Bill Gates mai vrea un miracol - face apel la elevii de liceu

Marti, 23 Februarie 2016, ora 13:53
4012 citiri
Bill Gates mai vrea un miracol - face apel la elevii de liceu
Foto: Wikimedia

Scrisoarea anuala a lui Bill Gates, semnata in numele Fundatiei Bill si Melinda Gates, ii vizeaza de aceasta data direct pe elevii de liceu.

Fondatorul Microsoft tine sa traga un semnal de alarma in randul generatiei tinere privind pricolul modificarilor climatice si ii indeamna pe adolescenti sa puna in practica orice idee care ar produce un miracol in privinta consumului de energie, relateaza Business Insider.

Idei trasnite

18% din populatia globului traieste in continuare fara o sursa de alimentare cu energie electrica, iar Gates crede ca, pentru acesti oameni, solutia ar trebui sa rezide in asigurarea electricitatii din surse de energie regenerabila.

Apelul lui Gates la tanara generatie este motivat si de faptul ca acesta crede ca adolescentii de astazi vor fi cei responsabili cu gasirea unor idei trasnite menite sa realizeze un adevarat miracol in consumul de energie la nivel mondial.

"Cand spun miracol nu ma refer la ceva imposibil. Am asistat la destule miracole care s-au intamplat: calculatorul personal, internetul, vacinul impotriva poliomielitei.

Niciunul nu a fost rodul intamplarii. Ele sunt rezultatul operatiunilor de cercetare si dezvoltare, ca si a capacitatii umane de a inova", afirma miliardarul american.

Pentru a evita modificari climatice ireversibile, omenirea trebuie sa reduca emisiile de dioxid de carbon la zero inainte de de sfarsitul acestui secol, iar acest lucru ar reprezenta un "miracol energetic" din perspectiva lui Gates.

"Timpul nu este de partea noastra, de aceasta data. In fiecare zi eliberam mai mult CO2 in atmosfera inrautatind problema schimbarilor climatice cu care ne confruntam.

Avem nevoie de investitii in cercetarea a mii de idei - inclusiv in cele care par de-a dreptul trasnite - daca vrem sa atingem un nivel 0 de emisii pana la finalul acestui secol", a mai spus fondatorul Microsoft.

Accent pe energie verde

Pentru moment, Gates recunoaste ca isi concentreaza atentia asupra capacitatilor de transformare a energiei eoliene si solare in energie electrica, care sa fie disponibila oricand si oriunde prin intermediul unor baterii cu capacitate mare de stocare.

"Trebuie sa verificam o multime de idei care par trasnite ca sa le gasim pe cele care ar putea rezolva provocarile energetice ale lumii", a mai scris Bill Gates in scrisoarea sa anuala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#bil gates, #energie regenerabila, #emisii co2, #modificari climatice, #idei liceeni , #Cariera