Viata fabuloasa a lui Bill Gates, cel mai bogat om din America - GALERIE FOTO

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 14:19
3651 citiri
Viata fabuloasa a lui Bill Gates, cel mai bogat om din America - GALERIE FOTO
www.targetprocess.com

Cu o avere estimata la 81 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Gates este, de 21 de ani, cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de catre revista Forbes si data publicitatii luni.

Bill Gates a devenit o personalitate cunoscuta inca din anii 1980, cand alaturi de Paul Allen a dat startul unei revolutii a calculatoarelor. Cofondatorul Microsoft detine toate "jucariile" pe care un om de calibrul sau si le poate dori: de la avion privat pana la o vila gradioasa, pe care a denumit-o Xanadu 2.0, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

Gates este recunoscut insa si pentru activitatea sa filantropica, el donand miliarde de dolari pntru diverse proiecte caritabile.

William Henry Gates III s-a nascut la Seatle (SUA) la 28 octombrie 1955. Fiul unui avocat (William Henry Gates Sr.) si al unei profesoare (Mary Maxwell Gates), William Henry a fost un copil extrem de inteligent. In adolescenta, pentru a-si satisface apetitul de cunoastere citeste de la un capat la altul intreaga serie "Enciclopedia Lumii".

El a urmat cursurile scolii Lakeside School, unde a studiat si prietenul sau Paul Allen, cu care infiinteaza compania Microsoft in anul 1977.

"Experienta si cunostintele pe care Paul Allen si eu le-am acumulat in scoala ne-au dat increderea necesara pentru a crea o companie pe baza unei idei cu care nimeni nu mai era de acord: ca cipurile electronice vor deveni atat de puternice, incat calculatoarele si programele de software urmau sa devina un instrument care se va regasi pe fiecare birou si in fiecare casa", a declarat Bill Gates intr-un discurs sustinut la scoala Lakeside School in 2005.

Dupa doi ani de studii la Harvard, Bill Gates renunta la cursuri si impreuna cu Paul Allen infiinteaza compania Microsoft. Tot la Universitatea Harvard il cunoaste pe Steve Ballmer, pe care mai tarziu il aduce la Microsoft si ulterior il promoveaza pe pozitia de CEO. Desi nu si-a luat licenta la Harvard, Universitatea i-a acordat titlul de doctorand

In 1985, Microsoft lanseaza sistemul de operare Windows. Pana in 1987, Bill Gates, care atunci avea 31 de ani, devine miliardar.

Zece ani mai tarziu, Gates devine cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 12,9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numarat in topul miliardarilor lumii.

Bill, sotia sa Melinda si cei trei copii ai lor locuiesc intr-o vila grandioasa situata pe malul lacului Washington, supranumita Xanadu 2.0, aflata intr-o suburbie eleganta din Medina, Washington. Casa se afla pe o colina, cu vedere spre lac, iar o mare parte din imobil se afla la adapost subteran, din motive de securitate.

Conacul a fost imaginat de Bill Gates si reprezinta o imagine a tehnologiei moderne. Mai mult de 100 de electricieni au fost chemati pentru a se ocupa de sistemul tehnologic extins al casei, care este alimentat de zeci de computere si 52 de kilometri de cabluri de fibra optica.

Casa are sapte dormitoare, 24 de bai, sase bucatarii, o biblioteca imensa, o sala de cinema si una de sport (2.500 de metri patrati), dar si o piscina cu o suprafata de 95 de metri patrati, care se intinde atat in interiorul casei, cat si in exterior si e dotata cu un sistem audio subacvatic. In plus, exista mai multe garaje, care pot gazdui in jur de 30 de masini fiecare, iar unul dintre ele se transforma intr- un teren de baschet de interior, la simpla apasare a unui buton. Conacul dispune si de un sistem extins de securitate. Activitatea inregistrata in cea mai mare parte a casei, interior-exterior, poate fi vizualizata de camere ascunse in pereti, plafoane, copaci si chiar in pietrele de afara. Valoarea estimata a conacul este de 121 milioane de dolari.

In resedinta miliardarului american, exista o biblioteca in care se gasesc volume rare. Gates a recunoscut ca a angajat un dealer de carti rare care ii aduce exemplarele pe care si le doreste. Printre acestea se numara un manuscript din secolul XV-lea al lui Leonardo da Vinci pe care Gates l-a achizitionat pentru suma de 30,8 milioane de dolari de la o licitatie organizata in 1994.

Cofondatorul Microsoft are si o colectie impresionanta de arta. In anul 1998, el a platit 36 de milioane de dolari pe o pictura realizata de Winslow Homer.

In 2013, Gates a platit 8,7 milioane de dolari pentru o casa in Wellington, Florida, pe care familia sa o inchiriase anterior.. Resedinta cuprinde, printre alte, un grajd pentru 20 de cai si o zona amenajata special cu obstacole asemenea celor de la competitiile ecvestre.

Pasionat de automobile, Gates si-a achizitionat de-a lungul timpului un Porche 930 Turbo, un Mercedes, un Jaguar XJ6, un automobil Carrera Cabriolet 964 si un Ferrari 348.

Miliardarul american merge in diverse vacante cu substrat educational alaturi de fiul sau. Ei au facut tururi ale unor mine, ale unor centrale electrice si chiar au facut o vizita la CERN in Elvetia. Gates calatoreste cu avionul sau privat, achizitionat pentru suma de 21 de milioane de dolari in 1997. "Sa detii un avion este o placere vinovata. Calatoresc mult pentru fundatie si nu as putea sa fac acest lucru fara el", a declarat el.

Gates este membru al Consiliului de Administratie al fondului de investitii Berkshire Hathaway, detinut de un alt miliardar, Warren Buffett, cu care este bun prieten, si care a donat miliarde de dolari fundatiei pe care cofondatorul Microsoft o conduce alaturi de sotia sa, Melinda.

Bill Gates a renuntat la functia sa de CEO al Microsoft in anul 2000 si si-a asumat postul de presedinte al companiei, dorind sa se dedice mai mult fundatiei sale de caritate.

#Bill Gates om bogat, #viata Bill Gates America , #Stil de viata