Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consilierii Capitalei au aprobat hotararea privind terenul vizat de viitorul pasaj Baneasa

Consilierii Capitalei au aprobat hotararea privind terenul vizat de viitorul pasaj Baneasa

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, luni, trecerea unei suprafete de 5.700 de metri patrati de teren, din domeniul public al Capitalei in domeniul public al statului, in folosul lucrarilor de construire a pasajului Baneasa. Proiectul de hotarare privind terenul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CGMB la insistentele consilierilor PNL, dupa ce el nu fusese supus la vot la precedenta sedinta.


Trecerea celor 5.700 de metri patrati in domeniul public al statului era necesara pentru urgentarea lucrarilor la pasaj, in conditiile in care proiectul aferent acestora este in grija Ministerului Transporturilor.


Pe 19 august, premierul Calin Popescu Tariceanu , ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, si edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, au inspectat, impreuna, lucrarile la viitorul pasaj din zona Baneasa.


Cu acest prilej, Oprescu a promis, pe langa trecerea terenului de 5.700 de metri patrati in domeniul public al statului, si elaborarea unui plan urbanistic zonal (PUZ), necesar pentru schimbarea destinatiei zonei respective si pentru taierea copacilor, precum si prelungirea avizelor de constructie a pasajului subteran Baneasa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2541 ori