In perioada 17-18 martie 2020, BusinessMark are placerea sa va invite la evenimentul "Tomorrow@Work". In cadrul celor doua zile de conferinta, vor fi abordate teme esentiale ce tin de viitorul fortei de munca.
Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu din Bucuresti si vizeaza: HR Managers & HR Directors, HR Business Partners, Talent & Aquisition Managers, Employer Branding Managers, HR Specialists, Consultanti, Directori Generali, Team Leaders, Antreprenori.
Alaturi de noi vor fi numerosi specialisti romani si internationali, care vor vorbi despre: liderii de maine, performanta in lumea digitala, employer branding si employee experience, hybrid jobs, ce ii motiveaza pe angajatii de maine, impactul tehnologiei informatiilor asupra pietei fortei de munca, retentie, flexibilitatea joburilor, productivitate si AI, si multe altele, pe care le puteti consulta aici.
Pretul STANDARD al unui bilet ziua I + ziua II este de 1104 RON + TVA. Acces ziua I - 670 RON TVA, valabil dupa 6 martie 2020. Acces ziua II - 670 RON TVA. Totodata, oferim discounturi de grup: 10% - 2 participanti; 15% - 3 participanti; 20% - 4+ participanti. Mai multe detalii despre modalitatea de inscriere aici.
Din 2013, BusinessMark a organizat 29 de evenimente de HR in sase orase, in prezenta a 3.500 de participanti. Mark your B2B opportunity, alaturi de BusinessMark! mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 12:27
Anul 2019 era vazut de mintile creative din spatele filmelor precum Blade Runner ca o perioada a masinilor zburatoare si a robotilor cu infatisare de om. Adevarul despre acest an este departe de viziunea lor, insa avansam tot mai mult in fiecare zi. Acest lucru se reflecta si in conditiile de la locul de munca sau in la felul in care isi desfasoara fiecare activitatea. Viitorul este plin de surprize si nu putem sa nu punem anumite intrebari. Vor inlocui robotii pozitiile actuale ocupate de oameni? Vor incepe tinerii sa refuze tot mai multe locuri de munca? Timpul va aduce raspunsuri pentru toate intrebarile, insa, intre timp, angajatorii trebuie sa se concentreze pe a investi cat mai mult in spatiile de birouri si a veni cu idei tot mai ingenioase pentru un loc de munca modern. Iata cateva idei:
Spatii cu adevarat moderne
Nevoile angajatilor urmaresc beneficii mult mai insemnate decat un spatiu de lucru deschis ori accesul la mese de ping pong sau alte jocuri. O continua crestere a starii de bine resimtita la locul de munca se bazeaza pe accentul pus pe adevaratele dorinte si cerinte ale celui care petrece o parte importanta a zilei la birou. Orasele mari din tara sunt in continua dezvoltare, iar spatiile destinate cladirilor de birouri se inmultesc. Parcurile, parcarile generoase si pozitionarea acestora aproape de statiile de transport in comun, gradinite sau crese trebuie sa devina prioritati pentru dezvoltatori si angajatori. Angajatii generatiei tinere se... mai mult
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 16:09
Armata franceza vrea sa angajeze scriitori SF, care sa imagineze posibile amenintari militare din viitor, pentru a se pregati din timp pentru acestea, in caz ca vor deveni realitate.
Franta investeste deja mult in dezvoltarea de tehnolgii militare ale viitorului. Spre exemplu, elementul central al celei mai recente parade de Ziua Frantei a fost un "soldat zburator".
Acesta s-a deplasat prin aer pe o platforma propulsata de 5 motoare, care il putea duce pana la 2000 de metri inaltime, cu o viteza de pana la 200 de kilometri pe ora.
France showing off a "flying soldier" at this year's #BastilleDay parade. Marseille-born jet ski champion Franky Zapata has developed the so-called "Flyboard" the French military will be testing pic.twitter.com/ZrREfciUpq- Michel Rose (@MichelReuters) July 14, 2019
Cand soldatul zburator s-a deplasat pe deasupra celebrului bulevard Champs-Elysees, chiar presedintele Emmanuel Macron l-a privit cu admiratie si a aproabat, mandru, din priviri, aceasta inventie suta la suta frantuzeasca.
Dar armata franceza vrea sa mearga chiar mai departe. Potrivit unui raport consultat de jurnalistii de la Euronews, aceasta vrea sa angajeze o echipa de scriitori SF, care sa imagineze amanintari militare ale viitorului.
Cunoscand scenariile cele mai plauzibile pentru dezvoltarea domeniului, armata va putea sa se pregateasca din timp pentru razboaiele viitorului.
G.K. ...citeste mai departe despre "Armata Frantei apeleaza la scriitori SF pentru... mai mult
Sambata, 20 Iulie 2019, ora 22:00
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa miercuri, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei, cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.
"Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participa, la Sibiu, alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene. Dezbaterea incheie lucrarile unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeana - "Sa modelam viitorul Europei impreuna!", organizat la Sibiu de Comisia Europeana", se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene.
Potrivit sursei citate, la forum vor participa si comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, si comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics.
"Joi, 9 mai, presedintele Jean-Claude Juncker va participa la reuniunea informala (summit-ul de la Sibiu) a celor 27 de sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana", mai precizeaza Comisia Europeana. ...citeste mai departe despre "Jean-Claude Juncker dezbate, miercuri, viitorul Europei cu 300 de tineri, la Sibiu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Mai 2019, ora 00:00
Intr-o buna zi, masinile autonome si dronele care livreaza colete vor fi o prezenta obisnuita in majoritatea asezarilor urbane, sustin cei care dezvolta astfel de tehnologii. Pana atunci insa, aceste inovatii trebuie testate in lumea reala, iar cateva orase au astfel ocazia sa fure startul in cursa spre viitor.
CNN a identificat zece orase care se afla deja acolo.
1. Pittsburgh
Cunoscut in trecut pentru industria otelului, acest oras american a devenit un important centru pentru dezvoltarea tehnologiei masinilor autonome. Companii din domeniu ca Uber, Ford si Aurora au birouri locale, iar altele se gandesc sa se mute in oras.
Locuitorii din Pittsburgh sunt deja cu o roata in viitor, clientii Uber avand posibilitatea sa ajunga la destinatie in masini fara sofer.
2. Reykjavik
In capitala Islandei se desfasoara un program de livrari la domiciliu cu drone, gratie unui parteneriat intre compania israeliana FlyTrex si compania de comert online AHA.
Coletele ajung la destinatia finala cu ajutorul unui curier, dar se doreste ca in viitor pachetele sa fie livrate direct in curtea clientului.
3. Moscova
Capitala Rusiei dispune o retea de aproape 150.000 de camere de supraveghere amplasate pe strazi, care sunt folosite pentru a monitoriza comportamentul locuitorilor, al vizitatorilor si al furnizorilor de servicii.
Autoritatile pot vedea astfel daca a fost ridicat gunoiul, daca sunt respectate normele rutiere si legislatia privind publicitatea stradala,... mai mult
Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 09:59
Masinile, trenurile si autobuzele sunt perfect conectate intre ele prin intermediul unei aplicatii, ambuteiajele au devenit o problema de domeniul trecutului, iar parcarile redundante au fost transformate in parcuri.
Asa ar putea arata orasele lumii in anul 2030, crede Cathis Elmsater-Svard, presedinte al programului Drive Sweden, lansat de guvernul suedez pentru automatizarea si digitalizarea sistemului de transport, si membru al Global Future Council on Mobility din cadrul Forumului Economic Mondial.
Peste tot in lume, orasele sunt in plina expansiune. Ce se poate spune insa despre calitatea vietii urbane? Se bucura locuitorii in mod activ de viata la oras sau sunt pur si simplu constransi de un loc de munca sa traiasca aici? Un indicator important in determinarea raspunsului este timpul petrecut in trafic sau asteptand autobuzul, spune Elmsater-Svard.
Orase cu trafic de cosmar: Bucurestiul se afla pe locul 5 in lume
In plus, de calitatea mobilitatii urbane se leaga si alte aspecte importante: sanatatea, care este afectata de emisiile de noxe si de accidentele rutiere; cresterea economica, ce are de suferit din cauza timpului pierdut cu deplasarea angajatilor si cu transportul de bunuri; egalitatea, in contextul in care nu toti oamenii au acces egal la oportunitatea de a se deplasa dintr-un loc in altul, ci doar cei care detin masini si carnet de sofer.
Cum vor arata strazile in 2030
In orasul prefigurat de Elmsater-Svard nu vom mai detine masini... mai mult
Sambata, 25 Februarie 2017, ora 09:55
Un oras inteligent inseamna un loc cu care locuitorii lui pot interactiona, spun specialistii, un loc care se comporta mai mult ca un organism viu decat ca o simpla asezare urbana, un loc care poate raspunde nevoilor cetatenilor.
Asemenea metropole se tot construiesc in ultima vreme in toate colturile lumii, cum ar fi Masdar in Abu Dhabi sau Songdo in Coreea de Sud, scrie BBC, succedand orase destepte ceva mai cunoscute, precum Dublin, Johannesburg sau Singapore.
In orasele viitorului absolut totul, de la reteaua de energie electrica, conductele de canalizare sau infrastructura pana la cladiri si autoturisme, va fi interconectat, functionand ca o retea complexa.
Citeste mai multe despre Cele mai "destepte" orase din lume si cum e viata intr-o asemenea metropola a viitorului pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 12:34
Citadel Skyscraper, orasul viitorului in viziunea lui Victor Kopeikin si Pavlo Zabotin, reprezinta o simbioza intre modernii zgarie-nori si un scut de aparare pentru protejarea oamenilor de catastrofele naturale si antropice.
Proiectul presupune constructii in mare, interconectate cu cele de pe uscat, formand astfel un lant inchis, defensiv, care functioneaza atat la suprafata, cat si in subteran. Astfel, este posibil ca rasa umana sa poata ocupa noi teritorii, scrie BusinessInsider.
Potrivit celor doi arhitecti, un mediu ideal pentru un astfel de oras este Japonia, care in ciuda nivelului de civilizatie superior, ramane cea mai afectata tara de catastrofele naturale.
"Punctul nostru de vedere in privinta acestei probleme este axat pe dezvoltarea unui sistem alternativ pentru asezarilor umane din Japonia. Principala idee este crearea unui "scut defensiv" in jurul insulei, care grafic, seamana cu o cetate. Scopul sau este apararea insulei de influentele externe, atat naturale, cat si antropice", se arata in prezentarea celor doi arhitecti.
Relocarea teritoriilor
Proiectul este directionat pe instituirea unei zone rezidentiale noi si pe crearea de noduri economice in structura teritoriala a Japoniei. Astfel, intreaga zona rezidentiala va fi mutata pe coasta, pentru a elibera orasele aglomerate din Japonia, astfel incat ele sa se concentreze doar pe functiile economice si sociale (companii, institutii etc.)
Astfel, vor exista trei zone: cea... mai mult
Vineri, 18 Mai 2012, ora 08:46
Cel mai impresionant proiect imobiliar din lume a prins deja viata in Marea Galbena. Songdo International Business District pare a fi o utopie verde, high-tech si post-modernista.De obicei, zonele de business, cum ar fi Docklands din Londra sau Pudong, sunt construite pentru a maximiza timpul in care angajatii ajung la serviciu. Dar Coreea de Sud investeste zeci de miliarde de dolari pentru a construi un oras pe mare.
Motivul? Songdo nu se vrea important doar pentru mediul de afaceri corean, ci pentru intreaga Asie, conform Business Insider.
Sangdo se vrea un aerotropolis. Orasul este coreean doar cu numele, limba oficiala a Songdo fiind engleza. Sistemul de educatie al insulei va fi 70% non-coreean si chiar planul metropolei este inspirat din orase straine.
40% din suprafata Sangdo va fi verde, iar infrastructura incurajeaza ciclismul si mersul pe jos.
Dezvoltatorii coopereaza cu Cisco pentru a oferi "TelePresence" in fiecare casa, birou, scoala si spital din oras.
Suna SF? Sau este o pierdere de bani? Songdo va fi finalizat in cativa ani, 22.000 din cei 65.000 de rezidenti permanenti (capacitatea maxima) mutandu-se deja in oras.
Si China planuieste sa construiasca orase modelate dupa Songdo. Poate ca ideea nu este chiar atat de nepamanteana.
Iata cum arata acum Songdo. Insula este dominata de Northeast Asia Trade Tower, aceasta fiind si cea mai inainta cladire din Coreea de Sud.
Orasul este construit pe 1.500 de acrii de pamant, adica aproape de doua ori cat suprafata... mai mult
Duminica, 26 Iunie 2011, ora 15:50