Romania ramane totdeauna o tara atractiva pentru turisti, iar acestia au numeroase motive sa vina si sa viziteze tara noastra.
Astfel, cei care vor sa mearga in calatorii in Europa in aceasta vara pot alege dintre tari precum Italia, Franta, Spania, Marea Britanie sau Germania, insa Romania ramane totdeauna un loc care poate fi luat in calcul de turisti, noteaza site-ul de turism Argophilia.
Sursa citata reda o lista cu 5 "motive stelare" pentru a vizita Romania in anul 2016.
Doi romani invita strainii la agricultura bio in Cheile Nerei: Turism ecologic si gratuit
Tara noastra ofera toate atractiile pe care celelalte tari europene le au - rezervatii naturale precum Delta Dunarii, munti, plaje, castele, o cultura bogata, orase intinse si o bucatarie unica.
Fermecatoarea Transilvanie
Toata lumea stie despre Transilvania, din filme, carti sau de la televizor, iar legenda lui Dracula a devenit faimoasa. Satele, muntii, orasele de poveste si istoria magnifica a locului ...citeste mai departe despre "Cinci motive pentru a vizita Romania in 2016" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Mai 2016, ora 20:49
Colosseumul s-a dotat cu o noua atractie turistica si istorica: o platforma mobila din lemn, similara celei folosite in Antichitate pentru a ridica fiarele salbatic in arena, gratie subventiilor unei case de productie de film americane.
In subteranele celui mai mare amfiteatru din antichitate construit de Imperiul Roman (188 de metri pe 156 si cu o inaltime de 48,5 metri) aceasta platforma elevatoare face oficiu de masina a timpului. Casa de productie americana Providence Pictures, care va realiza documentarul intitulat "Colosseum-Roman death trap", a finantat proiectul, relateaza sambata AFP.
Potrivit lui Francesco Prosperetti, responsabil al bunurilor culturale din Roma, la Colosseum oamenii veneau sa admire un spectacol total, de la luptele gladiatorilor cu fiarele salbatice si pana la bataliile navale, gratie unui sistem ingenios care ...citeste mai departe despre "Noua atractie turistica la Colosseum: In Antichitate aducea fiarele salbatice in arena" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 06 Iunie 2015, ora 18:17
Un top al destinatiilor incredibile, dar de care putini au auzit, include si Romania, prin Salina Turda, de care din ce in ce mai multi straini se indragostesc.
Salina Turda, laudata de The Telegraph: Udrea spune ca e meritul ei
Business Insider a realizat o lista cu 35 de "nestemate" din tari ca Romania, Polonia, Italia, Grecia, Norvegia, SUA, Filipine, Columbia, Namibia, Zambia si Zimbabwe.
Referitor la Salina Turda, publicatia aminteste ca aceasta se afla in Transilvania, fiind o atractie turistica populara inca din anii '90. Gazetarii mentioneaza ca in interiorul salinei din secolul XVII se afla si un amfiteatru, dar si un carusel.
Foto: Flickr/Schoko Chantallle
Noua Zeelanda este si ea prezenta in top cu un parc vulcanic, Wai-O-Tapu, ce pare extraterestru. Aici noroiul fierbe, iar apa bogata in minerale capata nuante verzi, oranj si aurii.
Foto: Flickr/Florian Bugiel
Odata ajuns in China, provincia Shaanxi, se impune o ascensiune pe muntele ...citeste mai departe despre "Romania, inclusa intr-un top al destinatiilor "incredibile", dar de care putini au auzit (Galerie foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Mai 2015, ora 12:11
Romanii cunosc mai putin de 40% din atractiile tarii si sunt foarte multe locuri turistice amenajate in ultimii ani despre care nu se stie prea multe, a declarat luni ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, la targul de turism World Travel Market de la Londra.
"Ardealul este zona cea mai promovata, datorita printului Charles. Problema mea este sa se promoveze si celelalte zone. Dorinta mea este ca si celelalte zone, extraordinar de frumoase, cum este Maramuresul, cum este Bucovina, Delta Dunarii" , a afirmat Grapini.
Ea a spus ca constatat "cu mare dezamagire" ca romanii nu cunosc totusi locurile care s-au creat si s-au dezvoltat pentru petrecerea timpului liber si a vacantelor.
"Sunt foarte multe locuri. Nu stiu cata lume stie de Baile Figa (judetul Bistrita-Nasaud), unde exista si tratatment, si namol, nu stiu cine stie de aquapark-ul din Satu Mare, deschis anul acesta. Nu stiu cati au vizitat in ultima perioada Tusnadul, cu obiective turistice extraordinar de importante. Daca am face un chestionar, nu stiu cati ar sti de Lacul cu Muschi, cu o flora si fauna unica nu doar in Romania, unde mergi ca pe elastic pe suprafata apei. Nu stiu cati au mai fost in ultima perioada la Colibita, sa vada cat de frumos este acolo", a afirmat ministrul.
Ea a estimat ca, in medie, romanii cunosc mai putin de 40% din locurile frumoase din Romania. mai mult
Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 18:47
Cei mai multi vizitatori straini inregistrati in structurile turistice cu functiuni de cazare (hoteluri, sate de vacanta si vile), respectiv 157.039 persoane, au venit din Germania, Italia si Franta, reprezentand 20,8% din totalul celor 754.845 turisti de peste hotare, potrivit datelor referitoare la primul semestru din 2013, comunicate joi de catre Institutul National de Statistica (INS).
In perioada mentionata, la hoteluri, sate de vacanta si vile din Romania au mai poposit si 43.596 turisti din Ungaria, 41.848 - din Marea Britanie, 40.872 - din SUA, 36.039 - din Israel si 26.881 - din Austria. Din Spania si Polonia, in structurile de cazare turistica au fost inregistrate 26.606 persoane si, respectiv, 24.014.
Un clasament al celor mai atractive zone turistice situeaza pe primul loc Capitala si orasele-resedinta de judet, avand circa 583.842 vizitatori straini in hoteluri si alte unitati similare de cazare.
In hotelurile, vilele si satele de vacanta din statiunile montane s-au oprit 55.122 turisti straini, in cele aflate in statiunile balneare - 12.285, iar cazarea din zona litorala, mai putin orasul Constanta, a retinut 9.773 vizitatori de peste hotare, in prima jumatate a acestui an.
Potrivit INS, in primul semestru din 2013, la punctele de frontiera au fost inregistrate 3,458 milioane de sosiri ale vizitatorilor straini, in crestere cu 0,6% fata de perioada similara a anului trecut. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari europene (94,0%).... mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 17:29
Google a anuntat miercuri ultimele imagini disponibile in Street View, care permit utilizatorilor sa vizualizeze si sa navigheze prin imagini panoramice la nivel stradal in mult mai multe locuri din Romania decat pana acum.
Turistii romani sau straini care vor sa viziteze Romania se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focsani sau Baia Mare, pot explora strazile medievale din Sighisoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peles sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Extinderea a inceput in iulie anul trecut, cand masina si bicicleta Google au cartografiat unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara. Astfel, acoperirea Street View in Romania a fost extinsa cu sute de localitati, adaugandu-se peste 40.000 km la acoperirea initiala.
In plus fata de sute de localitati care pot fi vazute in Street View, Google dezvaluie, de asemenea, si imaginile unora din cele mai cunoscute atractii turistice din Romania. Acestea includ printre altele Ateneul Roman, Piata Sfatului din Brasov, Piata Mare din Sibiu, Muzeul National al Satului, Biserica fortificata din Cisnadie, Cheile Bicazului sau Lacul Rosu.
"Incepand de astazi, multe dintre locurile speciale din tara noastra pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View si imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare virtuala prin Muzeul... mai mult
Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 14:43
Turismul romanesc are nevoie de investitii de 10 miliarde de euro pentru a fi competitiv, a declarat, pentru Business24, Dan Matei Agathon, Presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).
Declaratia vine ca o reactie la propunerile Ministrului Turismului, Maria Grapini, care a prezentat prioritatile pentru anul acesta: turismul cultural, balnear si exploatarea resurselor minerale.
Propuneri corecte in principiu, apreciaza Agathon, insa fara investitii substantiale, statul roman nu poate intra pe harta destinatiilor turistice importante ale lumii. Parerea lui Agathon este impartasita si de consultantul in turism, Traian Badulescu, in opinia caruia Romania are foarte multe obiective turistice unice pe mapamond, dar necunoscute, din lipsa unei promovari eficiente.
"Este exclus sa ne gandim ca intr-un timp scurt vom avea un astfel de capital, dar banii pe care ii avem trebuie investiti in functie de o strategie. Daca faci o prioritizare a investitiilor si spui ca 2013 este anul turismului balnear, cultural si al exploatarii resurselor naturale, este foarte bine, dar turismul de pe litoral trebuie promovat extrem de puternic. Romania are 44% din totalul unitatilor de cazare aici. Inima turismului romanesc este litoralul", precizeaza Agathon, pentru Business24.
Maria Grapini: Turismul balnear si cultural, prioritati pentru 2013
Reprezentantul patronatelor in turism considera ca trebuie investit in primul rand in zonele unde se inregistreaza... mai mult
Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 12:21
Cotidianul britanic The Guardian recomanda, in editia electronica de sambata, o serie de obiective turistice din Romania care merita vizitate, de la "monstruozitati din perioada comunista" situate in Bucuresti, pana la biserici medievale si castele din Transilvania.
Capitala este intr-o etapa de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investitii europene, dar se pot vizita si "palatul obscen de grandios al lui Ceausescu si alte monstruozitati din perioada comunista, plus biserici medievale si manastiri", scrie The Guardian.
Cunoscuti si ca Alpii Transilvaneni, Carpatii sunt perfecti pentru catarare, excursii cu bicicleta sau schi. Romania nu duce lipsa nici de castele ca in povesti. Peles este cel mai opulent, iar Bran este casa legendarului Dracula. Hotelul de gheata, care este accesibil numai cu telecabina, are camerele, barul, restaurantul si biserica facute exclusiv din gheata.
Maramuresul este locul potrivit pentru o portie de viata rurala, cu biserici de lemn si sate pitoresti, in timp ce Transilvania are cateva orase medievale ce merita vizitate, precum Brasov, Sighisoara si frumosul Sibiu. Jurnalistii britanici recomanda si manastirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV si XVI, care prezinta scene religioase.
Delta Dunarii merita de asemenea exploatata, aceasta fiind unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa pasari.
Recomandarile cotidianului sunt incluse in articolul intitulat "The best Romania holiday ideas/... mai mult
Sambata, 31 Martie 2012, ora 17:40
Zona din comuna covasneana Reci unde in urma cu aproape zece ani s-a filmat o parte din productia "Cold Mountain", cu Nicole Kidman, ar trebui transformata intr-o atractie turistica, afirma Herman Rosner, presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Herman Rosner, a declarat, vineri, ca trebuie pus accent pe promovarea zonei din punct de vedere turistic, avand in vedere ca turismul reprezinta o alternativa a dezvoltarii durabile a judetului Covasna.
El a subliniat ca faptul ca actrita australiana Nicole Kidman ar putea promova atractiile turistice romanesti intr-un documentar care urmeaza sa fie realizat constituie o premisa in acest sens.
In acest context, el a reamintit ca o parte din scenele celebrului film "Cold Mountain", premiat cu Oscar in 2004, au fost realizate in judetul Covasna, in rezervatia naturala "Mestecanisul" de la Reci.
"Este o secventa in film cu o casuta, care a fost, din pacate, demolata. Dupa mintea mea acea casuta ar trebui refacuta", a spus Herman Rosner.
Potrivit presedintelui CCI Covasna, fostul platou de filmare ar putea astfel sa fie transformat intr-un punct de atractie turistica.
In urma cu aproximativ zece ani, o parte a filmului "Cold Mountain" s-a turnat in comuna Reci, din Covasna. Principalul decor a fost o casa din lemn, dar aceasta a fost demolata dupa incheierea filmarilor.
Actrita australiana Nicole Kidman, care a jucat rolul principal in "Cold... mai mult
Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 18:25