Bill Gates: In 2035, locuitorii celor mai sarace tari din lume vor trai mai bine decat chinezii astazi

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 10:38
1857 citiri
Bill Gates: In 2035, locuitorii celor mai sarace tari din lume vor trai mai bine decat chinezii astazi

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planeta, crede ca pana in 2035 majoritatea tarilor, chiar si 35 de state considerate de Banca Mondiala drept cele mai sarace din lume, vor avea venituri pe cap de locuitor mai mari decat veniturile existente in prezent in China, relateaza Bloomberg.

Gates a contrazis, in scrisoarea anuala a Bill & Melinda Gates Foundation, "trei mituri" care blocheaza progresul si anume ca tarile sarace sunt condamnate sa ramana sarace, ajutoarele straine sunt o mare pierdere, iar salvarea vietilor duce la suprapopulare, potrivit Bloomberg.

"Convingerea ca lumea merge intr-o directie gresita, ca nu putem rezolva saracia extrema si bolile, este o greseala. Este daunator. Dupa aproape orice criteriu, situatia din lume este mai buna ca niciodata. Peste doua decenii va fi si mai bine", a scris Gates.

Fundatia Gates a acordat granturi in valoare de 28,3 miliarde de dolari din 1997, pentru finantarea unor proiecte in domeniul sanatatii la nivel mondial si a unor programe educationale in Statele Unite, potrivit site-ului acesteia.

Aproape toate tarile vor avea venituri aproape medii sau mai mari, dupa criteriile actuale, pana in 2035, considera Gates, potrivit caruia acestea vor invata de la vecinii mai performanti si vor beneficia de inovatii precum noi vaccinuri, seminte mai bune si revolutia digitala.

Cateva state vor fi tinute in loc de razboaie si politica, a mai spus Gates, referindu-se la Coreea de Nord, sau de pozitia geografica, cum ar fi natiunile din Africa Centrala. Totusi, Gates anticipeaza ca peste 70% din tari vor avea venituri pe cap de locuitor mai mari decat are China in prezent, iar aproape 90% vor fi peste nivelul actual din India.

#bil gates, #venit china, #tari sarace , #stiri Bill Gates