Firea vrea sa ii aprobe blocurile lui Borcea de pe malul lacului Tei

Marti, 28 Aprilie 2020, ora 08:29
865 citiri
Firea vrea sa ii aprobe blocurile lui Borcea de pe malul lacului Tei
Foto: Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ar putea aproba, in sedinta de joi, un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) referitor la construirea unui ansamblu rezidential cu inaltimea maxima de 14 etaje pe malul lacului Tei.

"Se aproba Planul Urbanistic Zonal - Soseaua Petricani nr. 5A, sector 2", prevede proiectul de hotarare. Terenul are o suprafata totala de aproape 26.500 mp, fiind proprietatea privata a unor persoane fizice.

Cu alte cuvinte, administratia Firea vrea sa le ceara consilierilor generali girul pentru a permite unor oameni de afaceri - printre care Elena Borcea si Violeta Calin (mama si sora lui Cristian Borcea - n.red.) - sa construiasca, la 30 de metri de malul lacului Tei, mai multe blocuri inalte. Fiecare dintre aceste blocuri ar urma sa aiba - potrivit documentatiei de urbanism postata in dezbatere publica - doua subsoluri si 14 etaje.

Conform avizului arhitectului-sef al municipiului Bucuresti, Stefan Dumitrascu, prin acest PUZ se propune ca procentul maxim de ocupare a terenului sa fie de 45%, iar retragerea minima fata de malul lacului, de 30 de metri. Regimul maxim de inaltime prevazut este 2S+P+14E.

Conform Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, aprobat cu hotararea CGMB nr. 269/2000 (cu modificarile si completarile ulterioare), imobilul este situat in M2 - subzona mixta cu cladiri, ce are regim de construire continuu sau discontinuu si inaltimi maxime de P+14.

Reamintim ca omul de afaceri Cristian Borcea a fost condamnat in doua dosare la o pedeapsa totala de 7 ani si 6 luni, pentru fapte de coruptie. A fost inchis de doua ori. In prezent, e in libertate. ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa ii aprobe blocurile lui Borcea de pe malul lacului Tei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blocuri Bucuresti Lacul Tei , #Stiri Administratie