BCR: Scaderea ratingului are un impact limitat

Joi, 07 Iunie 2012, ora 17:32
1454 citiri
BCR: Scaderea ratingului are un impact limitat

Scaderea ratingului BCR de catre Moody's la "Ba1" are un impact limitat, deoarece banca beneficiaza de o lichidate solida, sustinuta de o baza de depozite stabila si consistenta, de pozitia de lider de piata si de sprijinul grupului Erste, potrivit unui comunicat transmis de BCR.

"Modificarea ratingului are un impact limitat asupra BCR, intrucat banca beneficiaza de lichiditate solida, sustinuta de cea mai mare si mai stabila baza de depozite din Romania. BCR ramane liderul pietei in ceea ce priveste atragerea de depozite (crestere anuala de 2,6%) si acordarea de credite, astfel ca banca dispune de toate mijloacele pentru a sprijini cresterea economica a Romaniei", se arata intr-un scurt comunicat care prezinta pozitia bancii fata de decizia anuntata joi dimineata de Moody's.

BCR a continuat in acest an sa-si consolideze pozitia de lider, cu o cota de piata de 20% dupa active, iar portofoliul de credite a continuat sa creasca, in pofida cererii "destul de firave", precizeaza institutia.

Totodata, BCR dispune de sprijinul grupului Erste, care si-a crescut expunerea pe Romania cu aproape doua miliarde euro din martie 2009, la 8,5 miliarde euro, noteaza banca.

Moody's a coborat ratingurile BCR si Raiffeisen Bank Romania la "Ba1", in categoria investitiilor cu caracter speculativ si riscuri substantiale de credit, in cadrul unei actiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste si Raiffeisen.

Miercuri, agentia a redus ratingurile a sapte banci germane si trei din Austria, respectiv Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, din cauza riscurilor generate de expunerea pe pietele din Europa Centrala si de Est si de criza datoriilor de stat din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCR rating Moodys, #impact BCR rating Moodys, #Moodys rating banci , #Rezultate financiare