8 lucruri pe care bebelusii le fac inca de cand sunt in burtica mamicii

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 14:07
3125 citiri
8 lucruri pe care bebelusii le fac inca de cand sunt in burtica mamicii
Foto: Shutterstock.com

Da, ati citit bine. Bebelusii fac 8 lucruri pe care nu ai fi crezut inca de dinainte de nastere.

Cine ar fi crezut? Daca aveati impresia ca nu fac altceva decat sa manance, sa doarma si sa dea cand si cand din picioruse, aflati ca va inselati. Veti ramane surprinsi cand veti afla ce mai fac bebelusii in burtica mamicii.

1. Bebelusii plang

Primul planset nu apare la nastere, asa cum se crede. Potrivit unui studiu realizat in 2005, se pare ca fatul invata sa isi exprime nemultumirea printr-un planset silentios, chiar inaintea implinirii a 28 de saptamanii in burtica mamei. In urma unor ecografii, savantii au reusit sa identifice si cum arata cand fatul plange: scoate limba, deschide gura, respire neregulat si isi schimonoseste chipul. Aproape ca un bebelus!

2. Bebelusii isi formeaza primele preferinte culinare

Primele preferinte culinare ale celui mic sunt influentate de alimentele pe care mamica le consuma in timpul sarcinii.

3. Bebelusii reactioneaza la stres

Potrivit unui studiu realizat in 2014, fetii resimt si reactioneaza la tensiunile emotionale ale mamei inca din timpul sarcinii si isi misca mana stanga pe fondul stresului la care este supusa mama. Reactia apare in special intre 24 si 36 de saptamani de sarcina.

4. Bebelusii zambesc

Zambesc, alteori se stramba. Totusi, cercetatorii nu au putut elucida motivul pentru care fac diverse grimase.

5. Bebelusii sughita

Sughiturile apar inca din primul trimestru de sarcina, dar sunt resimtite de mamici mult mai tarziu, cand fatul creste. Sunt asemanatoare cu niste lovituri scurte si sacadate, care se repeta in timpul celor noua luni in care viitoarele mamici gazduiesc bebelusul in pantec. Desi nu se cunosc cauzele exacte ale acestor reactii, specialistii sustin ca apar pe fondul contractarii diafragmei din timpul respiratiei, cand fatul inghite lichid amniotic.

6. Bebelusii au reflexe si reactioneaza la stimuli sonori

Pe masura ce creierul, urechile si ochii incep sa i se formeze, bebelusul din burtica ta va fi foarte atent si va tresari instantaneu la tot ce misca si aude in jurul lui.

7. Bebelusii isi sug degetul

Suptul degetelului apare inca din timpul petrecut de bebelus in burtica mamei si are acelasi rol ca dupa nastere: de calmare.

8. Bebelusii casca frecvent in burtica mamei

Fie pentru ca este prea somnoros, fie pentru ca simte nevoia, fatul casca adesea in burtica ta. Este un fenomen a carei cauza este inca neexplicata de specialisti, dar care se pare ca face parte din procesul normal de dezvoltare a copilului.

#bebelus burta mamica, #gesturi bebelus sarcina, #lucruri nestiute bebelusi , #Viata de familie