Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca in scurt timp va exista un sistem de plata automatizat si informatizat in toate parcarile, municipalitatea demarand o procedura de achizitie in acest sens.
Edilul a spus ca este necesar sa se renunte la sistemul "invechit, depasit de a taxa parcarea" si considera ca trebuie folosite "solutii smart".
"Cred ca este momentul ca in Bucuresti sa punem punct acestui sistem invechit, depasit de a taxa parcarea, cu un bon care nu stim unde ajunge, daca este sau nu este fiscalizat.
Intotdeauna ne plangem ca nu sunt suficienti bani pentru a construi alte parcari. Daca am folosi solutiile smart, am avea ceea ce ne dorim", a spus primarul Firea, in cadrul simpozionului international GeoPreVi 2017 "Solutii inteligente pentru o proprietate sigura si valoroasa", organizat de Facultatea de Geodezie a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.
Firea a declarat ca municipalitatea a demarat o procedura pentru un sistem de plata automatizat si informatizat in toate parcarile, conform unei hotarari a Consiliului General.
Dispar chioscurile RATB?
Primarul Capitalei a amintit si de inlocuirea chioscurilor pentru emiterea si reincarcarea cardurilor RATB cu un sistem e-ticketing, prin montarea de automate, pentru care consilierii generali si-au dat acordul de principiu in sedinta din 30 august, precum si de promisiunea facuta in campania electorala referitoare la implementarea unui sistem de paza si supraveghere in toate... mai mult
Joi, 14 Septembrie 2017, ora 13:47
Primaria Municipiului Bucuresti va revizui "Planul Urbanistic General al Municipiului", pentru care a semnat un contract in valoare de 35,225 milioane lei (circa 7,83 milioane euro), care a fost atribuit unei asocieri a carei lider este Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".
Prin acest contract, PMB a achizitionat servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica.
Din asocierea de firme care a castigat acest contract, pe langa Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii de Arhitectura si Urbanism, mai fac parte firmele Arnaiz Arquitectos SLP, Aecom Ingenieria, Intergraph Computer Services, Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica si Synergetics Corporation.
Anunt de atribuire a fost publicat pe 11 octombrie 2013.
PUG al Municipiului Bucuresti, proiect de o mare complexitate
Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti este, se arata in raportul primarului Sorin Oprescu, un proiect de o mare complexitate, care va avea ca finalitate trasarea directiilor de dezvoltare spatiala a Capitalei (in palier strategic) pentru un orizont mediu de timp si, totodata, elaborarea regulamentului local de urbanism (in palier operational) pentru intregul teritoriu administrativ al orasului. De asemenea, este deosebit de... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 13:27
Conceptul strategic Bucuresti 2035, prezentat joi de catre specialistii de la Institutul de Arhitectura, prevede parcaje supraetajate, construirea de noi parcuri (Ferentari, Vacaresti si Lacul Morii), extinderea metroului in zonele aglomerate ale Capitalei, centrul Capitalei va deveni exclusiv pietonal, iar cladirile monument istoric vor fi puse in valoare.
Vor fi construite trenuri de mare viteza si autostrazi, ce vor facilita legatura intre Capitala si orasele resedinta de judet ale tarii, iar pe raurile din vecinatate se vor amenaja mici porturi.
"Bucurestiul ofera aproape 30% din PIB-ul Romaniei. Este evident ca daca nu vom profita de lucrul acesta, vom pierde din competitivitate si vom fi eliminati de pe piata europeana, la un moment dat, pentru ca nu putem sa ne folosim de aceasta oportunitate, care este statutul de pol regional al Bucurestiului", a declarat arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.
Un aeroport in zona de sud a Capitalei ar putea ajuta la dezvoltarea acestei regiuni
In opinia sa, un aeroport in zona de sud a Capitalei ar putea crea aceasta deplasare spre sud a dezvoltarii, "pentru ca, operatiunea centrul civic din perioada comunista a lasat partea de sud a Capitalei intr-o subdezvoltare, o lipsa de conectivitate, iar aceste proiecte incearca sa refaca aceste lucruri, fara a crea mari proiecte de axe sau de demolari, ci mici interventii care sa refaca unitatea zonei centrale la Bucuresti si a favoriza, intr-un fel, deplasarea... mai mult
Joi, 08 Decembrie 2011, ora 21:30
Din 2012, bucurestenii vor putea traversa orasul cu telegondola, din nordul in estul Capitalei in doar 25 de minute, conform Mediafax.Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secunda, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe ora, de cinci ori mai mult decat incape intr-un autobuz.
Intregul traseu al telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, cu sase statii, sau se va putea parcurge fara oprire. Distanta intre doua telecabine va fi de 120 de metri, ceea ce inseamna un timp de asteptare in statie de aproximativ un minut.
Arhitectul Liliana Solon, consultant in cadrul societatii Kasol Group, firma care se ocupa cu elaborarea Planului de Urbanism Zonal al traseului telegondolei, a declarat pentru gandul ca inaltimea cea mai mare la care se va circula va fi de 85 de metri.
"Inaltimea va fi variabila. Se va pleca de la nivelul solului si se va ajunge pana la o inaltime de 85 de metri. In medie se va circula cam la 50 de metri inaltime. Telegondola va opri in sase statii. Acestea vor fi in Pantelimon, in vecinatatea hypermarketului Cora, la Heliade intre Vii, in parcul Plumbuita, pe Barbu Vacarescu, pe Aviatorilor si la Casa Presei".
In fiecare statie se vor amenaja locuri de parcare si vor exista spatii pentru servicii. Telegondola va traversa salba de lacuri Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si va ajunge in Herastrau. mai mult
Joi, 16 Iunie 2011, ora 10:16
In cateva zile, va fi reluata licitatia pentru Planul Urbanistic General (PUG) al Bucurestiului, dupa ce procedura ce trebuia sa aiba loc la 23 martie a fost anulata in urma unor contestatii, a declarat arhitectul-sef al Capitalei, Gherorghe Patrascu, conform NewsIn. El a spus ca, dupa terminarea licitatiei, viitorul PUG va fi gata in 36 de luni. Pana atunci, anul viitor, va fi finalizata strategia de dezvoltare a Capitalei pana in 2035, strategie care va costa bugetul municipalitatii 200.000 de euro, a precizat Patrascu, dupa intalnirea grupului de specialisti care lucreaza la "Conceptul Strategic Bucuresti 2035".
Strategia pana in 2035 isi propune sa aiba alte obiective decat cea adoptata de municipalitate in 1999, care va avea drept orizont anul 2025, au spus arhitectii prezenti la intalnire.
Profesorul Liviu Ianosi, de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", a spus ca Bucurestiul, dupa adoptarea PUG si a strategiei din 1999, a cunoscut o dezvoltare de 2-2,5 ori mai mare decat restul tarii, insa aceasta nu s-a vazut in calitatea vietii, ci in dezvoltarea imobliara.
"S-a creat o bula imobiliara care a plesnit in Bucuresti dupa 2009", a mai spus Ianosi, in opinia caruia consecinta dezvoltarii neechilibrate a Bucurestiului a fost o economie cu competitivitate redusa.
PUG cuprinde analiza, reglementarile si Regulamentul Local de Urbanism pentru intreg teritoriul administrativ, atat din intravilan, cat si din extravilan. Altfel spus, PUG impune regulile dupa... mai mult
Luni, 16 Mai 2011, ora 15:35