Bucurestenii vor plati 8 milioane de euro pentru revizuirea Planului Urbanistic. Vezi cine a castigat licitatia

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 13:27
2502 citiri
Bucurestenii vor plati 8 milioane de euro pentru revizuirea Planului Urbanistic. Vezi cine a castigat licitatia
PUG al Bucurestiului a expirat

Primaria Municipiului Bucuresti va revizui "Planul Urbanistic General al Municipiului", pentru care a semnat un contract in valoare de 35,225 milioane lei (circa 7,83 milioane euro), care a fost atribuit unei asocieri a carei lider este Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

Prin acest contract, PMB a achizitionat servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica.

Din asocierea de firme care a castigat acest contract, pe langa Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiza si Consulting al Universitatii de Arhitectura si Urbanism, mai fac parte firmele Arnaiz Arquitectos SLP, Aecom Ingenieria, Intergraph Computer Services, Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica si Synergetics Corporation.

Anunt de atribuire a fost publicat pe 11 octombrie 2013.

PUG al Municipiului Bucuresti, proiect de o mare complexitate

Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti este, se arata in raportul primarului Sorin Oprescu, un proiect de o mare complexitate, care va avea ca finalitate trasarea directiilor de dezvoltare spatiala a Capitalei (in palier strategic) pentru un orizont mediu de timp si, totodata, elaborarea regulamentului local de urbanism (in palier operational) pentru intregul teritoriu administrativ al orasului. De asemenea, este deosebit de importanta relatia orasului cu vecinatatile sale.

In anul 2012 a fost demarata procedura de achizitie publica. Scopul concursului de solutii este acela de a selecta concurentul care ofera atat o echipa multidisciplinara capabila sa duca lucrarea la bun sfarsit, intr-un timp stabilit, cat si o echipa capabila sa ofere solutii directoare, de principiu, inovative si creative, care vor fi apreciate de un juriu de specialitate cu competenta recunoscuta, pe baza unor criterii obiective definite in caietul de sarcini.

La aceasta data, procedura de achizitie publica a fost inceputa, aflandu-ne in etapa de selectare a echipei castigatoare a concursului de solutii. Ulterior, aceasta va elabora, in urmatorii ani, noul Plan Urbanistic General al municipiului Bucuresti.

Legea interzice eliberarea autorizatiilor de construire , daca PUG a expirat

In situatia in care planul a expirat, legea interzice eliberarea autorizatiilor de construire si desfiintare pana la finalizarea noii documentatii de urbansim. Mai exact, daca nu se modifica legea, timp de trei ani in Bucuresti nu se va mai putea construi nimic.

Actualul PUG a expirat la inceputul anului si, potrivit actualei Legi a Urbanismului, nu mai poate fi prelungit.

In articolul 46 din Legea urbanismului se arata ca "Planul urbanistic general are atat caracter director si strategic, cat si caracter de reglementare si reprezinta principalul instrument de planificare operationala, constituind baza legala pentru realizarea programelor si actiunilor de dezvoltare. Fiecare unitate administrativ-teritoriala are obligatia sa isi intocmeasca si sa isi aprobe Planul Urbanistic General, care se actualizeaza periodic la cel mult 10 ani".

Conform articolului 62 din Legea Urbanismului, pentru ca PUG a expirat, si pana la data aparitiei noului proiect, "In situatia neactualizarii documentatiilor de urbanism pana la expirarea termenelor de valabilitate prevazute prin hotararile de aprobare a acestora, se suspenda eliberarea autorizatiilor de construire/desfiintare".

La inceputul anului, municipalitatea a anuntat ca doreste ca noul PUG sa aiba reguli de construire mai exacte si mai stricte pentru anumite zone ale orasului si sa elimine confuziile.

De asemenea, a precizat ca noul document urbanistic va cuprinde mai multe tipuri de reglementari, respectiv stricte, flexibile, dar si norme directoare care vor fi avute in vedere in momentul construirii in Capitala.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#pug bucuresti, #plan urbanism, #primaria bucuresti , #Companii Bucuresti