Mark Zuckerberg doneaza 25 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei Ebola

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 08:40
1382 citiri
Mark Zuckerberg doneaza 25 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei Ebola
Zuckerberg donatie, Zuckerberg ebola

PDG-ul Facebook, Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au anuntat marti pe reteaua de socializare ca doneaza 25 de milioane de dolari Centrelor americane de control si prevenire a bolilor (CDC) pentru combaterea epidemiei Ebola, informeaza AFP.

"Epidemia Ebola a ajuns la un stadiu critic. Virusul a infectat 8.900 de persoane pana in prezent si se raspandeste foarte repede. Unii experti prevad ca ar putea afecta un milion de persoane si chiar mai mult in cateva luni daca nu se face nimic pentru combaterea lui', a explicat tanarul patron al Facebook. "Virusul trebuie controlat pe termen scurt, astfel incat sa nu dezvolte in continuare si sa se ajunga la o criza sanitara mondiala pe termen lung pe care sa fim nevoiti sa o combatem de-a lungul multor decenii pe scara larga, cum a fost in cazul HIV si al poliomielitei', a scris Zuckerberg pe reteaua de socializare.

"Donatia noastra este modul cel mai rapid pentru a pune la dispozitia CDC si specialistilor mijloacele necesare pentru a impiedica un asemenea lucru ", a precizat el. Suma ii va ajuta direct pe cei implicati in prima linie, care depun o munca eroica, infiinteaza centre medicale, instruiesc personalul, dau depisteaza bolnavii (...) Speram ca va ajuta la salvarea de vieti si la controlarea epidemiei', noteaza patronul Facebook.

Averea personala a lui Mark Zuckerberg era evaluata marti de site-ul revistei Forbes la 32,4 miliarde de dolari. Un alt magnat al internetului, cofondatorul Microsoft Bill Gates, a acordat recent, prin intermediul Fundatiei Bill si Melinda Gates, 50 de milioane de dolari agentiilor Natiunilor Unite si unor organizatii internationale pentru combaterea acestei boli.

Epidemia Ebola, cea mai severa de la identificarea in 1976 a acestei febre hemoragice, a ucis aproape 4.500 de oameni de la inceputul anului, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS. Virusul afecteaza indeosebi Liberia, Guineea si Sierra Leone, aminteste AFP.