporit asupra pietei si asupra datelor despre utilizatori.
Cu toate acestea, Comisia Europeana a decis ca acest control asupra datelor consumatorilor nu va afecta competitia de pe piata publicitatii din mediul online, iar ca pronuntarea asupa ingrijorarilor legate de confidentialitatea respectivelor informatii despre utilizatori nu intra in competenta sa.
Investigatia condusa de UE in acest caz a fost perceputa drept un test pentru modul in care... mai mult
Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 16:33
"Cred ca WhatsApp va fi cea mai populara platforma de mesagerie de text din lume, si mai cred ca serviciul va conecta doua sau trei miliarde de persoane", a declarat Zuckerberg, citat de Bloomberg.
Aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori folosesc in prezent serviciile oferite de Facebook, echivalentul a aproape jumatate din populatia conectata la internet.
"Credem ca Facebook are o responsabilitate in a oferi acces la internet tot mai multor persoane, chiar daca va trebui sa cheltuim miliarde de dolari pentru asta", a spus Zuckerberg.
Facebook a anuntat, in februarie, preluarea serviciului de mesagerie WhatsApp, in schimbul a 19 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare achizitie a unui start-up in ultimii ani, cu mult peste tranzactia de 1 miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram in 2012 sau achizitia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de catre Microsoft.
La aceea data, Zuckerberg estima ca serviciul va fi folosit de un miliard de utilizatori, cifra care pare tot mai usor de atins, dupa ce in august numarul persoanelor care foloseau aplicatia era de 600 milioane. mai mult
Duminica, 07 Septembrie 2014, ora 14:37
Facebook ramane reteaua de socializare cea mai populara in randul adolescentilor americani, in pofida ascensiunii unor aplicatii precum Snapchat sau Tumblr, potrivit unui studiu publicat marti, preluat de France Presse.
"Peste trei sferturi dintre tinerii internauti acceseaza Facebook, adica de doua ori mai multi decat cei de pe Pinterest sau Tumblr sau Snapchat, si mai mult decat utilizatorii combinati ai Instagram si WhatsApp", a precizat Nate Elliott, din cadrul cabinetului de studii Forrester.
Potrivit acestuia, 28% dintre cei care folosesc Facebook sustin ca sunt acolo 'tot timpul', ceea ce reprezinta un procentaj mult mai mare decat cel pentru oricare alta retea de socializare.
Peste 4.500 de americani cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani au participat la acest studiu.
Recent, o serie de cercetari au alimentat temeri legate de o posibila indepartare a adolescentilor fata de Facebook, considerat in prezent mai putin 'la moda' decat noii rivali precum Twitter, Snapchat sau Instagram.
Totusi, niciuna dintre aceste aplicatii nu i-a atins nivelul de popularitate pana acum. La zece ani de la crearea sa, Facebook revendica peste un miliard de utilizatori la nivel global. mai mult
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 08:53
Reteaua de socializare Facebook lucreaza de mai multe luni la o aplicatie de video-chat care sa permita trimiterea de scurte mesaje video.
Cunoscuta sub numele de Slingshot, aplicatia va dispune de o interfata simpla si rapida pentru utilizatori si ar putea fi lansata chiar in luna mai.
Slingshot permite trimiterea de scurte mesaje video, a spus una dintre sursele apropiate situatiei pentru cotidianul britanic Financial Times, avertizand insa ca Facebook ar putea inca decide sa nu lanseze produsul, conform Mediafax.
Aplicatia reprezinta o noua tentativa de a recastiga utilizatori de la Snapchat, dupa ce Facebook nu a reusit sa copieze sau sa cumpere aceasta companie. Aceasta va fi separata de Facebook Messenger, prin care se pot trimite mesaje text, potrivit Financial Times.
Seful Facebook, Mark Zuckerberg, supravegheaza personal acest proiect, dupa ce creatorii Snapchat, Evan Spiegel si Bobby Murphy, au refuzat o oferta de preluare de trei miliarde de dolari.
Reteaua de socializare incearca sa concureze Snapchat si pe aceasta cale, dupa ce a incheiat un acord de preluare a WhatsApp Messenger, o alta aplicatie populara de transmitere de mesaje.
Analistii considera ascensiunea aplicatiilor simple de mesagerie, precum WeChat, Line si KakaoTalk, drept una dintre cele mai mari amenintari pentru Facebook, mai ales in privinta utilizatorilor tineri, unde reteaua de socializare a admis semne ale declinului numarului de utilizatori. mai mult
Luni, 19 Mai 2014, ora 09:00