Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bill Gates si-a donat inca 5% din avere si tot este cel mai bogat om din lume

Bill Gates si-a donat inca 5% din avere si tot este cel mai bogat om din lume
Bill Gates a facut cea mai mare donatie a sa de dupa anul 2000, renuntand la actiuni Microsoft echivalente cu 5% din averea sa, care este cea mai mare din lume, relateaza Bloomberg.

Miliardarul a donat 64 de milioane de actiuni Microsoft, care pe 6 iunie valorau 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui document depus la comisia pentru bursa si valori mobiliare (SEC) publicat luni.

Beneficiarul nu a fost dezvaluit, dat Gates face majoritatea donatiilor catre Bill & Melinda Gates Foundation.

Aceasta este cea mai mare donatie de actiuni Microsoft facuta de Gates dupa anul 2000. Miliardarul in varsta de 61 de ani a mai renuntat la actiuni Microsoft de 16 miliarde de dolari in 1999 si de 5,1 miliarde de dolari un an mai tarziu, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill si Melinda Gates au donat actiuni si numerar in valoare de aproximativ 35 de miliarde de dolari din 1994, in baza valorii actiunilor la momentul in care au avut loc donatiile.

Gates a creat initiativa Giving Pledge in 2010, impreuna cu miliardarul Warren Buffett, si alte 168 de persoane s-au angajat ulterior sa isi doneze majoritatea averilor in scop caritabil.

Fondatorul Microsoft a donat probabil peste 700 de milioane de actiuni Microsoft fundatiei sale, date ajustate la sciziunea actiunilor. La cotatia actuala, actiunile respective ar valora circa 50 de miliarde de dolari. Donatia din iunie reprezinta 38% din detinerea sa la Microsoft si este cea mai recenta dintr-o lunga serie de ajustari, care au redus-o de la 24% in 1996 la 1,3% in prezent.

Gates a ramas cel mai bogat om din lume dupa donatie, cu o avere evaluata de indicele Bloomberg al miliardarilor la 86,1 miliarde de dolari.

Donatia facuta de Gates il apropie insa de prima pozitie in topul celor mai bogati oameni din lume pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com.

Bezos, a carui avere a crescut cu 30% de la 1 ianuarie, l-a depasit pentru scurt timp pe Gates in acest clasament, luna trecuta, ca urmare a cresterii cotatiilor actiunilor in timpul unei sedinte bursiere.

Foto: CC BY 3.0 br, Link ...citeste mai departe despre "Bill Gates si-a donat inca 5% din avere si tot este cel mai bogat om din lume" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1225 ori
Citeste mai multe despreBill Gates donatie Bill Gates avere