Facebook nu tine cont de critici si confirma ca nu va cenzura decat in mod exceptional publicitatea politica, chiar mincinoasa, apreciind ca revine publicului sa faca trierea, atragandu-si astfel un nou val de condamnari in plina campanie prezidentiala americana.
"Ne bazam principiile pe faptul ca oamenii pot sa inteleaga cine are vocatie sa-i conduca, sa aleaga bobul de grau de neghina si ceea ce au acestia de spus sa fie cernut si dezbatut in public", a scris joi intr-o postare pe blog directorul de produse Facebook, Rob Leathern, potrivit AFP.
"Intr-o democratie, cred ca le revine oamenilor sa decida ceea ce este credibil si nu companiilor tehnologice", afirmase in octombrie fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, prevazand totusi cateva exceptii precum cazurile de incitare la violenta.
Leathern si Zuckerberg insista amandoi asupra faptului ca, in opinia lor, nu revine unei companii private sarcina de a decide cenzurarea unuia sau altuia dintre politicieni. Ambii prefera sa propuna o "reglementare care sa se aplice intregului sector".
Facebook isi extrage esentialul veniturilor si imensele beneficii din capacitatea de a tinti in mod extrem de precis o anumita audienta, ceea ce ii determina pe candidatii la prezidentialele americane sa cheltuiasca importante sume pe reteaua de socializare, incepand cu presedintele Donald Trump.
In toamna, Facebook permisese astfel difuzarea unei publicitati politice a campaniei sale de realegere, care continea informatii... mai mult
Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 15:01
Biserica Anglicana, cuprinsa de o indoiala existentiala, va reanaliza investitiile sale in gigantii din industria tehnologiilor de varf, pentru a afla daca aceste companii (GAFA - Google, Amazon, Facebook, Apple) sunt compatibile cu credinta crestina, informeaza AFP.
Organismul de evaluare etica a investitiilor facute de Biserica Anglicana (Ethical Investment Advisory Group - EIAG) "tocmai a inceput o examinare in profunzime a politicilor sale de investitii in gigantii tehnologici, care va dura un an", a anuntat un purtator de cuvant al institutiei religioase intr-o declaratie remisa AFP.
"Sectorul tehnologiei evolueaza rapid si devine din ce in ce mai controversat. Unii estimeaza ca acest sector a adus beneficii uriase societatii, dar altii constata inconvenientele si limitele tot mai mari ale tehnologiei", a precizat acelasi purtator de cuvant.
Biserica Anglicana doreste sa afle in special daca inteligenta artificiala ar putea "dauna insasi ideii de Dumnezeu", conform unui articol publicat weekendul trecut in cotidianul The Telegraph.
EIAG va purta discutii cu "teologi, specialisti in acest sector de activitate, politicieni, asociatii civile, administratori ai unor fonduri de active" pentru a furniza apoi recomandari, care vor fi in acelasi timp "ancorate in teologia anglicana, dar si practice".
Biserica Anglicana a facut investitii de peste 8 miliarde de lire sterline in actiuni, dar si in sectorul imobiliar, printre altele, "intr-o maniera etica" si... mai mult
Marti, 24 Decembrie 2019, ora 09:00
Gigantul american Google a anuntat, miercuri, o inasprire a regulilor in materie de reclame politice, dar nu va incerca sa stabileasca veridicitatea lor decat in cazuri exceptionale.
Luand pozitie dupa Twitter, care a optat pentru o interdictie pur si simplu, si Facebook, adepta a unei mai mari tolerante in numele libertatii de expresie, Google a transmis ca "nimeni nu poate statua asupra tuturor afirmatiilor si insinuarilor politice", relateaza AFP.
"Indiferent daca e vorba de un candidat la alegerile legislative sau de plasarea unui anunt pentru mobila de birou, aplicam aceleasi reguli pentru toata lumea, nu exista nicio exceptie", a spus Scott Spencer, vicepresedinte al grupului, insarcinat cu publicitatea.
Gigantul din domeniul tehnologiei, care isi obtine din publicitate majoritatea covarsitoare a veniturilor, vrea totusi sa interzica publicarea de mesaje ostentativ false (cum ar fi o data falsa a unui scrutin sau un anunt fals privind moartea unui candidat) sau sa impiedice ca un grup ultraspecific de alegatori sa fie tinta unor mesaje false.
Aceste modificari vor fi puse in practica de saptamana viitoare in Marea Britanie, prin urmare inaintea organizarii de alegeri legislative la 12 decembrie. Masurile vor fi aplicate pana la sfarsitul anului in restul Uniunii Europene si, incepand cu 6 iunie 2020, peste tot in lume.
Motorul de cautare dominant incearca sa lupte impotriva asa-numitelor 'deep fake'-uri (fotografii sau videouri trucate hiperrealiste)... mai mult
Joi, 21 Noiembrie 2019, ora 12:35
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, nu crede ca este corect ca intr-o democratie o companie sa cenzureze politicieni sau informatii.
Zuckerberg a tinut un discurs la Washington DC, dupa saptamani de critici legate de decizia Facebook de a nu interzice publicitatea politica ce contine afirmatii false.
El a adaugat ca a luat in considerare interzicerea tuturor reclamelor politice pe platformele sale, transmite BBC.
Chiar daca ar fi sustinut aceasta idee, nu era clar unde ar fi trebuit sa fie trasa o linie, a spus Zuckerberg. In schimb, a decis ca Facebook ar trebui sa fie "de partea unei exprimari mai mari".
"Ne aflam la o alta rascruce. Putem fie sa continuam, sa sustinem libertatea de expresie, sa ii intelegem defectele, dar sa credem ca lungul drum catre un progres mai mare necesita idei care ne provoaca. Sau putem decide ca acest cost este numai temporar. Viitorul depinde de noi toti", a explicat Zuckerberg.
"In acest moment critic trebuie sa fim uniti pentru libertatea de expresie", a adaugat el.
Discursul a fost sustinut la Georgetown University din Washington DC, dupa care audienta a fost invitata sa puna intrebari. Cu toate acestea, sectiunea de intrebari si raspunsuri nu a fost transmisa public.
Evenimentul a avut loc la trei zile dupa ce s-a aflat ca incepand din luna iulie seful Facebook a gazduit cine private la mai multe dintre locuintele sale, la care a invitat jurnalisti conservatori, comentatori si cel putin un politician republican.... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 10:00
Conectarea unei cladiri la Internet pentru a gestiona de la sistemul de securitate la parcare, de la ventilatie, la incalzire, a devenit o realitate bazata pe tehnologiile digitale.
Cei mai multi proprietari de cladiri inteleg ca o infrastructura robusta sustinuta de conectivitate digitala are impact asupra satisfactiei chiriasilor. Cu toatea acestea, urmatoarea generatie de cladiri inteligente va necesita o infrastructura de tip IoT (Internetul Lucrurilor) bine proiectata.
Tehnologia digitala face cladirile inteligente
Proprietarii de cladiri au intelescat de mult are impact asupra retentiei chiriasilor si a satisfactiei ocupantilor oferirea de facilitati digitale de calitate, cum ar fi signalistica digitala, serviciile de hosting, sali de conferinte digitale, servicii de conferinta video de ultima generatie, iar cererea pentru astfel de cladiri este in crestere.
Potrivit majoritatii expertilor, urmatoarea generatie de cladiri va folosi tehnologii care se vor baza pe computere puternice, Internet in banda larga, comunicatii fara fir si sisteme informatice integrate.
Pentru a implementa in mod eficient aceste facilitati tehnologice, este necesara conectarea dispozitivelor si senzorilor IoT, iar cloud-ul devine esential. Astfel, prin adoptarea unei retele IoT, proprietarii de cladiri pot imbunatati eficienta in procesul de exploatare si respectiv creste valoarea cladirii.
Echipamentele de generatie noua, care permit managementul wireless si sunt conectate... mai mult
Joi, 05 Septembrie 2019, ora 14:06
Seful Apple, Tim Cook, cere companiilor informatice sa isi asume raspunderea pentru haosul de pe Internet, potrivit unui discurs sustinut de acesta duminica, la Universitatea Stanford.
Cook a atras atentia asupra scurgerilor de date, asupra violarii intimitatii si asupra ignorarii discursurilor de ura si stirilor false: "Pare o nebunie ca trebuie sa spuna cineva asa ceva, dar, daca ai construit o fabrica de haos, n-ai cum sa te feresti de responsabilitatea legata de acest haos".
Potrivit jurnalistilor americani, acesta este cel mai recent discurs al lui Cook dintr-o intreaga serie in care si-a prezentat perspectiva asupra securitatii datelor "criticand Google, Facebook si alte companii informatice pentru abordarea pe care o au in ceea ce priveste datele utilizatorilor si intimitatea, fara sa numeasca respectivele companii".
"Tehnologia nu schimba ceea ce suntem si amplifica tot ce suntem. Si ce e bun, si ce e rau. Problemele noastre, ca e vorba de tehnologie sau de politica, sunt probleme umane. De la Gradina din Eden pana azi, umanitatea ne-a facut probleme si tot ea ne-a scos la liman", a aratat Cook.
"Daca vom accepta ca normal faptul ca tot ce tine de viata noastra poate fi indosariat, vandut sau chiar sustras in eventualitatea unei brese informatice, atunci vom pierde mult mai mult decat date, ne pierdem libertatea de a fi umani.
Ganditi-va ce e in joc: tot ce scrieti, tot ce spuneti, tot ce va starneste curiozitatea, fiecare gand sau achizitie... mai mult
Luni, 17 Iunie 2019, ora 18:57
Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a cerut o implicare mai mare a autoritatilor competente in reglementarea Internetului.
Liderul celei mai mari retele sociale din lume a transmis ca isi doreste implementarea unor masuri care sa opreasca posarea si distribuirea continutului periculos in mediul online.
De asemenea, in editorialul publicat in Washington Post, el a abordat si rolul important pe care Internetul a ajuns sa il aiba in alegeri. De asemenea, a vorbit si despre protejarea intimitatii utilizatorilor, precum si despre portabilitatea datelor personale.
"In fiecare zi decidem ce fel de continut este daunator, ce fel de continut este o reclama politica si cum putem preveni atacurile cibernetice sofisticate. Aceste lucruri sunt importante pentru ca cei din comunitate sa fie in siguranta. Insa daca ar fi sa incepem de la zero, nu le-am cere companiilor sa faca aceste judecati singure. Adesea, leguitorii imi spun ca avem o putere prea mare asupra libertatii de exprimare. Si, sincer, sunt de acord cu ei", a explicat Mark Zuckerberg, citat de The Independent.
Seful Facebook a mai spus ca procesul prin care se decide daca o reclama este politica nu a fost intotdeauna de incredere.
"Sistemele noastre ar putea sa fie mai eficiente daca ar exista reglementari care sa verifice actorii politici. (...) Credem ca legislatia ar trebui actualizata pentru a reflecta realitatea amenintatilor cu care ne confruntam si, totoata, sa stabileasca niste reglementari unitare... mai mult
Duminica, 31 Martie 2019, ora 20:26
Americanii nu stau pe ganduri si au creat o structura speciala a FBI, care sa spioneze tot ce misca pe Internet.
Aceasta ar fi un fel de politie a Internetului, dupa cum arata Russia Today. Ea se numeste Domestic Communications Assistance Center, detaliile legate de activitatea structurii fiind tinute secrete.
Agentiile guvernamentale americane incearca de ceva timp sa aiba acces la informatiile din calculatoarele utilizatorilor din SUA. Este greu de obtinut acordul firmelor care ofera servicii de Internet, dar FBI-ul incearca, prin aceasta metoda, sa obtina ceea ce vrea printr-o "scurtaturaˮ.
Sunt vizate inclusiv convorbirile purtate pe Skype, precum si mesajele pe care oamenii si le transmit prin intermediul acestei retele.
Citeste mai multe despre Organizatia secreta a FBI-ului: Politia Internetului pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 26 Mai 2012, ora 15:30
Viitorul in online suna "periculos" pentru internauti. Pasapoarte digitale, crima cibernetica la "tot pasul" si o politie a internetului, asa arata viitorul online vazut de expertul rus, Eugene Kaspersky."Nu putem elimina criminalitatea cibernetica la fel cum nu putem elimina huliganismul din fotbal", a precizat CEO-ul companiei Kasperksy, Eugene Kaspersky, potrivit EUObserver.com.
Kaspersky a recunoscut ca programul sau nu poate oferi securitate completa pentru utilizatorii de internet, dar sustine ca multi care se afla in spatele ecranului unui calculator, chiar si cei foarte bine pregatiti, pot deveni victime ale unui malware.
Antrenat la sfarsitul anilor 1980 la un institut de informatica si criptografie, co-sponsorizat de ministrul rus al apararii si apoi agent secret KGB, Kasperski adora sa faca comentarii ironice la adresa cyber criminalitatii.
"In ultimii 5 ani am asistat la o <<epoca de aur>> pentru cyber criminali. Acestia au masini scumpe si proprietati de valoare, cel putin cei care au fost prinsi si despre care stim. Ei nu o vad ca pe o crima. Citesc adesea blogurile lor unde spun ca de obicei vizeaza persoane din afara tarii, ceea ce inseamna ca profiturile sunt un fel de <investitii> in economia locala", a glumit acesta.
In ceea ce priveste atitudinea guvernului rus cu privire la criminalitatea cibernetica, Kaspersky a precizat ca guvernul rus are in vedere gazele si petrolul.
"Ei nu au ca principala tinta criminalitatea cibernetica.... mai mult
Luni, 20 Iunie 2011, ora 12:23