Cum arata impresionanta vila de 127 milioane de dolari a lui Bill Gates. Are sase bucatarii, propria sala de teatru si o biblioteca uriasa VIDEO

Marti, 04 Mai 2021, ora 09:59
698 citiri
Cum arata impresionanta vila de 127 milioane de dolari a lui Bill Gates. Are sase bucatarii, propria sala de teatru si o biblioteca uriasa VIDEO
Domeniul urias pe care se intinde proprietarea lui Bill Gates FOTO Captura video

Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, are si una dintre cele mai extravagante locuinte. Vila sa, din Medina, Washington, costa nu mai putin de 127 de milioane de dolari.

Impresionanta locuinta, cu dotari tehnologice de ultima generatie, va trebui cel mai probabil disputata la divort, asta dupa ce cuplul Bill si Melinda Gates a anuntat luni, 3 mai, separarea dupa 27 de ani de casnicie.

Evident, Bill si Melinda Gates detin mai multe proprietati, insa cea din Washington este de departe cea mai spectaculoasa.

Proprietatea se intinde pe 20 de hectare, iar locuinta ocupa 4.600 de metri patrati si este construita pe patru nivele. Cea mai mare parte a casei este ascunsa intr-o colina, ceea ce face ca constructia sa para mult mai mica.

Casa este complet automatizata, de la sistemele de iluminat si climatizare, pana la cele video sau de sonorizare. Spre exemplu, oaspetii lui Bill Gates pot schimba operele de arta de pe pereti prin simpla atingere a unui buton.

Casa se foloseste de imprejurimile naturale pentru a reduce pierderile de caldura si pentru a regla temperatura in mod mai eficient.

Una dintre cele mai spectaculoase zone ale domeniului este cea de relaxare. Piscina, spre exemplu, este dotata cu un sistem audio montat sub apa. De asemenea, pentru a ajunge din piscina pe terasa se poate inota pe sub un perete de sticla.

Biblioteca este si ea uriasa si este acoperita cu un dom impresionant. Gazduieste mii de volume, unele dintre ele foarte rare, printre care si un manuscris al lui Leonardo da Vinci pentru care Gates a platit peste 30 de milioane de dolari in 1994.

Potrivit arch2o.com, casa are 7 dormitoare, dar 24 de bai, sase bucatarii, o camera cu trambulina, o sala de teatru cu 20 de locuri, dar si o sala de evenimente imensa care poate gazdui peste 200 de invitati.

Garajul resedintei are si acesta dimensiuni impresionante, putand gazdui cel putin 23 de masini.

Mai trebuie spus ca, in urma cu mai multi ani, o persoana a fost dispusa sa plateasca, in cadrul licitatiilor anuale realizate de Microsoft, nu mai putin de 35.000 de dolari doar pentru a face turul resedintei. ...citeste mai departe despre "Cum arata impresionanta vila de 127 milioane de dolari a lui Bill Gates. Are sase bucatarii, propria sala de teatru si o biblioteca uriasa VIDEO" pe Ziare.com

#casa Bill Gates, #Bill Gates, #divort bill gates, #Melinda Gates , #Stiri Administratie