Tot mai multe curse de autocar si microbuz exista pe relatia Romania - Anglia, una dintre cele mai tranzitate rute internationale de transport rutier de catre romani. Desi Marea Britanie a parasit oficial Uniunea Europeana la finalul lunii ianuarie, pe toata durata anului 2020 relatiile dintre cele doua porti continua ca de obicei, astfel ca transportul se face in conditiile din anii anteriori. Pentru cei care cauta bilete de autocar / microbuz Romania - Anglia si pentru cei ce vor sa trimita colete cu astfel de curse, internetul ofera multe informatii, dar se pierde mult timp pentru a colecta datele de la fiecare firma de transport.
LaDestinatie.ro este platforma web care grupeaza cele mai importante curse de autocar si de microbuz pe ruta Romania - Anglia si retur, alaturi de curse de pe alte rute internationale de interes pentru romani. Cautarea este simpla si clara, se pot afla informatii complete despre orarul curselor de transport rutier. Website-ul ofera rezultate in functie de ruta si data, dar ofera si multe alte filtre de cautare, de exemplu tip de mijloc de transport, existenta aer conditionat, WiFi sau TV, posibilitate de trimitere colete etc. De asemenea, se pot cauta bilete in functie de pretul maxim acceptat si se pot evidentia chiar oferte de tip last minute.
"Obiectul principal de activitate al societatii este vanzarea biletelor de calatorie pentru societatile de transport international de persoane, oferind clientilor sai bilete de calatorie cu... mai mult
Joi, 20 Februarie 2020, ora 16:08
Sutele de transportatori romani care protesteaza, pe 27 martie, la Strasbourg, la adresa adoptarii unor legi care i-ar putea baga in faliment au motive sa se bucure. Motivul: Parlamentul European a acceptat sa reanalizeze actele normative dezavatajoase pentru romani.
Peste 200 de membri ai Asociatiei Patronale Transport Europa (APTE) 2000 protesteaza, in acest moment, la Strasbourg, nemultumiti de faptul ca Pachetul de Mobilitate 1 ar putea fi adoptat, cauzandu-le pierderi imporante. In mod normal, alti 300 de transportatori ai Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) ar fi trebuit sa se alature manifestatiei, dar au renuntat in ultimul moment si s-au intors acasa, in noaptea de marti spre miercuri. Iata de ce.
"Noi deja plecasem spre Strasbourg in momentul in care - in cursul noptii de ieri - un eurodeputat roman ne-a anuntat ca Tajani (presedintele Parlamentului European - n.red.) a anulat votul Pachetului de Mobilitate 1 in plenara se astazi. Asa ce ne-am intors din drum", a explicat presedintele FORT, Augustin Hagiu, pentru Ziare.com.
Potrivit Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Pachetul de Mobilitate 1 a fost retrimis Comisiei de Transport si Turism - TRAN, in conformitate cu articolul 175 din Regulamentul de procedura, unde urmeaza sa fie rediscutat.
"Va fi, probabil, ingropat acolo, pana cand se vor alege urmatorii europarlamentari. Momentan, ne multumim si cu aceasta solutie, in conditiile in care eforturile... mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 12:23
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va manifesta miercuri, 27 martie, la Strasbourg, impotriva Pachetului 1 de mobilitate, alaturi de alte patronate din Romania si din tarile estice.
"Tarile vestice incearca sa profite de situatia generata de Brexit si vor sa voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfasurata in data de 27 martie.
Federatia Operatorilor Romani de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind impotriva restrictionarii cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de 'racire' (cooling-off) de 5 zile (sau oricare alta perioada) inainte ca alte operatiuni de cabotaj sa poata fi efectuate in aceeasi tara cu acelasi autovehicul", sustin reprezentantii FORT.
De asemenea, transportatorii romani spun "nu" pentru intoarcerea acasa a conducatorilor auto cel putin o data la patru saptamani - sau, in cazul in care soferul alege sa ia doua repausuri saptamanale reduse, dupa trei saptamani pe drum.
FORT solicita si reanalizarea conditiilor de efectuare a perioadei de repaus saptamanal normal in cabina autovehiculului, fiind, totodata, impotriva aplicarii regulilor detasarii la transporturile rutiere.
"Pentru a promova din nou aceasta pozitie, in incercarea de a bloca un vot nedrept, reprezentantii FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27 martie, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie a.c.,... mai mult
Luni, 25 Martie 2019, ora 08:43
Cartile de identitate emise de statele membre ale UE raman valabile pentru accesul transportatorilor romani in Marea Britanie, dupa data de 29 martie, insa aceasta situatie se va modifica pe parcurs, in functie de viitoarea relatie dintre Regatul Unit si Uniunea Europeana, se mentioneaza in raspunsul trimis de autoritatile britanice la solicitarea Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).
Raspunsul autoritatilor britanice survine dupa ce UNTRR a solicitat informatii privind situatia firmelor de transport rutier din Romania care efectueaza operatiuni de transport din Marea Britanie in UE sau din UE in Marea Britanie, dupa 29 martie, data retragerii Regatului Unit din UE.
In cazul in care, pana la 29 martie, nu va exista un acord intre Regatul Unit si UE privind Brexit, va reintra in vigoare Acordul din 1969 intre Romania si Marea Britanie cu privire la transporturile rutiere internationale, se mentioneaza in comunicatul UNTRR.
Referitor la operatiunile de transport rutier de marfa si persoane, Marea Britanie isi doreste un Brexit usor si sa incheie un acord cu UE care sa fie in avantajul ambelor parti, precizeaza UNTRR.
"Regatul Unit saluta Propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind normele comune care asigura conectivitatea de baza a transportului rutier de marfuri cu privire la retragerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniune. In acest sens, Marea Britanie colaboreaza cu... mai mult
Vineri, 01 Februarie 2019, ora 12:48
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) va organiza vineri, intre 08:30 si 10:30, un protest in fata Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti pentru stoparea adoptarii Pachetului Mobilitate 1.
Potrivit unui comunicat al UNTRR, acest protest, care va coincide cu vizita presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, si a Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, are ca scop constientizarea factorilor politici decidenti de la Bucuresti si Bruxelles cu privire la pericolul pe care il reprezinta adoptarea acestui nou pachet de reglementari care va inchide piata transporturilor vest europeana pentru transportatorii rutieri din est, prin masuri vadit protectioniste, inadmisibile intr-o piata libera cum se autocaracterizeaza Uniunea Europeana, sustine UNTRR.
Transportatorii romani sunt chemati sa se alature protestului pentru stoparea adoptarii Pachetului Mobilitate 1 prin votul europalamentarilor romani si a celor europeni, precum si prin pozitia si masurile care vor fi adoptate in urmatoarele 6 luni in care Romania va detine Presedintia Consiliului UE.
Pachetul Mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeana pe 31.05.2017 si cuprinde propuneri importante de modificare a legislatiei europene in domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege speciala pentru aplicarea Directivei detasarii nr. 71/1996 la transporturile rutiere;... mai mult
Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 07:41
Sute de transportatori romani protesteaza, joi, la Bruxelles, nemultumiti de faptul ca Parlamentul European se pregateste sa adopte o serie de masuri care - sustin ei - risca sa-i bage in faliment.
Inca de la inceputul lunii decembrie, mai multe asociatii de transportatori de marfa din Romania au atras atentia asupra faptului ca pana la jumatatate dintre intreprinzatorii din bransa ar putea ajunge in sapa de lemn din cauza unor acte normative - cunoscute generic sub denumirea de Pachetul de Mobilitate 1 - care urmeaza sa fie adoptate de Parlamentul European.
Initial, transportatorii s-au bazat pe interventiile fostului ministru al Transporturilor, Lucian Sova, care le-a sustinut punctul de vedere la Bruxelles. Cum insa interventiile lui Sova n-au dat rezultate, pana la urma intreprinzatorii au decis sa protesteze chiar la Bruxelles, in ziua in care parlamentarii europeni discuta pe marginea Pachetul de Mobilitate 1.
Foto: Arhiva FORT
Mai multe detalii despre ce se intampla in capitala Uniunii Europene ne-a oferit presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.
"Delegatia trimisa de FORT este formata din 200 de persoane (dintr-un total de 600, cate pot participa la manifestatie) . Am informatii in timp real din piata si ceea ce va pot spune este ca europarlamentarii bulgari sunt acolo discutand cu transportatorii din tara vecina si reprezentandu-i. Din cate am inteles, europarlamentarii romani n-au venit, pana la aceasta... mai mult
Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 13:26
Nevoile de investitii in infrastructura de transport a Romaniei depasesc 70 miliarde de euro, in timp ce resursele disponibile pana in 2030, conform Masterplanului de transport, sunt de 36 miliarde de euro, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat miercuri.
Cu toate acestea, concluziile cercetarii realizate de Euler Hermes arata ca sectorul transporturilor trece printr-o perioada favorabila, legata direct de contextul economic, in principal de cresterea consumului privat, care in 2017 a crescut cu mai mult de 10%.
In acest context, aproape un sfert din exportul total de servicii al Romaniei de anul trecut, care insumeaza 20 miliarde de euro, a fost realizat de ramura transportului rutier de marfuri.
"Cu toate acestea, infrastructura ramane o piedica majora pentru dezvoltarea sectorului si, in sens larg, a economiei nationale (cu doar 800 km de autostrada si alti 60 km previzionati a se inaugura in 2018) . Calitatea infrastructurii este unul dintre factorii considerati in indicii care masoara competitivitatea economiilor, cum ar fi si Indexul Competitivitatii Globale al WEF, in care in 2017 Romania pierde sase pozitii fata de 2016, fiind clasificata pe locul 68 din 137 tari. Din estimarile recente, nevoile de investitii in infrastructura de transport a Romaniei depasesc 70 miliarde de euro, in timp ce resursele disponibile pana in 2030 (conform Masterplanului de transport) sunt de 36 miliarde de euro. Solutiile de finantare ar fi utilizarea... mai mult
Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 13:57
Comisia Europeana a aprobat saptamana trecuta finantari de 2,7 miliarde de euro pentru 152 de proiecte in domeniul transporturilor, considerate drept "proiecte-cheie ce sprijina mobilitatea competitiva, curata si conectata in Europa".
0,4% din acesti bani (10,6 milioane de euro) vin si in Romania, pentru finantarea a 6 proiecte: 2 studii de fezabilitate si 4 proiecte multinationale, rod al unor politici strategice ale UE, nu al viziunii guvernelor de la Bucuresti.
Proiectele romanesti
In lista celor 152 de proiecte finantate de Comisia Europeana doar 6 privesc Romania. E vorba de 2 studii de fezabilitate, care privesc Ministerul Transporturilor (acelasi minister "campion" al studiilor platite si neutilizate in ultimii 5 ani, dupa cum arata in iarna anului 2016 Corpul de control al premierului Ciolos), si 4 proiecte multinationale.
Jumatate din banii alocati Romaniei merg, deci, pentru aceste doua studii:
Studiu pentru upgradarea liniei ferate Predeal-Brasov in concordanta cu parametrii coridorului Rin-Dunare- finantare 3,73 milioane euroStudiu pentru upgradarea infrastructurii feroviare a Portului Constanta- finantare 2,38 milioane euro
Cele 4 proiecte multinationale, acolo unde Romania primeste bani doar pentru ca UE incearca sa elimine "petele albe" din intreaga Uniune, privesc 2 domenii:
sisteme de management al traficului aerian - valabile la nivelul intregii Uniuni Europenedecarbonizarea transportului rutier - statii de incarcare a vehicolelor... mai mult
Marti, 27 Iunie 2017, ora 07:23
In prezent, transportul rutier se promoveaza masiv la nivel european si international, in masura in care cei mai multi calatori si pasageri opteaza pentru un mijloc de transport confortabil si la un cost accesibil.
Transportul international vizeaza o gama larga de calatori care prefera un loc de munca in afara tarii de domiciliu, pentru vizite, concedii si pauze de relaxare, alegand mereu sa beneficieze de mai mult dintr-o calatorie cu autocarul sau autobuzul.
La acest capitol, compania de transport rutier NickTrans ofera cele mai multe rute de calatorii, respectand cerintele clientilor in materie de accesibilitate, rentabilitate si siguranta.
Desi exista o concurenta foarte mare intre vastele tipuri de transport, se pare ca cel mai evident castig il are transportul rutier, care mizeaza pe sustenabilitate si pe dubla utilizare a unui regim de deplasare de acest tip: se ofera transport in conditii de siguranta intr-un timp optim si se ofera si costuri scazute, comparativ cu transportul aerian sau ferovial.
Nick Trans are cele mai sigure destinatii din Europa
Transportul rutier permite calatorii unice, fructificate la cele mai inalte avantaje, pentru ca fiecare astfel de calatorie se realizeaza in conformitate cu standardele de emisie a dioxidului de carbon, dar si a emisiilor poluante legate de transport.
Autocarele si autobuzele detinute de Nicktrans asigura o calatorie sigura, fara a afecta in mare masura natura, mijloacele de transport fiind prietenoase... mai mult
Miercuri, 16 Martie 2016, ora 11:17