Magnatul financiar Warren Buffett, in varsta de 90 de ani, a anunta miercuri ca va demisiona din functia de administrator al Fundatiei Bill si Melinda Gates.
Fundatia este una dintre cele mai mari organizatii de caritate din lume, iar magnatul a fost ani de zile administrator.
" Demisionez acum din aceasta pozitie, la fel cum am facut-o in cazul tuturor celorlalte consilii de administratie, cu exceptia celui al Berkshire Hathaway", a anuntat miliardarul american.
Buffett a anuntat anul trecut ca a donat actiuni ale Berkshire Hathaway Inc in valoare de peste doua miliarde de dolari catre fundatia sotilor Gates ca parte a angajamentului, iar miercuri, cand a facut anuntul demisiei, a precizat ca va dona inca 4,1 miliarde de dolari catre cauze filantropice.
Anuntul vine dupa ce in urma cu o luna Bill si sotia sa, Melinda Gates, co-fondatorii fundatiei care le poarta numele, au anuntat ca divorteaza dupa 27 de ani de mariaj.
Ei a mentionat totusi ca isi vor continua munca filantropica inceputa, inclusiv la fundatia pe care au creat-o in urma cu 21 de ani, una dintre
cele mai influente si puternice din lume in domenii precum sanatatea publica globala.
In ultimele doua decenii, Organizatia a chetuit peste 50 de miliarde de dolari pentru combaterea saraciei si a bolilor. ...citeste mai departe despre "Magnatul Warren Buffett a demisionat din Fundatia lui Bill si Melinda Gates" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 18:23
Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, are si una dintre cele mai extravagante locuinte. Vila sa, din Medina, Washington, costa nu mai putin de 127 de milioane de dolari.
Impresionanta locuinta, cu dotari tehnologice de ultima generatie, va trebui cel mai probabil disputata la divort, asta dupa ce cuplul Bill si Melinda Gates a anuntat luni, 3 mai, separarea dupa 27 de ani de casnicie.
Evident, Bill si Melinda Gates detin mai multe proprietati, insa cea din Washington este de departe cea mai spectaculoasa.
Proprietatea se intinde pe 20 de hectare, iar locuinta ocupa 4.600 de metri patrati si este construita pe patru nivele. Cea mai mare parte a casei este ascunsa intr-o colina, ceea ce face ca constructia sa para mult mai mica.
Casa este complet automatizata, de la sistemele de iluminat si climatizare, pana la cele video sau de sonorizare. Spre exemplu, oaspetii lui Bill Gates pot schimba operele de arta de pe pereti prin simpla atingere a unui buton.
Casa se foloseste de imprejurimile naturale pentru a reduce pierderile de caldura si pentru a regla temperatura in mod mai eficient.
Una dintre cele mai spectaculoase zone ale domeniului este cea de relaxare. Piscina, spre exemplu, este dotata cu un sistem audio montat sub apa. De asemenea, pentru a ajunge din piscina pe terasa se poate inota pe sub un perete de sticla.
Biblioteca este si ea uriasa si este acoperita cu un dom impresionant. Gazduieste mii de volume, unele... mai mult
Marti, 04 Mai 2021, ora 09:59
Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a demisionat din consiliul de administratie al Microsoft pentru a dedica mai mult timp prioritatilor sale filantropice, care includ sanatatea globala, educatia si combaterea schimbarilor climatice, a anuntat vineri compania.
Gates a demisionat si din consiliul de administratie al grupului Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, din care a facut parte incepand din 2004, relateaza Reuters.
"Am luat decizia de a demisiona din ambele consilii de administratie din care am facut parte, Microsoft si Berkshire Hathaway, pentru a ma dedica mai mult prioritatilor filantropice care includ sanatatea si dezvoltarea, educatia si angajamentul meu tot mai mare in combaterea schimbarilor climatice. Lidershipul companiilor Berkshire si Microsoft sunt mai puternice ca niciodata, asa ca este momentul potrivit sa fac acest pas", a scris Gates pe LinkedIn, citat de CNBC.
Gates a precizat ca demisia din consiliul de administratie al Microsoft nu inseamna in niciun caz o indepartare de companie.
"Microsoft va fi intotdeauna o parte importanta din munca vietii mele si voi continua sa colaborez cu Satya si cu conducerea tehnica, pentru a contribui la conturarea viziunii si la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale companiei. Sunt mai optimist ca niciodata in privinta progreselor pe care le face compania si a modului in care poate continua sa aduca beneficii lumii", a scris Gates.
Bill Gates a co-fondat Microsoft in 1975, impreuna cu... mai mult
Sambata, 14 Martie 2020, ora 09:35
Fundatia Bill & Melinda Gates, Wellcome si Mastercard anunta finantarea cu suma de 125 milioane de dolari a eforturilor menite sa accelereze solutionarea epidemiei COVID-19 prin identificarea, evaluarea, dezvoltarea si scalarea posibilelor tratamente.
Partenerii sunt hotarati sa ofere acces echitabil la acest tratament si sa il faca disponibil chiar si in contextul unor resurse reduse.
COVID-19 Therapeutics Accelerator va indeplini rolul de catalizator, stimuland atat dezvoltarea si evaluarea substantelor si medicamentelor biologice noi, cat si repozitionarea unora deja existente, cu scopul tratarii imediate al pacientilor infectati cu virusul COVID-19, avand, totodata, si obiectivul pe termen lung de a distruge si alti patogeni virali.
In prezent, nu exista tratamente antivirale sau imunoterapii cu spectru larg disponibile in lupta impotriva patogenilor emergenti si, inca, niciun tratament aprobat pentru COVID-19.
Fundatia Gates si Wellcome contribuie, fiecare, cu suma de 50 de milioane de dolari, iar Mastercard Impact Fund se alatura misiunii de activare a COVID-19 Therapeutics Accelerator cu 25 de milioane de dolari. Contributia Fundatiei Gates este parte a angajamentului sau de finantare cu 100 milioane dolari a eforturilor de combatere a COVID-19, anuntat inca de luna trecuta.
"Virusurile precum COVID-19 se raspandesc rapid, dar dezvoltarea vaccinurilor si a tratamentelor care sa le opreasca avanseaza lent. Daca ne dorim sa protejam lumea de amenintari... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 11:23
Melinda Gates, sotia faimosului co-fondator al Microsoft, pledeaza pentru ca femeile sa fie incurajate sa urmeze o cariera in tehnologie.
"Cand ma gandesc la oamenii care au avut cel mai mare impact pozitiv asupra mea, Susan Bauer se afla in fruntea listei. A predat matematica fetelor in scoala in care am invatat, la finalul anilor '70 si inceputul anilor '80, in Dallas, fiind cea care mi-a deschis calea catre o cariera in tehnologie", povesteste Melinda Gates intr-un editorial publicat de Quartz.
Ea isi aminteste ca profesoara ei a vazut, la acea vreme, un demo al Apple II, unul dintre primele PC-uri din lume, in cadrul unei conferinte. "A fost pur si simplu fascinata de ce stia masinaria aceea sa faca", isi aminteste sotia co-fondatorului Microsoft.
Prin urmare, Susan Bauer a decis ca si elevii trebuie sa invete sa foloseasca acea tehnologie. Asa ca a vorbit cu calugaritele care conduceau scoala respectiva pentru a face aceasta investitie. Si le-a convins. Apoi, pentru ca nimeni nu stia cum sa le foloseasca, profesoara a mers la facultatea de profil si apoi a creat un departament de Stiinta Calculatoarelor.
"In copilarie nu am vazut foarte multe femei mergand la munca, asa ca doamna Bauer reprezinta unul dintre motivele pentru care am indraznit sa visez la o cariera in tehnologie si ulterior sa imi vad visul implinit", explica Melinda Gates.
Ea marturiseste ca nu si-a dat seama cat de speciala era aceasta femeie, care a razbit intr-un domeniu dominat de... mai mult
Marti, 04 Decembrie 2018, ora 09:17
Bill si Melinda Gates au publicat in aceasta saptamana cea de-a zecea scrisoare anuala a Fundatiei Gates, in care raspund la zece dintre cele mai dificile intrebari care le-au fost adresate de oameni, printre care si "Este drept sa aveti atat de multa influenta?"
Cei doi miliardari-filantropi sunt de parere ca nu.
"Nu, nu este drept ca noi suntem atat de bogati, in timp ce miliarde de alti oameni au atat de putin. Si nu este corect ca bogatia noastra deschide usi care sunt inchise pentru cei mai multi oameni", se arata in scrisoarea publicata pe blogul lui Bill Gates.
Raspunsul atrage dupa sine o noua intrebare, ridicata chiar de sotii Gates: "Daca credem ca nu este corect ca suntem asa bogati, de ce nu dam toata averea noastra guvernului?"
"Raspunsul este ca noi credem ca va exista mereu un rol unic pentru fundatii. Acestea sunt capabile sa aiba o perspectiva globala pentru a identifica cele mai stringente nevoi, sa isi asume o abordare pe termen lung pentru rezolvarea problemelor si sa gestioneze proiecte cu risc ridicat pe care guvernele nu si le pot asuma, iar corporatiile nu o vor face", explica Bill si Melinda Gates.
Un studiu recent al organizatiei internationale de caritate Oxfam arata ca inegalitatea s-a accentuat si mai mult in 2017. Astfel, anul trecut, 82% din bogatia creata la nivel global a mers la cei 1% din varful societatii, in timp ce partea mai saraca nu a cunoscut niciun fel de crestere a bogatiei, potrivit CNBC.
In SUA, primii trei... mai mult
Duminica, 18 Februarie 2018, ora 00:00
Parintele Microsoft tocmai a implinit 6 decenii de viata, dar ambitiile sale raman in continuare la fel de mari in privinta modului in care ar trebui sa evolueze civilizatia umana.
Desi si-a pus amprenta asupra sfarsitului de secol XX, influenta lui Bill Gates este in continuare vizibila prin proiectele si ideile lansate impreuna cu alti militanti pentru o viata mai buna, iar 5 dintre acestea ar putea revolutiona modul in care traim, relateaza ziarul The Telegraph.
Internet pentru toata lumea
Unul dintre scopurile sale a fost legat de asigurarea accesului oricarei persoane la un computer, dar acum tinta sa este mult mai adaptata tehnologiilor digitale care au aparut pe piata.
Gates reprezinta unul dintre personajele care au evoluat odata cu internetul, asa ca este de inteles ca fondatorul Microsoft isi doreste ca toata populatia lumii sa aiba acces la aceasta sursa de informatii.
Impreuna cu Bono si Mark Zuckenberg, Gates este semnatar al unei declaratii publice prin care sustine necesitatea conectarii intregii populatii a globului la Internet.
"Internetul joaca un rol critic in lupta impotriva abuzurilor, impartasirea unor noi idei si la dezvoltarea unor noi locuri de munca.
In acest moment, jumatate din populatia globului, in special femeile, nu au acces la Internet", arata cei trei in documentul facut public de activistii grupului ONE.
Salvarea mediului inconjurator
Planurile lui Gates vizeaza si dezvoltarea unor reactoare nucleare performante... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 16:46
1Fundatia Bill & Melinda Gates a anuntat miercuri ca va dona 50 de milioane de dolari pentru a sustine eforturile de a prelua sub control epidemia de Ebola din Africa de vest, care a ucis deja aproape 2300 de oameni, relateaza Reuters.
Fundatia filantropica a precizat ca va pune imediat aceste fonduri la dispozitia agentiilor ONU si a organizatiilor internationale pentru a le ajuta sa achizitioneze provizii si sa accelereze raspunsul la epidemie in tarile afectate. Fundatia intentioneaza de asemenea sa coopereze cu parteneri din sectorul public si privat pentru a accelera dezvoltarea de medicamente, vaccinuri si metode de diagnosticare ce pot fi eficiente in tratarea pacientilor cu Ebola si pentru a preveni raspandirea in continuare a virusului febrei hemoragice, potrivit Agerpres.
Ultimele date anuntate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca epidemia inceputa in martie si considerata cea mai grava din istorie a determinat pana acum infectarea a aproape 4300 de oameni, dintre care peste jumatate au murit. Cele mai afectate sunt Guineea, Liberia si Sierra Leone, dar virusul a facut victime si in Nigeria si Senegal.
Luna trecuta, guvernul britanic si organizatia medicala de caritate Wellcome Trust s-au angajat sa doneze 6,5 milioane de lire (10 milioane de dolari) pentru a accelera cercetarile cu privire la Ebola, pentru care nu exista in prezent un tratament autorizat. OMS a sustinut folosirea unor medicamente netestate si spera ca pana la sfarsitul... mai mult
Joi, 11 Septembrie 2014, ora 08:44
Numarul miliardarilor care au sprijinit initiativa Giving Pledge a celor mai bogati americani Bill Gates si Warren Buffett, luandu-si angajamentul public de a dona mai mult de jumatate din avere in scopuri filantropice a crescut la 92 de persoane, se afirma intr-un comunicat emis de Fundatia "Bill si Melinda Gates".
Printre ultimii care au aderat la aceasta initiativa, potrivit textului dat marti publicitatii, figureaza 11 reprezentanti ai celor mai bogate familii din SUA, intre care directorul executiv al Netflix, Reed Hastings, si presedintele Consiliului de administratie al Intel, Gordon Moore.
"Acest grup nou a adus /in activitatea Giving Pledge/ experienta sa diversa in afaceri si acte de caritate, ceea ce va imbogati dialogul nostru despre cum sa facem mai eficienta filantropia", se mentioneaza in comunicatul citat.
Campania de caritate Giving Pledge a debutat in iunie 2010. Deja peste cateva luni, aproximativ 40 de miliardari din SUA au semnat 'juramantul de a face donatii', intre care regizorul George Lucas, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cofondatorul companiei media AOL Inc., Steve Case, fondatorii Facebook, Mark Zuckerberg si Dustin Moskovitz.
Elementul obligatoriu al alaturarii la aceasta initiativa este actul de 'confirmare publica' a intentiilor prin semnarea unui angajament cu privire la donarea a mai mult de jumatate din averea personala in scopuri de caritate, in timpul vietii sau dupa moarte. mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:37