Toti oamenii cu care lucrez in programul LifeFit simt stresul care ii acapareaza si le reduce enorm starea de bine. Impreuna constatam cum isi lasa amprementa pe starea lor fizica si emotionala.
Problemele legate de bani, munca grea si obositoare, epuizarea fizica - astfel de presiuni din ce in ce mai frecvente au ajutat ca stresul sa devina o parte a vietii moderne autohtone.
Potrivit studiului pe care l-am realizat in anul 2018, Stres National in Romania, 99,7% dintre angajati au raportat un nivel moderat sau cronic al stresului.
Cercetarile recente sugereaza ca daunele legate de stresul cronic incep inainte de a te fi conceput. Alte studii asociaza stresul cu telomerii mai scurti, o componenta cromozomica care a fost asociata cu imbatranirea celulara si riscul bolilor cardiace, al diabetului si cancerului.
Telomerii sunt o carcasa de protectie la capatul unui fir de ADN. De fiecare data cand o celula se divide, se pierde din telomerii sai. O enzima numita telomeraza il poate umple, dar stresul cronic si expunerea la cortizol scad aceasta posibilitate. Atunci cand telomerul este prea diminuat, celula moare adesea sau devine pro-inflamator. Aceasta determina procesul de imbatranire prematura, impreuna cu riscurile asociate pentru sanatate.
Cum recunosti momentul in care efectele negative ale stresului incep sa apara?
Daca vrei un raspuns foarte clar fixat in timp, incep chiar in momentul conceptiei. Mediul intrauterin al unui copil este modelat de... mai mult
Luni, 15 Aprilie 2019, ora 10:40
Principalele institutii financiare din Grecia - Piraeus, National Bank of Greece, Alpha si Eurobank - au trecut cu bine testele de stres, arata concluziile intalnirilor din ultimii zile intre reprezentantii creditorilor eleni si cei ai noii agentii de supervizare bancara (SSM) si ai Bancii Centrale Europene (BCE).
In mai, Banca Centrala Europeana (BCE) va publica rezultatele oficiale ale testelor de stres derulate in randul principalelor banci din Grecia, pentru ca acestea sa aiba timp sa rezolve eventualele probleme legate de deficitul de capital inaintea iesirii tarii din programul de asistenta financiara, in august. In cazul celorlalte 33 de mari banci din zona euro care sunt supuse testelor de stres, rezultate vor fi publicate in data de 2 noiembrie.
Toate cele patru banci au trecut cu succes testele de stres, chiar si in cazul scenariului ce indica conditii dificile, sustin sursele.
Analistii isi exprimasera temeri privind capacitatea Piraeus Bank de a trece testele, tinand cont de nivelul ridicat al creditelor neperformante (NPL). Conform informatiilor obtinute de publicatia elena Kathimerini, Piraeus va propune un plan de intarire a capitalului, care va fi implementat intr-o perioada extinsa de timp. Succesul obtinut de Piraeus este atribuit noii conduceri, care intr-o perioada scurta de timp a luat masuri pentru rezolvarea problemei creditelor neperformante.
Totusi, avertizeaza publicatia elena, ar putea exista schimbari de ultim moment pana la... mai mult
Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 22:38
Shiseido Spa at Stejarii Country Club a obtinut premiul I la categoria SPA-ul anului in cadrul evenimentului TopHotel Awards, care a avut loc miercuri, 6 mai 2015, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Evenimentul a premiat cele mai eficiente si inovatoare proiecte si concepte din industria hoteliera, a turismului si a ospitalitatii din Romania.
"Acest premiu reprezinta o deosebita onoare pentru intreaga echipa implicata in inaugurarea Shiseido Spa in Romania si, totodata, vine ca o recunoastere a valorilor definitorii ale primului si unicului spa international din tara noastra: excelenta, traditie, Omotenashi (devotamentul absolut fata de client) ", a declarat Sorin Vasilache, manager Shiseido Spa at Stejarii Country Club.
Centrul SPA este primul Shiseido Spa dedicat din Europa de Est si a beneficiat de expertiza unei echipe internationale de specialisti.
La scurt timp dupa inaugurare, a obtinut certificarea "EuropeSPA Day Spa", pentru recunoasterea standardelor internationale in materie de servicii, siguranta, igiena si infrastructura specifice acestui domeniu.
Shiseido Spa are 8 spatii destinate terapiilor, o camera de scrubbing cu dus Vichy, camera VIP pentru cuplu (include spatiu pentru tratament, Jacuzzi, semineu, pat cu saltea cu apa) si zona de relaxare ce cuprinde: camera ZEN unde se gasesc paturi cu saltele cu apa si terapie cu oxigen, sauna umeda si uscata, hammam, piscina de relaxare cu hidro-masaj si terasa cu vedere spre padurea Baneasa.... mai mult
Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00
National Bank of Greece, Eurobank si Piraeus Bank din Grecia, Bank of Cyprus din Cipru si Veneto Banca din Italia, care activeaza si pe piata din Romania, au picat testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana (BCE), in total, 25 de banci din zona euro aflandu-se in aceasta situatie.
Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.
Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul lunii iunie la 3,46 miliarde de euro, in scadere de la 3,7 miliarde de euro in primul trimestru. Eurobank a inregistrat anul trecut in Romania pierderi de 40,2 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 35,2 milioane de euro in anul anterior.
Piraeus Bank, prezenta in Romania din anul 2000
Piraeus Bank Romania, prezenta pe piata locala din anul 2000, detine active in valoare de 2,05 miliarde euro, in crestere cu 15% fata de 30 iunie 2013. Piraeus Bank Romania detine 135 de sucursale si are 1.628 de angajati.
Grupul National Bank of Greece detine in Romania Banca Romaneasca, societatea de asigurare-reasigurare Garanta, societatea de servicii de investitii financiare NBG Securities Romania si NBG Leasing. Grupul Banca Romaneasca a... mai mult
Luni, 27 Octombrie 2014, ora 08:45
Oficialii de la Banca Central Europeana (BCE) intentioneaza sa ofere bancilor un ragaz de 48 de ore pentru a analiza rezultatele finale ale testelor de stres inainte de a le da publicitatii, in luna octombrie, ceea ce risca sa-i nemultumeasca pe bancherii care spun ca au nevoie de mai mult timp, au declarat miercuri pentru Reuters doua surse din interiorul BCE.
Banca Centrala Europeana va prelua activitatea de supervizare bancara in zona euro incepand din luna noiembrie si, inainte de asta, va evalua starea de sanatate a celor mai mari 128 de banci din zona euro printr-o analiza amanuntita a calitatii activelor lor si de asemenea a capacitatii lor de qa face fata socurilor si stresului. Analiza, de o complexitate si profunzime fara precedent in Europa, este destinata sa restabileasca increderea in sistemul financiar din zona euro.
Potrivit unei surse, in urma cu aproximativ doua saptamani bancile au trimis catre BCE rezultatele preliminare ale testelor de stres derulate impreuna cu Autoritatea Bancara Europeana (EBA).
"In consecinta majoritatea bancilor ar trebui sa stie daca au avut sau nu probleme cu testele de stres", a declarat sursa.
Insa BCE are o sarcina dificila intrucat incearca sa mentina secretul testelor si sa evita incalcare regulilor privind dezvaluirea de informatii, iar pe de alta parte sa nu impuna bancilor cerinte de capital pe care ar avea probleme sa le indeplineasca.
BCE sustine ca termenul limita de 48 de ore este doar un element in... mai mult
Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:21
Odata cu terminarea vacantei de Craciun si cu reinceperea activitatii in noul an, iuresul cotidian de la job incepe sa-si faca din nou simtita prezenta, cu atat mai mult cu cat, in multe cazuri, Sarbatorile de Iarna au insemnat pregatiri, petreceri si alte activitati de socializare si mai putin odihna.
In aceste conditii, stresul de la locul de munca va fi resimtit cu atat mai acut, iar abilitatile tale de manager devin cruciale.
Dragos Nicolaescu, mentor vocational, a prezentat, pentru Business24, cele mai intalnite surse de stres la locul de munca. Simpla constientizare a acestor factori te-ar putea ajuta sa ai un an nou mai bun decat cel care a trecut, in firma.
Cea mai des intalnita sursa de stres priveste stabilitatea locului de munca
Tinand cont ca riscul pierderii jobului reprezinta cea mai frecventa sursa de stres pentru angajati, este important pentru acestia sa-si dezvolte surse de venit paralele sau pasive pentru a-si reduce anxietatea, spune specialistul. Insa cel mai important este ca ei sa inteleaga cat de valorosi sunt pentru proiectul in care s-au implicat si cat de mult conteaza calitatea muncii lor.
"Cu cat esti mai competent in postul tau si mai compatibil cu alte posturi, cu atat vei fi mai putin afectat de o eventuala restructurare", remarca mentorul vocational. Daca angajatii simt aprecierea ta, factorul de stres dispare, iar eficienta lor creste.
Relatia cu managerii, locul doi in topul factorilor de stres
Interactiunea cu... mai mult
Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 00:00
Stresul este citat tot mai des drept unul din factorii care ne influenteaza negativ viata de zi cu zi. Ne plangem deseori de stresul de la serviciu sau din viata personala, iar medicii ne sfatuiesc in mod curent sa-l evitam pentru a preveni probleme de sanatate.
Insa ritmul tot mai rapid al existentei din secolul XXI, cantitatea tot mai mare de informatii pe care trebuie sa o filtram zilnic, lipsa de timp dedicat relatiilor personale si presiunea de a fi competitivi intr-o societate care nu si-a revenit inca din criza economica isi lasa amprenta, in continuare, asupra vietii cotidiene, pe care ajungem sa o percepem, astfel, drept o lupta.
Cum poti iesi castigator din infruntarea cu stresul in 2014 sau cum poti chiar sa-l transformi in aliatul tau, vei afla in acest articol Business24 de la psihoterapeutii Valentin Radu Arsene si Alexandra Mirica.
Ce este, de fapt, stresul
Practic, stresul nu reprezinta altceva decat o forma de raspuns psiho-fiziologic, cu scop adaptativ la stimulii stresori externi sau interni, ne spune psihoterapeutul Valentin Radu Arsene.
Avem tendinta sa ne gandim la stres ca la ceva negativ, insa nu trebuie sa pierdem din vedere ca, intr-o masura tolerabila, stresul este normal si chiar necesar, stimulativ, deoarece viata reala nu este liniara, ci dinamica, permanent afectata de schimbari la care trebuie sa ne adaptam.
Putem vorbi astfel de doua tipuri de stres: pe de-o parte distresul, caracterizat prin trairi negative... mai mult
Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 00:00
Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat miercuri ca oficialii institutiei nu vor ezita "sa pice" banci in testele de stres, BCE fiind hotarata sa isi demonstreze vigilenta in calitate de supraveghetor al banciilor.
"Trebuie ca unele banci sa nu treaca. Daca trebuie sa pice, vor pica. Nu exista nicio indoiala", a afirmat Draghi la Frankfurt, intr-un interviu la televiziunea Bloomberg, dupa ce BCE a publicat planul de verificare a bancilor.
BCE va evalua, in trei etape, soliditatea sectorului bancar al zonei euro, ca preconditie de preluare a supravegherii acestuia, anul viitor.
Institutia de la Frankfurt a confirmat miercuri ca testul asupra calitatii activelor bancilor va presupune standarde mai stricte privind ratele de adecvare a capitalului. Astfel, pentru a primi "nota de trecere", bancile ar trebui sa aiba o rata de adecvare a capitalului de cel putin 8%. Mecanismul de evaluare a capitalurilor va fi de asemenea mai strict, in conformitate cu criteriile Basel III.
Evaluarile vizeaza cele mai mari 128 de banci din zona euro.
"Testul este credibil intrucat obiectivul final este restabilirea sau intarirea increderii sectorului privat in soliditatea bancilor, in calitatea bilanturilor lor contabile. Acesta este obiectivul final, de a avea bani din sectorul privat care sa intre in industria bancara", a aratat Draghi.
Joerg Asmussen, membru in board-ul BCE, a declarat in aceasta luna ca este a treia si ultima sansa de a restabili... mai mult
Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 19:38
Testul de stres realizat de BNR arata ca solvabilitatea in sistemul bancar ar scadea cu patru puncte, la 10,8% in iunie 2015, in conditiile deprecierii leului cu peste 20% si o crestere economica negativa in anii urmatori, dar un numar restrans de banci mici ar avea nevoie de capital suplimentar.
Cel mai recent exercitiu de testare la stres a solvabilitatii efectuat de catre BNR a acoperit o perioada de doi ani, din trimestrul al treilea al acestui an pana la jumatatea anului 2015 si a avut la baza un scenariu macroeconomic advers caracterizat de o depreciere puternica si persistenta a monedei nationale (peste 20% in raport cu moneda euro), pe fondul unei cresteri economice negative, al unei cresteri semnificative a costurilor de finantare, al unui climat extern caracterizat de recesiune in zona euro, precum si de o depreciere graduala a monedei euro in raport cu dolarul american.
Datele sunt incluse in asupra Stabilitatii Financiare publicat luni de Banca Nationala a Romaniei, a carui forma finala a fost aprobata in sedinta CA al BNR din 17 octombrie 2013, iar analizele au fost realizate folosind informatiile disponibile pana la 10 octombrie 2013.
"Rezultatele exercitiului arata mentinerea unui nivel adecvat al capitalului in conditiile scenariului, in pofida unei scaderi semnificative a indicatorului de solvabilitate. Astfel, la finele perioadei analizate, indicatorul de solvabilitate ar scadea cu aproape patru puncte procentuale (de la 14,7% in iunie 2013 la... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 17:49