Pepiniera Tei Toboc din Capitala se transforma in blocuri de 45 etaje

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 15:40
2461 citiri

La Agentia de Mediu a Municipiului Bucuresti exista o solicitare privind defrisarea totala a pepinierei Tei Toboc, in suprafata totala de 34 hectare, unde investitorii imobiliari vor construi mai multe turnuri, dintre care unele cu 45 etaje, a declarat, marti, vicepresedintele Eco Civica, Dan Trifu, citat de NewsIn.

"Investitorii au toate avizele necesare, plan urbanistic aprobat, planuri de detaliu aprobate de Primaria sectorului 2, avizul Agentiei de Mediu fiind, practic, ultimul necesar inainte de inceperea lucrarilor", a precizat Trifu.

Planurile urbanistice pentru viitoarele constructii prevad 30% spatiu verde, potrivit vicepresedintelui Eco Civica.

"Planurile urbanistice aprobate de edilii bucuresteni prevad, conform reglementarilor legale, 30% spatiu verde pentru fiecare constructie, dar sunt numeroase cladirile din alte zone care nu au nici cinci metri patrati de spatiu verde, iar nimeni nu verifica, nimeni nu ia masuri", spune Trifu. El a dat ca exemplu strada Polona, unde sunt cladiri de birouri fara niciun arbore plantat imprejur.

"De cand a venit Gheorghe Patrascu arhitect-sef al Bucurestiului, orasul s-a deteriorat mult din punct de vedere al zonelor verzi", a completat presedintele asociatiei Eco Civica, Nicolae Radulescu Dobrogea.

Reprezentantii mai multor organizatii neguvernamentale au declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca arhitectul-sef al Capitalei si comisia de urbanism numita de primarul general Sorin Oprescu au un rol important in degradarea urbanistica a Capitalei.

Organizatiile neguvernamentale dau ca exemplu proiectele incluse pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de miercuri, 30 septembrie, cand ar urma sa fie supuse la vot 54 de planuri urbanistice, dintre care 36 au avizul comisiei de urbanism a lui Oprescu, iar alte sapte au primit reavizari de la aceeasi comisie.

Reprezentantii societatii civile
mai spun ca, in cele 54 de planuri urbanistice, suprafata totala construita este cu 478.116 metri patrati mai mare decat limita prevazuta in Planul Urbanistic General (PUG). ONG-urile sustin ca, astfel, investitorii imobiliari au primit un cadou de 239 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tei, #toboc, #capitala, #blocuri, #turnuri, #imobiliare , #stiri Sorin Oprescu