Google si Microsoft s-au angajat, luni, sa retrogradeze site-urile care publica continut piratat in lista rezultatelor cautarilor, conform unui acord convenit in Marea Britanie.
Potrivit primului acord de acest tip care a avut loc vreodata, Google si Bing, motorul de cautare al Microsoft, vor cobori site-urile cu continut piratat in rezultatele cautarilor din Marea Britanie, transmite CNBC.
Acordul voluntar, referitor la un cod de practici, a fost convenit prin intermediul Biroului pentru Proprietate Intelectuala din Marea Britanie (IPO), care l-a numit "de referinta".
Operatorii motoarelor de cautare, mai ales Google, au intrat in conflict in ultima perioada cu organizatii care reprezinta detinatorii drepturilor de proprietate asupra continutului, pentru rezolvarea problemelor legate de continutul piratat.
In trecut si YouTube, detinuta de Google, a fost criticata de industria muzicala pentru nerespectarea drepturilor de copyright.
"Consumatorii cauta tot mai mult online muzica, filme, carti electronice si alte tipuri de continut. Este esential ca acestora sa li se prezinte linkuri catre site-uri legitime, nu pirat", a declarat Jo Johnson, ministru de stat in Marea Britanie pentru universitati, stiinta, cercetare si inovatie, intr-o conferinta de presa.
La acord participa si British Phonographic Industry (BPI), care reprezinta industria muzicii inregistrate, si Motion Picture Association, care reprezinta industria filmului.
Atat Bing, cat si Google... mai mult
Luni, 20 Februarie 2017, ora 16:35
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) a avertizat ca ar putea retrograda ratingurile de credit ale Romaniei, Macedoniei, Albaniei si Serbiei daca dificultatile cu care se confrunta Grecia vor afecta sistemele lor bancare.
Creditorii eleni detin "banci de importanta sistemica" in aceste state din sud-estul Europei si exista temeri ca, in eventualitatea in care Atena va iesi din zona euro, institutiile ei financiare vor da faliment, ceea ce va avea un efect de domino asupra subsidiarelor lor, transmite Reuters.
Avertisment pentru bancile grecesti, prezente si in Romania: Mai sunt sau nu protejate?
Daca in urma acestor evolutii guvernele vor trebui sa salveze bancile, vor fi afectate finantele publice si perspectivele de crestere pe termen lung deoarece bancile vor limita creditarea pentru a se mentine pe linia de plutire, apreciaza Standard & Poor's.
"Nu excludem posibilitatea sprijinului guvernelor pentru banci. Daca un astfel de sprijin substantial afecteaza ...citeste mai departe despre "Standard & Poor's ar putea retrograda Romania din cauza riscurilor din alta tara" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 19:07
Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat calificativul acordat datoriilor suverane ale Rusiei in categoria speculativa, nerecomandata investitiilor, pe fondul crizei din Ucraina, al scaderii cotatiilor petroliere si al deprecierii rublei, transmite MarketWatch.
Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la Ba1 de la Baa3, cu o treapta sub categoria recomandata investitiilor. Perspectivele asociate noului calificativ sunt negative, ceea ce inseamna ca ratingul Rusiei ar putea fi coborat din nou in perioada urmatoare.
Agentia de evaluare financiara noteaza, intr-un comunicat privind decizia de retrogradare a calificativului Rusiei, ca puterea financiara a statului se va diminua vizibil ca urmare a presiunilor fiscale si a scaderii continue a rezervelor valutare, pe fondul iesirilor de capital si a accesului limitat la pietele de capital straine.
De asemenea, creste riscul ca Rusia sa submineze, direct sau indirect, plata datoriilor externe, ca reactie la raspunsul tarilor din Vest la conflictul armat din Ucraina, potrivit Moody's.
Aceasta este a doua actiune a Moody's in privinta calificativului acordat Rusiei in mai putin de doua luni. La mijlocul lunii ianuarie, agentia a scazut ratingul Rusiei la doar un nivel deasupra categoriei "junk".
Si Standard&Poor's a retrogradat calificativul Rusiei in categoria speculativa luna trecuta, pentru prima oara in ultimii peste 10 ani, citand diminuarea flexibilitatii politicii monetare a tarii si inrautatirea... mai mult
Luni, 23 Februarie 2015, ora 10:22
Agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat calificativul acordat datoriilor suverane ale Rusiei in categoria speculativa, nerecomandata investitiilor, pe fondul crizei din Ucraina, al scaderii cotatiilor petroliere si al deprecierii rublei.
Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la Ba1 de la Baa3, cu o treapta sub categoria recomandata investitiilor. Perspectivele asociate noului calificativ sunt negative, ceea ce inseamna ca ratingul Rusiei ar putea fi coborat din nou in perioada urmatoare, transmite MarketWatch.
Agentia de evaluare financiara noteaza, intr-un comunicat privind decizia de retrogradare a calificativului Rusiei, ca puterea financiara a statului se va diminua vizibil ca urmare a presiunilor fiscale si a scaderii continue a rezervelor valutare, pe fondul iesirilor de capital si a accesului limitat la pietele de capital straine.
De asemenea, creste riscul ca Rusia sa submineze, direct sau indirect, plata datoriilor externe, ca reactie la raspunsul ...citeste mai departe despre "Moody's a retrogradat calificativul Rusiei la junk - nerecomandat investitiilor" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 22 Februarie 2015, ora 13:38
Olanda a pierdut ratingul de top de la Standard & Poor's (S&P), care a retrogradat cu o treapta calificativul tarii, de la "AAA" la "AA+", acuzand deteriorarea perspectivelor de crestere economica, si a imbunatatit la stabila perspectiva ratingului Spaniei, confirmat la "BBB-".
De asemenea, agentia a imbunatatit ratingul Ciprului de la "CCC+" la "B-".
Retrogradarea Olandei reduce la 10 numarul tarilor cu rating de top de la toate cele trei mari agentii de evaluare financiara, potrivit Bloomberg. Olanda este notata la nivelul maxim de celelalte doua agentii, Fitch si Moody's.
In zona euro, doar Finlanda, Germania si Luxemburg mai au rating triplu-A la toate cele trei agentii, iar Finlanda este singurul stat cu perspective stabile pe linie.
Imbunatatirea perspectivei Spaniei reduce sansele retrogradarii ratingului pe termen mediu. Calificata la "BBB-", Spania este pe cea mai de jos treapta a categoriei "investment grade" - active recomandate pentru investitii pe termen lung.
Evolutia costurilor de finantare ale statelor nu a fost afectata sau a evoluat contrar directiei indicate anul trecut de deciziile de rating, in 50% din cazuri pentru S&P, respectiv 56% din cazuri pentru Moody's, potrivit datelor Bloomberg.
Costul contractelor credit default swap (CDS) de asigurare a datoriei de stat a Frantei fata de riscul de default a atins un minim istoric pe 8 noiembrie, inestitorii ignorand decizia anuntata atunci de S&P, de a retrograda statul francez de la "AA+"... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 12:29
Agentia de rating Standard & Poor's a retrogradat, vineri, 34 de banci italiene, inclusiv UniCredit si Intesa Sanpaolo, prezente si pe piata romaneasca.
Principalele motive ale scaderii ratingului sunt capacitatea redusa de a-si rostogoli datoriile si profitabilitatea scazuta estimata pentru perioada urmatoare, conform mai mult
Sambata, 11 Februarie 2012, ora 11:30
Standard & Poor's a avertizat marti ca ar putea retrograda "mai multe state cu rating foarte ridicat" din randul G20 daca guvernele nu vor implementa, pana in 2015, reforme de atenuare a cresterii cheltuielilor din sistemele publice de sanatate si alte costuri induse de imbatranirea populatiei.
Mai multe state dezvoltate din Europa, precum si Japonia si Statele Unite, vor suferi in urmatorii 40 de ani cele mai importante deteriorari ale finantelor publice din cauza imbatranirii populatiei, se arata intr-un raport al S&P, preluat de Reuters.
"Cresterea persistenta a cheltuielilor din sistemele de sanatate va exercita presiuni severe asupra finantelor publice in urmatoarele decenii. Daca guvernele nu vor modifica sistemele de protectie sociala, acestea vor deveni probabil nesustenabile", considera S&P.
In absenta reformelor, S&P ar putea incepe din 2015 sa coboare ratingurile marilor economii ale lumii din cauza costurilor induse de imbatranirea populatiei, trend care ar putea conduce, din 2020, la o crestere a numarului de tari cu rating "junk", potrivit studiului prezentat de agentie.
Sistemul public de sanatate va genera probabil cele mai semnificative cresteri ale cheltuielilor in bugetele tarilor dezvoltate, care au deja costuri ridicate cu protectia sociala si situatii demografice care se deterioreaza rapid.
Spre exemplu, se estimeaza ca populatia Japoniei va scadea cu 30% pana in 2060, cand 40% dintre locuitori vor avea varste de peste 65 de ani,... mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 11:10
Agentia de evaluare financiara Fitch se asteapta ca procedura de revizuire demarata pentru ratingurile a sase state din zona euro sa se finalizeze prin retrogradari cu o treapta si chiar doua trepte, a declarat joi directorul Fitch, Ed Parker
Potrivit lui Ed Parker procedura de revizuire se va incheia pana la finele lunii ianuarie, transmite Reuters.
In cazul Spaniei, Ed Parker a precizat ca procedura de revizuire va lua in calcul recentele actiuni ale noului guvern vizand reducerea costurilor si implementarea reformelor, dar a adaugat ca "exista in continuare probleme cu finantele publice si cu activele bancare, iar piata muncii este disfunctionala".
Anterior, un alt director de la Fitch Ratings a declarat ca este posibil ca ratingul Italiei sa fie coborat cu doua trepte pana la finele acestei luni. In schimb, Fitch Ratings a anuntat ca nu va retrograda ratingul suveran al Frantei in acest an, in absenta unor socuri care sa duca la o inrautatire a situatiei din zona euro.
Luna trecuta Fitch a plasat ratingurile atribuite Belgiei, Spaniei, Sloveniei, Italiei, Irlandei si Ciprului sub supraveghere cu implicatii negative, si de asemenea a revizuit perspectiva de rating a Frantei la "negativa" de la "stabila".
O alta mare agentie de rating, Standard & Poor's, a coborat luna aceasta ratingurile mai multor state din zona euro. mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 15:12
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) ar putea anunta vineri retrogradarea mai multor tari europene, au declarat surse apropiate situatiei, insa printre tarile vizate nu se afla Germania si Olanda.
Un oficial guvernamental a afirmat ca o notificare din partea S&P circula intre guvernele din zona euro, iar retrogradarea ar fi iminenta, potrivit cotidianului american Wall Street Journal.
S&P a refuzat sa comenteze asupra unui anunt iminent pentru ratingurile din zona euro.
Potrivit unei surse guvernamentale citate de Reuters, S&P nu va retrograda vineri Germania, cea mai mare economie a zonei euro, si Olanda, o alta economie puternica a uniunii monetare.
Agentia a pus sub supraveghere in decembrie, pentru o eventuala retrogradare, 15 state din zona euro.
Printre cele 15 tari se afla toate cele sase state cu rating maxim "AAA" din zona eueo, intre care si Franta si Germania. S&P prefigureaza retrogradari cu o treapta pentru cinci tari AAA, insa ratingul Frantei ar putea fi coborat cu doua trepte. mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 17:09