Alex Circei, antreprenorul Ironman: Calatoresc prin prisma sportului si a afacerii pe care o conduc

Sambata, 29 August 2015, ora 00:00
6407 citiri
Alex Circei, antreprenorul Ironman: Calatoresc prin prisma sportului si a afacerii pe care o conduc
Foto: Alex Cîrcei (Arhiva personala)

Alex Circei dezvolta, de la carma companiei Copimaj, solutii integrate pentru o multime de mari magazine din comertul online romanesc. In timpul liber, insa, se antreneaza pentru cea mai dificila competitie sportiva: Ironman.

A ales sa fie un manager "altfel", care nu se inchide in biroul sau pentru a se dedica 100% afacerii.

Incepand de anul trecut se antreneaza de minim doua-trei ori pe saptamana, iar de trei luni se antreneaza aproape in fiecare zi.

"In ultima luna am facut doua sau chiar trei antrenamente pe zi", povesteste Alex Circei despre antrenamentele sale pentru urmatorul IronMan, care va avea loc in Tara Galilor.

Despre cat de populara e aceasta competitie in Romania, ce costuri implica participarea si ce destinatii turistice ii poate aduce in cale o astfel de pasiune, vorbeste Alex Circei, CEO Copimaj, intr-un interviu acordat Business24.

Cat de populara este competitia Ironman in Romania?

Nu cred ca este o competitie foarte populara in Romania. Probabil ca sunt mai putin de 200 de oameni din Romania care au terminat aceasta competitie pe distanta Ironman.

Ironman este un brand ce a inventat acest timp de competitie, 3.8 km de inot, 180 km de bicicleta si 42 km de alergare cu termen limita de la 15 la 17 ore, in functie de nivelul de dificultate.

In Romania, acesta competitie nu este reprezentata oficial insa exista o companie ce organizeaza la Oradea Xman pe distanta Ironman.

Care este obiectivul dumneavoastra in aceasta competitie?

Cand voi duce la bun sfarsit competitia, voi fi al 157-lea roman care a terminat o competitie pe distanta Ironman.

Cine v-a aprins pasiunea pentru acest tip de competitie?

Inca din copilarie cand am facut sport de performanta (rugby) aproape 5-6 ani si iubeam foarte mult antrenamentele de anduranta, astfel ca in urma cu 3 ani m-am inscris la maratonul Bucuresti (42 km de alergare).

Am fost surprins sa termin cu un timp bun de 4 ore si 15 minute iar anul urmator, fiind inspirat de blogul lui Andrei Rosu, am luat decizia sa particip la Ironman Wales.

Ce costuri si efortui implica participarea la un astfel de eveniment sportiv?

Triathlonul este un sport destul de costisitor ce presupune o taxa de participare in jur de 400 - 500 euro, cazare, nutritie, echipament.

Pentru inceput, aceste echipamente ajung undeva pe la 7.000 - 8.000 lei iar pentru un atlet amator de nivel mediu cred ca este undeva la 15.000 - 20.000 lei.

In cei trei ani, apreciez ca am investit in jur de 10-15.000 euro.

Asadar, nu este pentru prima data cand participati la o competitie sportiva atat de solicitanta. Ne puteti impartasi si alte astfel de experiente?

Nu este pentru prima data cand particip la o astfel de competitie. In 2013 am participat pentru prima data la acesta competitie si am reusit sa parcurg aproape jumatate.

Am terminat proba de inot si jumate din proba de ciclism iar anul urmator (2014) am terminat in prima parte a anului un trialton pe distanta Half-Ironman in Abu Dhabi.

Spre sfarsitul anului trecut am participat la Ironman Wales si am fost nevoit sa renunt la proba de inot.

Nu am renuntat, iar dupa doua saptamani am parcurs de unul singur aceasta distanta: 3.8 km de inot la piscina Radisson, 180 km spre Ploiesti si o tura de Snagov si 7 ture de Herastrau in aproape 14 ore.

Ce v-a terminat sa fiti "un altfel de antreprenor", unul care nu sta toata ziua in birou ci vrea o viata fara probleme de sanatate si un nivel echilibrat de stres?

Obiectivul meu in antreprenoriat este de a face din compania mea un lider la nivel global. Personal, imi doresc sa fac lucruri pe care nu le face toata lumea si astfel am gasit un sport destul de nisat in lume.

O alta pasiune a dumneavoastra este calatoria. Care sunt cele mai frumoase locuri din lume pe care le-ati vizitat si ce ati invatat de acolo?

Calatoresc prin prisma sportului sau afacerii pe care o conduc.

Nu am avut o vacanta de cand am inceput (in urma cu 8 ani) insa pentru activitatile sportive am avut placerea sa vizitez Abu Dhabi (UAE) si Pembrokeshire (Tara Galilor) iar pentru afaceri am vizitat San Francisco (Statele Unite ale Americii), Londra (Marea Britanie), Istanbul (Turcia) & Franta.

Cum reusiti sa impacati succesul in afaceri cu sportul si calatoriile?

Nu vad calatoriile ca pe un scop ci mai degraba, ca pe o necesitate. Imi propun sa ma deplasez oricand oriunde imi doresc.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Alex Circei CEO Copimaj, #antrenamente IronMan, #manager IronMan , #Manageri