Hackeri din Romania, arestati de Europol

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 20:30
1077 citiri
Hackeri din Romania, arestati de Europol
Foto: Ziare.com

Fortele de politie au retinut, in Franta, Norvegia si Romania, 12 persoane suspectate ca au comis diverse infractiuni cibernetice folosindu-se de programe malware de tip troian, a anuntat luni Oficiul European de Politie (Europol).

Coordonata de Europol, operatiunea, la care au participat noua tari, s-a desfasurat in primele doua saptamani ale lunii decembrie, transmite AFP. In cadrul operatiunii, au fost realizate numeroase perchezitii, care au dus la confiscarea de calculatoare si la inchiderea unor conturi de Internet, a precizat Europol intr-un comunicat.

"Infractiunile comise online raman o provocare urgenta si tot mai dificila", a subliniat Wil van Gemert, director-adjunct de operatiuni al Europol, citat in comunicat.

Cei 12 suspecti, in principal adolescenti sau tineri adulti, sunt acuzati ca au folosit programe malware pentru a colecta date bancare si pentru a realiza tranzactii financiare frauduloase.

Suspectii arestati in Romania ar fi comis atacuri cibernetice ...citeste mai departe despre "Hackeri din Romania, arestati de Europol" pe Ziare.com

#hackeri arestati Romania, #Europol arestari Romania, #Europol hackeri Romania , #Stiri Internet