Deutsche Welle: Modernizarea brutala a bisericilor sasesti din Romania pe bani europeni

Luni, 31 August 2015, ora 11:07
1264 citiri
Deutsche Welle: Modernizarea brutala a bisericilor sasesti din Romania pe bani europeni
Foto: Ziare.com

Bisericile sasesti din Transilvania sunt restaurate cu brutalitate cu fonduri europene, prin proiecte controversate, inconjurate de conflicte de interese.

Luke Dale-Harris scrie, pentru Deutsche Welle, ca restauratorii sunt furiosi ca unele dintre cele mai frumoase biserici romanesti au ajuns sa fie distruse in proiecte de restaurare de milioane de euro din bani europeni. Avocatul Bisericii Evanghelice romane, Friedrich Gunesch, a fost acuzat de specialisti si jurnalistii de investigatii de coruptie, prostie si distrugerea deliberata a monumentelor istorice.

Cladirile aflate in centrul disputei nu sunt biserici normale: construite in urma cu pana la 800 de ani de o populatie vorbitoare de germana, se ridica precum castelele in mijlocul satelor. Uriase ziduri fortificate le incercuiesc si turlele lor medievale se ridica deasupra intregii regiuni. Au devenit, in ultimii ani, adevarate atractii turistice, scrie sursa citata.

In centrul Transilvaniei se afla peste 200 de astfel de ...citeste mai departe despre "Deutsche Welle: Modernizarea brutala a bisericilor sasesti din Romania pe bani europeni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurare biserici sasesti Transilvania, #restaurare biserici fonduri europene , #Stiri Administratie